Last news in Fakti

22 Февруари, 2014 16:43 830 0

Президентът на Алжир ще се бори за четвърти мандат

  • алжир-
  • бутефлика
Президентът на Алжир ще се бори за четвърти мандат - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Алжир Абделазиз Бутефлика официално обяви, че ще се бори за четвърти мандат, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Кампанията по неговото преизбиране ще се води от премиера Абделмалек Селал. По тази причина министърът на енергетиката Юсеф Юсфи временно ще изпълнява фукциите на министър-председател.

Изборите за държавен глава ще трябва да се проведат на 17 април. През декември най-голямата партия в парламента съобщи, че подкрепя Бутефлика за четвърти мандат. Сегашният президент е на власт от 1999 г. Поправка в конституцията от ноември 2008 г., която премахна ограничението за броя на мандатите, позволи на Бутефлика да остане на власт.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА