Last news in Fakti

25 Март, 2024 04:49 517 4

САЩ и Япония укрепват отношенията си в областта на сигурността

  • япония-
  • сащ-
  • сигурност

Президентът на САЩ Джо Байдън и министър-председателят на Япония Фумио Кишида ще представят плана в Белия дом на 10 април

САЩ и Япония укрепват отношенията си в областта на сигурността - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ и Япония планират най-голямото надграждане на своя съюз, откакто двете страни подписаха договор за взаимна отбрана през 1960 г., съобщи в. "Файненшъл Таймс", цитирана от БТА.

Президентът на САЩ Джо Байдън и министър-председателят на Япония Фумио Кишида ще представят плана в Белия дом на 10 април.

Британският вестник, позовавайки се на осведомени източници, написа, че планът е да се преструктурира военното командване на САЩ в Япония, за да се засили оперативното планиране и ученията между двете страни.

Планирано е Байдън да бъде домакин на Кишида на 10 април на официално събитие, което ще включва пищна държавна вечеря и политическа среща. Япония е близък съюзник, който е от ключово значение за стратегията на Съединените щати спрямо Китай, Северна Корея и други азиатски страни в областта на сигурността и други въпроси в областта на сигурността.

Държавният департамент на САЩ и японското правителство не са коментирали официално този план.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дядото

    4 0 Отговор
    необяснимо.след унищожението на япония и две ядрени бомби през 1945 г.,днес се прегръщат и забравят.отвратително като поведение,особено от страна на японците

    Коментиран от #3

  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "дядото":

    Има прост отговор:

    Стокхолмския синдром .
  • 4 Мишел

    2 0 Отговор
    САЩ разполагат все повече свои войски и оръжия в други държави. Целта е при ядрена война тези държави да получат част от ядрените удари, които иначе може да ги получи САЩ.