Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Април, 2024 07:42 6 279 82

The Washington Post: Тайният план на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна

  • доналд тръмп-
  • прекратяване на войната-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин

Експерти по външната политика и някои републиканци предупредиха, че оказването на натиск върху Украйна да отстъпи земя ще възнагради Путин

The Washington Post: Тайният план на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Тръмп планира да принуди Украйна да отстъпи територии в полза на Русия, ако спечели президентските избори. Той смята да притисне Украйна да предаде Крим и Донбас на Русия, като по този начин напълно изоставя политиката на Джо Байдън, който подчертава необходимостта от военна помощ за украинските въоръжени сили, пише The Washington Post

Според запознати бившият президент Доналд Тръмп е заявил, че може да сложи край на войната на Русия в Украйна, като окаже натиск върху нея да се откаже от някои територии. Някои експерти по външна политика заявиха, че идеята на Тръмп ще възнагради руския президент Владимир Путин и ще одобри нарушаването на международно признати граници със сила.

Още новини от Украйна

Предложението на Тръмп се състои в това Украйна да бъде принудена да отстъпи Крим и граничния регион Донбас на Русия. Този подход, за който не е съобщавано по-рано, драстично би обърнал политиката на президента Байдън, който наблягаше на ограничаването на руската агресия и предоставянето на военна помощ на Украйна.

Тъй като се стреми да се върне на власт, кандидатът на републиканците често се е хвалил, че ако бъде избран, би могъл да договори мирно споразумение между Русия и Украйна в рамките на 24 часа, дори преди да встъпи в длъжност. Но той многократно е отказвал да уточни публично как бързо ще уреди войната, която бушува повече от две години и в която са загинали десетки хиляди войници и цивилни.

Външнополитическите мислители, подкрепящи Тръмп, наблягат на справянето със заплахите за интересите на САЩ от страна на Китай и търсенето на начини за преодоляване на нарастващата зависимост на Русия от Китай по отношение на военната, промишлената и икономическата помощ. Те също така подкрепиха ограничаването на разширяването на НАТО.

В разговор Тръмп е заявил, че според него и Русия, и Украйна "искат да избегнат унижение, искат да излязат от ситуацията" и че според човек, който е обсъждал въпроса директно с Тръмп, хората в някои части на Украйна не биха имали нищо против да бъдат част от Русия.

Руското превземане на части от Украйна ще увеличи обхвата на диктатурата на Путин след най-голямата сухопътна война в Европа от Втората световна война насам.

Някои от поддръжниците на Тръмп се опитват да го убедят да не се съгласява с подобен изход.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде нЕма нужда

    125 36 Отговор
    Тоя номер с Донбас и Крим можеше да мине преди две години. Днес руснаците нямат нужда някой да "оказва натиск" на крайнътъ, те достатъчно добре са я натиснали и ще си вземат и Одеса

    Коментиран от #59

  • 2 БАЛА НА ВАМПИРИТЕ СВЪРШВА

    88 20 Отговор
    Какво ще стане с окраина не се решава в САЩ.

    Коментиран от #22

  • 3 Раданч Татлъту🐵🐵🐵

    89 26 Отговор
    Къде е проблема?Окраина вече живее задгробен живот ,но още не го е осъзнала.🦧🤣👍

    Коментиран от #64, #68

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разбира се

    76 16 Отговор
    "...хората в някои части на Украйна не биха имали нищо против да бъдат част от Русия..."
    Самата истина. Волята на хората е определяща съгласно нормите на международното право.
  • 8 Иван

    61 14 Отговор
    Колебанието е излишно, Русия победи тотално и дипломатически - това е свръх-постижение, имат над 200 години дипломация и - знаят кога да направят война - Западът се оказа - доста назад.

    Трябва да спрем войните, не е въпрос на лицемерие - а просто на Йоанова добрина. Трябва да се превърнем в едни топли души, стига с тези мераци.

    Всеки и всички искат да властват.

    Коментиран от #33, #61

  • 9 А ВаПост, знаят ли тайната

    70 12 Отговор
    на Русия, че и с Тръмп и без Тръмп, ще си вземат каквото са решили!

