Last news in Fakti

22 Май, 2024 12:49 980 15

Шведското правителство обяви допълнителна военна подкрепа за Украйна

  • швеция-
  • военна подкрепа-
  • украйна

Инициативата не е само финансова

Шведското правителство обяви допълнителна военна подкрепа за Украйна - 1
Снимкa: БГНЕС

Швеция обяви ангажимента си да подсили отбранителните способности на Украйна, като задели значителен пакет от помощ. Това решение идва в резултат на споразумение между шведското правителство и партията „Шведски демократи“, което поставя началото на засилена военна подкрепа през следващите няколко години, предава БТА.

Тригодишен план за подкрепа Планът очертава общо 75 милиарда крони (приблизително 6,45 милиарда евро) военна помощ, която да бъде предоставена на Украйна от 2024 до 2026 г. Това финансиране ще бъде разпределено равномерно през трите години, като се гарантира постоянен поток от подкрепа.

Инициативата не е само финансова, включва се и цялостна система за поддръжка, включително отбранителни оръжия, парична помощ и подкрепа за закупуване на отбранително оборудване.

Подходът на шведското правителство надхвърля обикновената финансова помощ. Той има за цел укрепване на дългосрочните отбранителни способности на Украйна, отразявайки ангажимента на Швеция да подкрепя Украйна в тези времена на предизвикателства.

Правителството обаче също така признава, че тази амбициозна рамка за помощ ще има отражение върху публичния бюджет на Швеция, като потенциално ще се простира след края на периода на помощта през 2026 г.

Този стратегически ход на Швеция подчертава нейната отдаденост на международния мир и стабилност и подкрепата ѝ за Украйна на фона на продължаващите конфликти.

Пакетът от помощи е доказателство за ролята на Швеция на световната сцена като твърд защитник на демокрацията и суверенитета.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примати

    11 25 Отговор
    Помощта за Украйна спасява животи
  • 2 пиночет

    8 23 Отговор
    Този охлюв Путин, жив ли е още?
  • 3 Груз 200

    8 21 Отговор
    Явно ще продължи .
    Ще хвърчат Ушанки
    Навсякъде по фронта .
  • 4 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    15 10 Отговор
    Тоя малкия зеления на снимката вече не е президент на Окраина от 21-ви май 2024-та година! Но Бай Издънката Американска го е преназначил за управител на имението си!

    Коментиран от #12

  • 5 Атина Палада

    12 5 Отговор
    Помощ за Украйна от всичките натовски страни, а ВСУ постоянно се прегрупирват и отстъпват към Киев... А пък руснаците не искат да ги гонят до Киев, чакат си в Донбас. :))) нас колективните ли чакат в Донбас... кой да ти каже:)
  • 6 Браво

    6 12 Отговор
    на Швеция! Само така!
  • 7 Р.К.И.

    7 10 Отговор
    Чест прави на шведите тяхната морална съпричастност и материална помощ. Можеха да се затаят зад "неутралитет", за тях това щеше да мине като обяснение, ако останеха безучастни. Но когато има агресия, честните хора не могат да гледат отстрани. Швеция е име в световното двигателостроене. Имат и автомобили, и танкове, и самолети. Помощта на Швеция може да бъде конкретна и бърза. Помощ навреме е два пъти помощ.
  • 8 Познато

    13 5 Отговор
    Със или без щведска помощ Зеленски е обречен
  • 9 Червената шапчица

    5 3 Отговор
    Като ги знам шведите какви са скръндзи... тия са много стиснати и пресметливи...

    Коментиран от #14

  • 10 Р.К.И.

    6 6 Отговор
    6.5 милиарда Евро! Швеция по население е колкото България. България може ли да си позволи помощ от 6.5 млд? В Швеция 50 години управляваха социал-демократи и Швеция беше с най-висок жизнен стандарт в Европа (още е); в България 50 години управляваха комунисти и България беше с най-нисък стандарт в Европа (още е). Имат ли изобщо нещо общо социалистите с комунистите? Пардон, БСП !
  • 11 Помоща

    7 4 Отговор
    Ще бъде във форма на платени компаньонки , за шведска тройка
  • 12 Бивш украински премиер:

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    “Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD”
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 отврат!

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Червената шапчица":

    С приятели като сащ, англостан, швеция и т.н. врагове не ти трябват. Ще ти запалят къщата заради своите интереси и ще те надъхват в името на ,,демокрацията“.

    Коментиран от #15

  • 15 Р.К.И.

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "отврат!":

    Затъналият до шия в калта колхозник си позовлява да коментира шведи, англичани и американци? Вие сте виц!
Новини по държави: