Last news in Fakti

26 Март, 2024 09:15 811 19

Днес ще се проведе среща в Техеран с лидера на "Хамас" и ирански представители

  • хамас-
  • техеран-
  • среща-
  • лидера-
  • иран-
  • представители-
  • израел-
  • газа

Иран е на страната на "Хамас" в продължаващата вече близо шест месеца война с Израел

Днес ще се проведе среща в Техеран с лидера на "Хамас" и ирански представители - 1
Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдулахиан се ръкува с лидера на Хамас Исмаил Хания в Доха, Катар, 20 декември 2023 г./Снимка: БГНЕС

Днес лидерът на "Хамас" Исмаил Хания ще посети Техеран, за да се срещне с ирански представители, ден след като Съветът за сигурност на ООН прие резолюция за незабавно спиране на огъня в конфликта между Израел и палестинската групировка, съобщи официозният ирански телевизионен канал "Прес ТВ", цитиран от Ройтерс и БТА.

Иран е на страната на "Хамас" в продължаващата вече близо шест месеца война с Израел, отнела живота на над 32 000 палестинци в Газа.

Това ще бъде второто посещение на Хания в Техеран от избухването на въоръжения конфликт на 7 октомври, отбелязва Ройтерс.

Говорител на иранското Външно министерство окачестви приетата вчера от Съвета за сигурност на ООН резолюция като "положителна стъпка". "Но още по-важната стъпка ще бъде да се осигури ефективното прилагане (на резолюцията)", посочи представителят на дипломатическото ведомство.

"Хамас" приветства резолюцията на Съвета, но отбеляза, че спирането на огъня трябва да бъде трайно, а не само за ограничен период от време.

САЩ се въздържаха при гласуването в ООН, което предизвика напрежение в отношенията със съюзника им Израел, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обръщам внимание

    5 4 Отговор
    за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 2 За да има мир

    4 3 Отговор
    в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 3 Червената шапчица

    4 3 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?

    Коментиран от #16

  • 4 Веган

    4 3 Отговор
    Да им пратят само свинско месо на тия. Да видим дали ще ядат
  • 5 име

    4 1 Отговор
    САЩ е голяма държава, пълна с евреи, да си ги прибира онези навлеци и кърлежи от Свещената земя, че иначе ще трябва християните отново да освобождаваме Божи гроб.
  • 6 @@@

    1 3 Отговор
    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.
  • 7 Помощите

    1 2 Отговор
    не вършат работа. Египет, Йордания, ОАЕ и други страни да отворят границите си за да могат палестинците да мигрират. Край с ГАЗА, нито ще има палестинската автономия нито палестинска държава.
  • 8 Израел е в правото

    2 4 Отговор
    си да се защити. Беше изненадващо нападнат от ХАМАС на 7 октомври 2023г. Отвори се война, при нея едната страна губи. Щом държат още заложници и не се предава, ХАМАС ще бъде унищожен
  • 9 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Моше, ще превърти флипера от Кеф да!
  • 10 ХАМАС нямат нищо човешко

    1 3 Отговор
    По същество те са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Онговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въбще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора.
  • 11 Сиганин от Газа

    0 0 Отговор
    Ша обсъждаме каде пак да коляме старци и да насилваме деца

    Коментиран от #19

  • 12 Исляминизацията на Европа

    2 0 Отговор
    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държаваи. Съвсем очевадно е,че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция. През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спо
  • 13 Исляминизацията на Европа

    2 0 Отговор
    Продължение: На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвиднлата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.
  • 14 ТрампЛин

    1 0 Отговор
    Легитимна цел!

    Коментиран от #15

  • 15 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТрампЛин":

    ТрамПлинчо. Ако нещата продължават така, може правнуците ти да нахлузят шалвари и забулят с бурки главите си.
  • 16 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Червената шапчица":

    До 3 ком - защо държат там в Газа тия палестинци ли - арабските държави умишлено не ги пускат да избягат за да тормозят чрез тях евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците но да са там в Газа

    Коментиран от #17

  • 17 Съгласна съм

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    и в случая е дразнещо късогледата американска политика, а също и късогледата политика на държавите от ЕС. Оказа се, че чалмите са по хитри от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Иди в кв. Овча Купел. След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата. По улиците ще видиш само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. До там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да се докарат до тук нещата.
  • 18 Антитрол

    2 0 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много".
  • 19 За това ще попиташ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сиганин от Газа":

    лидерът на "Хамас" Исмаил Хания, той да ти светне по въпросът. Те само с това се занимават и в свободното време копаят тунели.