    И то защото просто бяха принудени да го направят, от едни много умни и човеколюбиви хора!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Механик

    69 10 Отговор
    От къде на къде САЩ могат да ПРИНУЖДАВАТ когото и да било за каквото и да било???
    Аз никак не мога да схвана това нещо.
    Нали САЩ твърдят, че "пълномащабната и с нищо не предизвикана война" е между Русия и О-краина и Америка няма никаква меша там?? Е, в качеството си на какви, американците могат да налагат, принуждават, прекратяват каквото и да било там?
  • 12 ОБЕКТИВНО

    45 13 Отговор
    Група украински военни задържаха и заплашиха с автомати 14-годишен сирак като част от усилията на Киев да мобилизира повече хора и да ги прати да воюват на фронта.
    Оксана Терзи, която ръководи местния отдел за социална защита съобщи, че инцидентът е станал във вторник следобяд в село Приозерное в Одеска област, предаде Bessarabia Info.
    Социалният работник твърди, че бял микробус с четирима мъже във военна униформа и черни маски е спрял близо до тийнейджъра, докато той вървял по улицата, за да се срещне с приятелката си. След това завлекли момчето в микробуса, докато притискали дулото на автомат към слепоочието му. Терзи обясни, че военните може да не са подозирали, че момчето е непълнолетно, защото е с широки рамене.
    Момчето започнало да се съпротивлява. „Детето спортува, така че инстинктът за самозащита се е задействал. Започнало е да се бори, а нападателите го удрили в гърба с автомат. Пребили го и му вързали ръцете с пластмасови каишки“.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 защо

    45 2 Отговор
    И не казвайте на никой! Само The Washington Post и Факти да си знаем. Тайна е!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Отговорът

    36 5 Отговор
    Американците разглеждат спирането на войната като нещо лошо.....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пацифист

    49 15 Отговор
    Естествено, че източна Украйна ще се присъедини към Русия, това е съвсем нормален процес и хората нямат нищо против да са част от Русия и да бъдат управлявани от тях, с това ще се не възмезди Путин , ами ще се възмезди украинския народ, като спре да умира за безмислени средновековни каузи. Те това и чакат и търсят, а именно край на войната.
  • 20 ИНЕРЕСНО

    30 10 Отговор

    До коментар #12 от "ОБЕКТИВНО":

    Такива случаи с младежи има хиляди. И видеа има за насилственото им събиране.
    Въпроса е как после тези хора се бият на фронта до смърт? Нещо по-добро ли им доставаят от запада, отколкото линийките на Зеленски?
  • 21 Тръмп НЕ е за президент, а е за затвора

    21 60 Отговор
    СмахнатияТръмп ще е най голямото Зло за САЩ ако спечели президентските избори И както смята да притисне Украйна за да предаде Крим и Донбас на Русия, така и нищо чудно като руска подлога да се съгласи да отстъпи територии от САЩ на Мексико или да върне АЛЯСКА на Русия...!!!

    Коментиран от #35

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Истината

    39 9 Отговор
    Тоя Доналд Тръмп е Опасен за Америка
    Иска да прекрати войната в Украйна!
    Как тогава Ястребите ще печелят!
  • 24 Гответе се за още 10 години поне

    22 38 Отговор
    Солиден план..определено трябва да се предостави възможност на клоуните по руската телевизия да развиват легендите как са победили "фашистите" от НАТО
    Проблема обаче е че войната ще продължи независимо от Тръмп защото всички правителства в Европа включително добрите приятели на САЩ от Великобритания няма д капитулират пред примитивната армия на Путин

    Коментиран от #58

  • 25 Факти

    19 41 Отговор
    Малко хора осъзнават, колко важна е войната в Украйна за курса, който ще поеме целият свят в бъдеще. Това ще стане ясно чак след 50 години. Битката в момента е между демокрация и тоталитаризъм. Ако я проспим, сами ще си наденем хомота.
  • 26 Тракиец

    12 29 Отговор
    Ако изберат Тръмп най малкия проблем ще е Украйна.Америка ще загуби Аляска.Там е заровено кучето ,но американците ще го научат по трудния начин.

    Коментиран от #30

  • 27 Механик

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Раданч Татлъту🐵🐵🐵":

    Аз съм с вас, скъпи колежки!

    Коментиран от #32

  • 28 Войната я започна Русия.

    19 32 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.
  • 29 Перо

    40 14 Отговор
    Украинците допуснаха ционисткия режим да завземе властта в Украйна и след ужасните последствия, наказанието ще им е освобождаване на територии, населени с определящи се като руснаци! Иначе, вместо ужасен край ще има ужас, без край! Папата и Тръмп са прави! Ционисткият управник въведе тоталитарен режим като забрани президентските избори!
  • 30 Добруджанец

    15 26 Отговор

    До коментар #26 от "Тракиец":

    Оранжевият клоун е неизбираем.
  • 31 асд

    34 7 Отговор
    Ха, руснаците преди 10г. си взеха Крим , сега си взеха други територии , обаче Тръмп щял да притисне окраинците да да отстъпят тези територии на Русия . После пропагандата ще тръби , че Русия е загубила войната , но Тръмп им подарил и Крим и Донбас и какво ли още не ....думи нямам за такава наглост .
  • 32 Раданч Татлъту🐵🐵🐵

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Механик":

    Ще започнеш като стажантка!
  • 33 Киев за три дни

    14 15 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Това го слушаме трета година.

    Коментиран от #39

  • 34 Васо

    14 18 Отговор
    Конгресът няма да позволи на Рижавата хризантема да върши каквото си поиска, спокойно.
  • 35 Прекрасен коментар!!!:)

    24 11 Отговор

    До коментар #21 от "Тръмп НЕ е за президент, а е за затвора":

    Само дето на Русия не и пука кой ще е президент на САЩ!!! И нищо няма да се промени!

    Ето, издадох ти тайна, която дори Вашингтон Пост няма да ти разкрие!

    Коментиран от #38, #42

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Зельонска графиня на Highgrove House

    11 9 Отговор
    Искам рокля, като на Тръмповица!
  • 38 И още как:))

    17 19 Отговор

    До коментар #35 от "Прекрасен коментар!!!:)":

    Тръмпа е последната сламка за удавника Русия.
  • 39 Кой ти е виновен

    15 4 Отговор

    До коментар #33 от "Киев за три дни":

    че слушаш ген Мили?
    И медиите на филантропа.

    Коментиран от #47

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ъхъ

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да се чудиш и маеш":

    Тук можеш да научиш всички тайни, секретни и свръхсекретни планове на всички служби по света, дори и на извънземните! Щедро ни ги разкриват!
  • 42 Прав си.

    15 18 Отговор

    До коментар #35 от "Прекрасен коментар!!!:)":

    За Раша е без значение кой ще е президент на Америка.Руснаците свършиха валютата и идва брутален фалит.Този път няма да има от бутчета на Буш.Пък рублите и рупийте не стават и за тоалетна хартия.

    Коментиран от #48

  • 43 А тайния план на Русия е:

    18 8 Отговор
    С Тръмп или без Тръмп - все тая!
  • 44 Съдия

    13 13 Отговор
    Тръмп трябва да е затвора!
  • 45 Минев

    12 26 Отговор
    Въпросътне е точно по темата, но искам да попитам... Абе, къде е , аджеба, оная 60 киюометрова колона от танкове, БТР-и, гаубици, МТЛБ-та, ракетни системи, тръгналамкъм Киев, с която Педя Човек- Лакът Лай!!на от Кремъл уплаши света? Мухахаххаха...
  • 46 нннн

    19 2 Отговор
    Този план бе възможен преди две години. Свга, след милион жертви от двете страни е неизпълним.
  • 47 Русофил

    12 21 Отговор

    До коментар #39 от "Кой ти е виновен":

    Не го знам кой е този Мили,аз слушам другарите. Салавньов и Симонян!
    Те казаха Киев за два дня!Аз само на тях вярвам!!!

    Коментиран от #51, #53, #63, #71

  • 48 Отто Фон Бисмарк

    19 1 Отговор

    До коментар #42 от "Прав си.":

    И с Тръмп или без Тръмп - все тая!

    Предупреждавах!
  • 49 усс.ран русофил

    9 9 Отговор
    Тези атлантици ме поболяха!Пия по една торба хапчета.
  • 50 Софийски

    13 4 Отговор
    Украйна не е съществена, нова Ялта се гони и Европа е на масата. Осъзна то макрон първи, тсв е неизбежна и Щатите отново правят грешка.
  • 51 Учуден

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "Русофил":

    Понеже руски не знам като теб, тия някакви генерали ли са или от правителството???
  • 52 Азис съм

    5 10 Отговор
    Искам да му изпея на най-великия президент на Украйна на ушенце моята песен "Умрииии"
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 тартар

    16 8 Отговор
    Тръмп ще е новия президент на САЩ ,Ръсия ще си прибере цяла източна уКрайна до река Днепър,либерасткия глобализъм и Шорош си отиват.
    В България пък соросоидите от ППДБ-ЛГБТ отичат на политическото бунище след изборите.
    Това е положението и колкото и колко да ги боли нашите жълтопаветни либерастки (умно)крастави нищо не могат да направят и им остава само за утеха да драскат жалката си пропагандичка по соц мрежите и дотам

    Коментиран от #56, #77

  • 55 Симо

    16 8 Отговор
    "Някои експерти" !!!! Колко лесно се пише статия от името на "някои експерти" и можеш да си шляпаш пропагандата лигитимно.
    "Може да спре войната в рамките на 24 часа, но той многократно е отказвал да уточни публично как ..." Как, как? Ами, като западният алианц спрат да тормозят руснаците и си седнат на задника. Лесно, бързо и изгодно за всички.

