Last news in Fakti

26 Март, 2024 13:59 909 15

Бенямин Нетаняху реши да не изпраща делегация във Вашингтон

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • съвет за сигурност на оон-
  • делегация-
  • вашингтон-
  • прекратяване на огъня-
  • резолюция-
  • оон-
  • газа-
  • джон кърби-
  • сащ

Решението беше взето, след като Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, която призовава за незабавното прекратяване на огъня в Газа

Бенямин Нетаняху реши да не изпраща делегация във Вашингтон - 1
Снимка: БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, която призовава за незабавното прекратяване на огъня в Газа по време на свещения мюсюлмански месец Рамазан. Това е първата резолюция на Съвета след почти шест месеца на война в Ивицата Газа. В отговор премиерът Бенямин Нетаняху отмени изпращането на делегация във Вашингтон, предава Нова.

"Гласуването ни не представлява промяна в нашата политика. Бяхме много ясни, бяхме много последователни в подкрепата си за прекратяване на огъня като част от споразумението за заложниците. Нямаше как да подкрепим резолюцията, защото окончателният текст не включва ключови формулировки, които смятаме за съществени, като осъждането на "Хамас". И все пак тя отразява справедливо нашето мнение, че прекратяването на огъня и освобождаването на заложниците вървят заедно, затова се въздържахме", заяви съветникът на Белия дом Джон Кърби, пише Нова.

В текста се изисква и незабавното и безусловно освобождаване на всички заложници, задържани от палестинската групировка "Хамас". Приемането на резолюцията стана възможно, след като САЩ, които притежават право на вето, се въздържаха от гласуване.

Ходът на Вашингтон подчертава нарастващото разминаване с Израел относно офанзивата в Газа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    6 1 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?

    Коментиран от #6

  • 2 Пускайте помпите

    3 6 Отговор
    с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    2 1 Отговор
    Биби ще си бичи Геноцид без краварите де! Драма си е.
  • 5 10%

    4 3 Отговор
    Тоя голям го вади,но да не останете и без тази държавица
  • 6 Ко каза

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Червената шапчица":

    Ти се пази да те не напомпат теб!

    Коментиран от #8

  • 7 Ционистите тероризират и крадат

    7 2 Отговор
    Израел обявяви изземване на 800 хектара земя на Западния бряг – най-голямата кражба на заселници от десетилетия

    "Районът в северната част на долината на река Йордан вече е определен като „държавна земя“, заяви израелският министър на финансите Безалел Смотрич.
  • 8 Споко

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ко каза":

    помпат такива джендъри кото теб.
  • 9 За да има мир

    3 1 Отговор
    в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.

    Коментиран от #10

  • 10 Калпазанин

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "За да има мир":

    За да има мир не трябва да има и тъ@@@@@ксто твоя милост,

    Коментиран от #11

  • 11 Ти сигурно

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Калпазанин":

    се шегуваш. А, във Форума шега не бива, защото се обсъждат сериозни теми за станали събития по света.
  • 12 Антитрол

    4 0 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много".
  • 13 Исляминизацията на Европа

    3 0 Отговор
    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държаваи. Съвсем очевадно е,че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция. През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика.
  • 14 Исляминизацията на Европа

    3 0 Отговор
    Продължение: На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.
  • 15 Нека се знае

    4 0 Отговор
    арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата.