Last news in Fakti

11 Февруари, 2014 15:18 2 600 1

Над 100 военни загинаха в самолетна катастрофа в Алжир (обновена 20:22)

  • алжир-
  • загинали-
  • самолетна катастрофа-
  • военен самолет

Военен транспортен самолет се е разбил в източната част на страната

Военен транспортен самолет се разби в източната част на Алжир. При катастрофата загинаха 103 души, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си.

Самолетът Hercules C-130 се разби в планински район на провинция Ум ал Боаги. Малко преди да навлезе в района, комуникацията със самолета спряла, заяви военен източник пред телевизионния канал Енахер.

Причината за катастрофата се изясняват, но може би са свързани с лоши метеорологични условия, съобщава местният всекидневник „Елкабар“.

Високопоставен военен представител заяви пред официалната информационна агенция на Алжир APS, че на борда на самолета е имало 99 пътници и 4 членове на екипажа - военни с техните семейства. Броят на жертвите "все още предстои да бъде определен".

Полковник Лахмади Богерн заяви също, че лошото време и поривистият вятър са най-вероятната причина за катастрофата. 

Транспортният самолет е излетял от южната провинция Таманрасет и е пътувал за източния град на Константин, разположен в северозападната част на страната, заявяват военни източници, цитирани от РИА Новости.

Линейки са били изпратени на мястото на катастрофата, което се намира на около 380 км източно от столицата Алжир.

Един от пътниците на разбилия  самолет е оцелял,

съобщи по-късно местна телевизия. Оцелелият е в много тежко състояние. На мястото продължават да работят спасителни екипи.

Днешната самолетна катастрофа може да се превърне в най-страшният подобен инцидент в Алжир от 2003 г. насам. тогава самолет на авиокомпания Еър Алжир се разби малко след излитане от Таманрасет, като при инцидента загинаха 102 души.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннннн

    0 0 Отговор
    "Транспортният самолет е излетял от южната провинция Таманрасет и е пътувал за източния град на Константин, разположен в северозападната част на страната"
    Нещо, ама хич не ми се връзва разположението на световните посоки. То Юг, Изток, Северозапад така са омотани, че не може повече.
    Много ми се иска авторката да се вслуша в съвета, че Гугъл преводач е абсолютно неподходящ за журналистическа работа.
    Най-официално се обръщам към всички, които заемат някаква ръководна или контролна функция във Факти.бг:
    Моля Ви, не ни подценявайте и не позволявате да тормозят интелекта ни. Не ни пъдете от сайта в посока към други подобни.
    Предварително Ви благодаря, с надеждата, че ще вземете мерки.