    Коментиран от #65

  • 56 Моряка

    15 11 Отговор

    До коментар #54 от "тартар":

    Русия никога няма да се откаже от Одеса и Николаев, защото просто от първото камъче до върха на катедралите са често руски.
  • 57 Коя ли

    18 8 Отговор
    Държава първа промени държавните граници в Европа създавайки Косово...жокер... Америка
  • 58 Всичко това

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Гответе се за още 10 години поне":

    са глупости, ама пълни!
  • 59 Циник

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Айде нЕма нужда":

    Нали? Ами да им предложи и Москва и Владивосток, руснаците много ще се зарадват. Както казваш, времето за такива компромиси мина отдавна. Той Тръмп въобще не знам дали и знае, какво се случва във войната. Ако гледаш само американска телевизия може да си мисли, че Украйна вече настъпва в руска територия
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бърнс

    12 14 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Руснаците са обречени на неуспех защото не са щастливи
  • 62 Ми така

    8 4 Отговор
    с лека ръка да даде и Тексас наМексико като е тръгнал да раздава...
  • 63 Циник

    17 9 Отговор

    До коментар #47 от "Русофил":

    Ами те щяха да вземат Киев, ако не за два дни, то за две седмици. Ама Зеленски ги излъга, че ще спазва Минск и, че ще подпише нови споразумения, и те се изтеглиха. Нафтали Бенет, бившият Премиер на Израел, описа цялата ситуация

    Коментиран от #69, #73

  • 64 Хм Хм

    13 13 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту🐵🐵🐵":

    Проблемът е, че Като падне Украйна след нея идва Приднестровието, след това Румъния, и сме ние. На Полша ще й се размине, защото е въоръжена. Това се случва при подобна политика на САЩ. А Русия ще влезе при нас с шутове, не се заблуждавай, че сме братушки. В цялата си история Русия ни мрази и работи срещу нас. Не знам кога ще разберете истината. Сигурно ще е по трудния начин.

    Коментиран от #70, #82

  • 65 Аман

    8 8 Отговор

    До коментар #55 от "Симо":

    "Ами, като западният алианц спрат да тормозят руснаците и си седнат на задника. Лесно, бързо и изгодно за всички."

    Ти май гледаш Русия през розови очила. Русия ще спре, чак когато не може да продължи. Само се замисли - тази огромна територия по какъв начин се взима?
    И не мога да разбера някои хора мазохисти ли са, че да искат да са под руска власт?
  • 66 Здрасти

    2 2 Отговор
    Само наивници биха повярвали на тези простотии
  • 67 ....

    8 6 Отговор
    Подобен подход не би спрял войната в Украйна, но пък би довел до разпад на НАТО, поставянето на САЩ в изолация и сближаване на Европа с Китай. Войната отиде твърде далеч за да бъде спряна отвън. Народът там е с нагласа "победа или смърт". Или ще си върнат всичко, или ще загубят всичко. Отделно, че и Кремъл все повече е притиснат да не приема частична победа, защото това показва предела на възможностите му и няма да спре, докато не превземе Киев.

    Коментиран от #75

  • 68 Аре да си ходиш

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту🐵🐵🐵":

    Да още от Киев за 3 дни... и няма да нападаме Украйна - стига глупости !!!!
  • 69 ТиКво

    4 5 Отговор

    До коментар #63 от "Циник":

    Ма верно ли за това не превзеха Киев и се изтеглиха! Ама явно много бързаха с изтеглянето, че си зарязаха половината техника там🤔
  • 70 много

    11 6 Отговор

    До коментар #64 от "Хм Хм":

    добре казано и по често трябва да пишеш в този стил защото той е стила на Раковски Левски Ботев Стамболов и Захари Стоянов ДА прибавим Димитър Благоев иГеорги Кирков Ама няма кой да чете Нямаше да има априлско въстание 1876г ако руснаците през 1828г при поредната война с турция просто ни бяха написали в договора Тогава се дава свобода на гърция сърбия и румъния а руснаците с камшици откарват 100 000 българи за роби и предават Капитан Георги Мамарчев на турците за заточение в диарбекир Защото на практика с 25000 българи им печели войната за да освободи БЪЛГАРИЯ
  • 71 Бла-бла

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Русофил":

    Опита да се измъкнеш, като пръdня от гащи, ама само се опита.
  • 72 То си пише

    3 4 Отговор
    Преди 170 години, в средата на октомври 1853 г., Турция обявява война на Русия, която остава в историята като Кримската война. Франция, Великобритания и Сардиния също са на страната на Турция. Поводът е спор за светите места в Палестина. Русия иска контролът върху християнския храм във Витлеем да остане в ръцете на православната общност, докато Франция настоява той да премине към католиците.

