Last news in Fakti

22 Март, 2024 20:15 680 5

Спускането на хуманитарна помощ с парашути над Газа продължава

  • газа-
  • хуманитарна помощ-
  • спускане-
  • парашут

Два самолета са доставили по въздуха 24 тона храна и материали от първа необходимост

Спускането на хуманитарна помощ с парашути над Газа продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Египет и Обединените арабски емирства извършиха единадесетата операция по спускане на хуманитарна помощ с парашути над ивицата Газа от инициативата "Птици на доброто", съобщи онлайн изданието на списание "Иджипт тудей".

Два самолета са доставили по въздуха 24 тона храна и материали от първа необходимост в опит да достигнат изолирани и труднодостъпни райони в поставения под блокада анклав. Така общото количество на осигурената от “Птици на доброто” помощ е достигнала 462 тона. Инициативата е част от операцията "Храбър рицар 3", която започна на 5 ноември според указанията на президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Междувременно националната новинарска агенция на Египет МЕНА информира, че днес на летище "Ел Ариш" са кацнали два самолета - от ОАЕ и Русия, натоварени със съответно 20 и 29 тона хуманитарна помощ. С това общият брой на самолетите, пристигнали в Ел Ариш от началото на конфликта, който започна с безпрецедентното нахлуване на "Хамас" в Южен Израел, доближава 680.

Във вторник Египетският Червен кръст обяви, че 72 камиона с хуманитарна помощ с влезли в Газа през граничния пункт "Рафах".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Данко

    7 5 Отговор
    По ефтино е да се пускат бомби. Палестинските терористи ще изядат помощите и ще искат още.
    Пък след бомбите - ами нищо повече няма да искат.
  • 3 Мда

    6 2 Отговор
    И сащ пускаха помощи за Газа по въздуха и утрепаха десетина палестинци...

    Коментиран от #5

  • 4 Тия си играят

    6 1 Отговор
    на игрички. Гьоринг също пускаше през 1942 година от самолети помощи на обкръжената при Сталинград армия и накрая нищо. Паулус се предаде. Вместо да си отворят границите и палестинците да мигрират и спасят арабските страни се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Излагат се.
  • 5 Помощите

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мда":

    не вършат работа. Египет, Йордания, ОАЕ и други страни да отворят границите си за да могат палестинците да мигрират. Край с ГАЗА, нито ще има палестинската автономия нито палестинска държава.