22 Май, 2024 04:51 1 078 4

Пекин ще задълбочи стратегическото партньорство с Техеран

  • китай-
  • иран-
  • ван и

Китай ще отстоява общите интереси и ще продължи с начинанията за гарантиране на регионалния и световния мир, заяви външният министър Ван И

Пекин ще задълбочи стратегическото партньорство с Техеран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китай ще задълбочи още стратегическото партньорство с Иран, ще отстоява общите интереси и ще продължи с начинанията за гарантиране на регионалния и световния мир. Това бе цитиран да казва китайският външен министър Ван И от държавните медии в страната си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ван каза това по време на разговори вчера с иранския заместник външен министър Махди Сафари, състояли се в кулоарите на заседанието на Съвета на външните министри на Шанхайската организация за сътрудничество. (ШОС)

"Иран загуби прекрасни лидери, а Китай загуби добри приятели и партньори", е казал Ван според агенция Синхуа. "В този труден час Китай застава твърдо до своите ирански приятели", заяви той, имайки предвид смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антируснак

    5 3 Отговор
    Мръсниците се надушват през девет планини...
  • 4 Анджо

    2 5 Отговор
    Китай ще си остане изолирана, защо ли , ама то се вижда, но който може да види. Южноамериканците започнаха да налагат мита, защото и тяхната индустрия ще се срине. Тоя обикаля цял свят и ще видим какво ще стане.