    Същинската причина за войната обаче е сблъсъкът на интереси между водещите европейски сили и Русия в Близкия изток. Втората четвърт на XIX в. - времето на бърз икономически растеж на страните от Западна Европа, времето на индустриалната революция и развитието на пазарните отношения. Светът постепенно се приближава към точката, отвъд която всяка страна има само един избор: да развива капитализъм и да стане икономически лидер или да бъде контролирана от по-силни играчи. Великите сили поглеждат към отслабващата Османска империя и правят планове за бъдещото разделяне на нейните територии.

    В икономическо отношение Русия остава аграрна страна с неефективно крепостно земеделие, но запазва големите си външнополитически амбиции. Нейните цели са контрол над проливите - Босфора и Дарданелите (и по този начин достъп до Средиземно море), влияние на Балканите и в Кавказ (постоянни военни зони в Руско-турските войни, които Русия в повечето случаи печели). Вероятно и в Крим руската армия би могла да надделее над турската, но да се справи и с обединените войски на Великобритания
  • 73 Голяма глупотевина

    8 4 Отговор

    До коментар #63 от "Циник":

    А русия защо не спази споразумението да защитава цялостта на Украйна пи изтеглянето на ядрените оръжия от нея? Това е много по-старо от Минск. Айде стига рашистки опорки! Разберете, че от русия за никого никога не е произтекло някакво добро.

    Коментиран от #76

  • 74 Демократ

    5 7 Отговор
    КГБ е най-страшната организация в света, след като успя да контролира и президента на САЩ и чрез него част от Републиканската партия, която стана тръмпистка, партия на предателството ,която превърна САЩ в разединени щати и обслужва Путин. Ако САЩ не се справят с Тръмп, нищо добро не очаква света. Жестокият путинизъм ще продължи да воюва с целия цивилизования свят, заедно с всички диктатори и терористи.
  • 75 Историк

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "....":

    Насилие,изнудване,рекет с цената на всичко,това е била винаги политиката на Кремъл и единствено със сила може да бъде спряна. Мизерникът Тръмп е на каишката на Путин, то е ясно още когато беше президент. 7 години САЩ не могат да се справят с него заради подкрепата на няколко финансирани от Кремъл републиканци. Това е империята на злото ,лъжата и смъртта и за жалост е огромна и раздава огромни средства за разрушаване на демократичния ред в света, вместо да се грижи за благосъстоянието на хората. Върна историята 80 години назад. За рождения ден на Хитлер нацистите са му подарили разрушената до основи Варшава и 35,000 убити поляци, които много е мразел. Нацистите на Путин искат да му поднесат Украйна за подарък.
  • 76 Велизар

    7 4 Отговор

    До коментар #73 от "Голяма глупотевина":

    НАто защо не спря да се разширява на изток, когато Рейхан и Горбачов подписаха след края на студената войназ айде стига, това е по-старо от споразумението за територията цялост на пОкрайна.
  • 77 Боже пази България

    9 5 Отговор

    До коментар #54 от "тартар":

    От националните предатели,които се кълнат във вярност на Кремъл и не знаят,че не е в София. Заминавайте си за Москва и там стойте завинаги под руския ботуш, България не е Русия.
  • 78 Тити

    3 0 Отговор
    Даже и да дадат Крим и Донбас Путлер няма се спре това не е решение.
  • 79 Мииии

    4 0 Отговор
    Кремълското фюрерче може да поиска и Аляска, Финландия, Швеция, Полша, България, Румъния и Тръмп ще му ги даде. Щом така може Китай ще поиска Тайван, Турция територии от Гърция и България и т.н. Всеки иска и оранжевият клоун дава, това е пълна тъпотия.
  • 80 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Тръмп се подмазва на Путлер да му даде половин милиард. Руски пари са го спасявали два пъти от фалит сега чака отново.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 6666

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хм Хм":

    рассия(ссср) е най-вредната държава за своя народ и най-вече за съседите си. Да се благодарят,че откраднаха атомната бомба от американците и сега да заплашват с война де кого сварят. При тия червенюги пияници нищо полезно не им се получава.Мислят само за война и да си пройзвеждат оръжийца.Жалко за нашите заблудени русофилчета.