Last news in Fakti

20 Март, 2024 13:53 734 7

Следващата седмица се очаква посещение във Вашингтон от Йоав Галант

  • израел-
  • посещение-
  • вашингтон-
  • йоав галант-
  • сащ

Това ще бъде първото официално посещение на генералния командир на израелските отбранителни сили във Вашингтон от началото на войната между Израел и "Хамас"

Следващата седмица се очаква посещение във Вашингтон от Йоав Галант - 1
Снимка: БГНЕС

Днес израелското правителство съобщи, че следващата седмица министърът на отбраната на страната Йоав Галант ще посети Вашингтон, предават Франс прес и БТА.

Канцеларията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че по искане на президента на САЩ Джо Байдън изпраща делегация в САЩ. На срещата между израелски и американски представители ще се обсъжда възможната израелска военна операция в Рафах.

Това ще бъде първото официално посещение на генералния командир на израелските отбранителни сили във Вашингтон от началото на войната между Израел и "Хамас". Ще се проведе среща с американския секретар на отбраната Лойд Остин, съобщи министерството на отбраната, без да се уточнява датата на срещата.

Двамата министри ще обсъдят "развоя на войната срещу терористичната организация "Хамас", хуманитарни въпроси и двустранното военно сътрудничество".

Нетаняху и израелските военни смятат, че израелска операция в Рафах е необходима за ликвидирането на "Хамас". В Рафах заради войната пребивават 1,5 милиона цивилни, много от които са бежанци от други райони на Газа. Присъствието на толкова много хора в Рафах събужда опасения за висок брой жертви сред цивилното население и за влошаване на хуманитарната ситуация в случай на израелска операция срещу града.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този израелски боклук

    5 3 Отговор
    Йоав Галант, не на посещение във Вашингтон трябва да ходи а в съда в Хага. Там му е мястото.

    Коментиран от #7

  • 2 Явно във Вашингтон

    5 2 Отговор
    Всякакви нацисти приемат
  • 3 ОБЕКТИВНО

    2 0 Отговор
    Кризата с нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“
    Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца.
    „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция.
    През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите.
    Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Междувременно маршрутът през Централното Средиземноморие, който отбеляза най-големия брой нередовни пресичания през 2023 г., „продължава да показва низходяща тенденция от последните месеци, с годишен спад от 70 процента до ма
  • 4 Гост

    2 1 Отговор
    където мине нат0, остава само блат0.
  • 5 Апел до Президента на САЩ

    4 1 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.
  • 6 Лумпен

    1 2 Отговор
    Масовия убиец ще ходи на обучение!
    Обмяна на опит...!
  • 7 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този израелски боклук":

    Хората по света видяха кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?