22 Май, 2024 04:56 2 002 20

Полша обвини Русия, че иска да наводни Европа с мигранти от Африка

  • полша-
  • русия-
  • мигранти

Варшава вече обяви, че ще похарчи над 2,3 млрд. евро за укрепване на източната си граница с Беларус и руския ексклав Калининград

Полша обвини Русия, че иска да наводни Европа с мигранти от Африка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полският премиер Доналд Туск обвини "руската държава" в опити да вкара хиляди мигранти от Африка в Европа, докато Полша планира да укрепи източната си граница, съобщава Франс прес, цитирана от БНР.

"Именно руската държава, а не някакъв мрачен бизнес, стои зад организирането на набирането, транспортирането и опитите за нелегално вкарване на хиляди хора в Европа", каза Туск.

Повече от 90 процента от тези, които пресичат нелегално полската граница, са хора с руски визи“, добави той. Туск изброи Сомалия, Еритрея, Йемен и Етиопия като държави, в които Русия се опитва да "вербува" мигранти, за да ги изпрати до полската граница, като ги прекарва през "някоя от арабските държави" до Москва.

От лятото на 2021 г. насам хиляди мигранти и бежанци, предимно от Близкия изток, са преминали или са се опитали да преминат границата между Беларус и Полша.

Варшава и Западът обвиняват Беларус, че организира притока на мигранти заедно с руския си съюзник, като част от "хибридна атака", предназначена да дестабилизира региона и ЕС.

В събота Полша обяви, че ще похарчи над 2,3 млрд. евро за укрепване на източната си граница с Беларус и руския ексклав Калининград.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фен

    50 2 Отговор
    Те, поляците, явно не са ходили скоро в Европа, и не са видели, че вече е наводнена от мигранти от Африка.
  • 3 Прасчо Белята

    59 2 Отговор
    странно обвинение предвид че Туск и господарката му Урсула винаги са били поддръжници на миграцията към Европа. Изведнъж африканските мигранти станаха лоши щото минават през Русия, а преди бяха "refugees welcome"
  • 4 истината

    41 0 Отговор
    Че тя, Ангела Меркел ги пусна в Европа
  • 5 ХАХАХА

    53 1 Отговор
    Е ,не ! То бива глупости ,бива ,ама тези скоро ще се задавят от злоба и безсилие . Русия искала да наводни Европа с мигранти .? Русия ? ХАХАХА тя ги покани нали ? Значи паразитите прииждащите и спасявани с лодки през Средиземно море и Ламанша се спасяват от Русия и след това се пускат в Европа ,а прииждащите през Турция и България пак Русия ги превежда . Отврат брате ,отврат пропаганда.

    Коментиран от #12, #19

  • 6 Хи их хи

    41 0 Отговор
    Много лесно се забравя! А баба Меркил го каза-"Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз все още има отговорността да приема бежанци, пише онлайн изданието "Брайтбарт", като цитира речта й пред Мюнхенската конференция за сигурност." и "Мигрантската криза в Европа е предизвикана от факта, че германският канцлер Ангела Меркел щедро ги покани на Континента. „Това беше катастрофална грешка и много държави трябва да плащат за тази грешка”, обяви британецът." ама що да не обвиним Русия!
  • 7 мммда

    27 1 Отговор
    Тия в Полша може да си нямат африканци, но ако се разходи в която и да е друга западна държава, ще се чуди в Африка или арабския свят се намира- европейската раса е отдавна малцинство.
  • 8 Студопор

    22 0 Отговор
    Ама те влизат и през Франция...
  • 9 Порно

    29 0 Отговор
    А какво да кажем, когато кораби на германски "благотворителни" организации чакат лодките с нашествениците на границата на либийски териториални води и, качват ги, и ги стоварват в Италия?
  • 10 име

    19 1 Отговор
    Някойда обясни на простите поляци, че пътя от Африка минава през Средиземно море, а не през Северно море. Както иче хората не бягат от руския мир,а от западната демокрация и постколониализъм.

    Коментиран от #11

  • 11 любител

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "име":

    прав си пич ама какво очакваш от поляк с краварското име доналд. хахаха
  • 12 Един от онези

    0 18 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХА":

    Това не означава, че не ги събират от Африка, дават им руски визи, по едно одеяло и ги возят по границите - Финландците защо затвориха пунктовете?
    Скоро ще имаме желязна завеса и по руската граница ще тече ток и картечни гнезда - но не си мислете, че някой ще иска да отиде там! Тези съоръжения ще са за бягащите!
    А ще могат свободно и безвизово да ходят в С.Корея и Еритрея - МЕЧТА!!!!
  • 13 Бай Благой

    11 0 Отговор
    Тия са доказани идиOTи!!
  • 14 БАЦЕ ЕООД

    9 0 Отговор
    ехеее. За това ЕС плащат на Тунис, Мауритания, Мароко да търговат с роби. Типична демократична ценност, бих добавил дори
  • 15 абе

    8 0 Отговор
    Урсула нали ви дава да платите по 30к на отказан мигрант... Там не протестира
  • 16 За протокола

    5 0 Отговор
    Крайно време законите да започват да се прилагат:
    1. Всички незаконно преминали границата да бъдат третирани като престъпници. Да се съдят, да стоят известно време в затвора и след това да се връщат в държавата, от която са дошли. Даа им се отнема възможността да посещават държави от ЕС ДО ЖИВОТ.
    2. Мигранти, които са преследвани в държавите си и за които има опасност за живота, да получават убежище в първата държава, от достигнатите, която е безопасна за тях.
    3. Икономически мигранти да кандидатстват по общоприетия ред и да бъдат допускани след преценка на личната им информация, медицинско състояние и т.н.
    Това, което става в момента е някаква криворазбрана хуманитарност, която застрашава държавите, в които незаконните мигранти нахлуват.
    Европа не може да приюти Африка и Азия и колкото по-бързо спре това безумие, толкова по-добре за всички.
    Паразитите нямат полза от мъртъв донор. Биха се преместили, но ако няма друг такъв, ще умрат и те.

    Коментиран от #20

  • 17 Булба67

    2 0 Отговор
    ,,Ляхите" отдавна са забравили Собиевски!А
    са се превърнали в радиоточка на ,,Форин офис"
  • 18 Ти си

    0 0 Отговор
    Пак изпратени ценности и явен расизъм ! Ако африканските емигранти влизат в ЕС от Юг всичко е наред но ако искате от Изток е проблем !
    О , чакай те поляците и украинци наискат да приемат .....
  • 19 000013

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХА":

    Не бе , те Русия разбомби Афганистан и Ирак. Пак Русия разбучка Сирия и Либия . Русия предизвика бежанската вълна от мюсюлмани и негри и ги засили към Европа . Русия покани в ЕС милиони бежанци и емигранти и ги прие без документи .
    Хайде ако може да се придържаме към фактите на които сме очевидци !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания