Last news in Fakti

27 Май, 2024 05:52 1 751 13

Делото на американския военен, задържан в Русия, вече е в съда

  • гордън блек-
  • русия-
  • съд

Гордън Блек беше арестуван по обвинения в кражба и заплаха за убийство

Прокуратурата на Приморския край изпрати в съда за разглеждане по същество наказателно дело срещу американския гражданин Гордън Блек, който беше арестуван по обвинения в кражба и заплаха за убийство, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на надзорната агенция.

„Прокуратурата на Первомайски район на Владивосток одобри обвинителен акт срещу американски гражданин. Той е обвинен в извършване на престъпления по ч. 1 на чл. 119 от Наказателния кодекс на Руската федерация (заплаха за убийство), параграф "в" Част 2 чл. 158 от Наказателния кодекс на Руската федерация (кражба, извършена с причиняване на значителна вреда на гражданин).

Наказателното дело е изпратено до Первомайския районен съд на Владивосток за разглеждане по същество“, съобщиха от прокуратурата.

Блек е обвинен в това, че през май 2024 г., докато е бил в апартамента на приятелка на улица „Сахалинская“ във Владивосток, в резултат на кавга той сграбчил момичето за врата, което тя е възприела като реална заплаха за нейния живот. След това, без да има собствени пари, той откраднал 10 хиляди рубли от портфейла на жертвата и похарчил парите за собствени нужди, включително за хотелската стая, в която е бил задържан.

Както по-рано съобщиха на ТАСС от управлението на Министерството на вътрешните работи в Приморския край, арестуваният е признал вината си и е съдействал на следствието. Блек е щабен сержант в армията на Съединените щати. Както по-рано съобщи пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Приморския край, той е бил изпратен в Република Корея и след като е приключил службата си, е отишъл във Владивосток, за да посети рускиня, с която е имал романтична връзка.

Според полицията в Приморие сигнал за кражба е подаден от момичето, което се е срещнало с Блек в Република Корея, където то работело. Връщайки се във Владивосток, момичето продължило да общува с младия мъж онлайн, но когато той пристигнал в Приморския край, в двойката избухнал конфликт. След като Блек си тръгнал, приятелката му открил липсващите пари и се обърнала за помощ към органите на реда.

Полицията открила заподозрения за кражбата в един от хотелите в града. По това време той вече бил закупил самолетни билети и възнамеряваше да лети у дома. В момента мъжът се намира в следствения арест № 1 на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия в Приморския край.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Катъра на мама

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Завиждаш ли и? Иди до някоя САЩисана база и си хвани гадже, черно да е, че да ти мяза.
  • 4 доналдь..

    6 4 Отговор
    Първото нещо като стана президент-тоз на снимката ще го менкам,срещу оня мацковец дека батиса над дузина кравари у градо на ангелите.
  • 5 Приятелката

    8 6 Отговор
    ухо на службите !
  • 6 Механик

    10 4 Отговор
    Сибирския Бай Ставри сега точи зъби и доволно се почесва по едно място.
  • 7 Долу фащ

    2 4 Отговор
    Доживотна каторга в Сибир. Казах.
  • 8 наблюдател

    7 4 Отговор
    много хитри тия руснаци - всеки американец стъпил в блатата е с обвинение - за изнудване - кражба - наркотици - трудно доказуеми - но после осъдените ги заменят за руски агенти хванати в шпионаж - кон за кокошка

    Коментиран от #12

  • 9 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Като се има в предвид, че всяка трета рускиня е балерина... най-вероятно е катерела някой пилон, облеена по парфюм...

    Коментиран от #11

  • 10 бай Кириле

    7 4 Отговор
    Краварските войници обикновено са с психични отклонения и не са свикнали да ги съдят.
  • 11 Долу фащ

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хи Хи Хии 🤣🤣🤣":

    Завиждаш ли им на рускините ? Като не ти харесват вземи си една 250-300 килограмова американка така да си и ти с евроатлантиците.
  • 12 Много си умен, Пеше!

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Някой да го е карал насила да ходи там? Отгоре на това да пердаши и обира гаджето си. Трябва да си напълно изкукал да ги вършиш такива, особено такъв, като него. В щатите също не биха му цепили басма.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания