Тема: Украйна

29 Май, 2024 04:59 3 009 77

Зеленски: Путин ще промени света, ако международната общност се умори от войната

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • сащ-
  • русия

САЩ нямат намерение да ескалират конфликта в Украйна под каквато и да е форма, заявиха от Белия дом

Зеленски: Путин ще промени света, ако международната общност се умори от войната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е много важно международната общност да не се умори от войната в Украйна, каквато цел според него Русия преследва чрез дезинформация, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"За украинците е много важно светът да не се умори" от войната, която продължава вече повече от две години на прага на Европейския съюз, заяви Володимир Зеленски на пресконференция в Лисабон.

"В противен случай няма да има справедливост, в противен случай светът ще бъде променен от хора като (Владимир) Путин", добави той.

Досега Украйна успява да "запази солидарността на света", подчерта Зеленски, но призна, че "това е много трудно". Русия се опитва да подкопае международната подкрепа за Киев, особено чрез кампании за дезинформация.

"Те са много силни по отношение на дезинформацията", предупреди Володимир Зеленски, като призова хората "да не вярват на лъжите, които Русия разпространява".

Премиерът на Украйна Денис Шмигал и група лидери от ЕС се срещнаха в Прага, за да обсъдят изпълнението на инициативата за закупуване на артилерийски снаряди, за която вече са събрани над 1,6 млрд. евро, предаде Укринформ.

В Телеграм Шмигал информира за визитата си в Прага.

"По покана на чешкия министър-председател Петър Фиала пристигнахме в Прага, за да участваме в широка работна среща за обсъждане на нуждите на Украйна заедно с лидерите на Полша, Латвия, Дания, Нидерландия и представител на САЩ. По време на двустранната среща с г-н Фиала обсъдихме изпълнението на артилерийската инициатива, която вече е събрала повече от 1,6 млрд. евро. За нас е важно боеприпасите да бъдат доставени своевременно, систематично и планирано, считано от юни", пише той.

Шмигал отбеляза, че двамата с Фиала са обсъдили и възможността Украйна да използва оръжията на партньорите си за нанасяне на удари по военни цели на територията на Русия. Той благодари на чешкия премиер за подкрепата в тази област.

Шмигал добави, че сред темите на разговорите са били съвместното производство в отбранителната промишленост, съвместните усилия за увеличаване на натиска върху Русия. Обсъдени са били и санкциите, конфискацията на замразените руски активи, Формулата на мира и други важни въпроси на сътрудничеството.

Белият дом уверява, че администрацията на САЩ не се стреми към ескалация на конфликта в Украйна под каквато и да е форма, предаде ТАСС.

На редовния брифинг за журналисти говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер беше помолена да коментира изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който предложи съюзниците от алианса да преразгледат въпроса дали Украйна трябва да може да нанася удари със западно оръжие по военни обекти, разположени на международно признатата руска територия.

"Много сме благодарни на нашите съюзници от НАТО, повече от 50 държави, които успяха да се обединят и да подкрепят Украйна в борбата ѝ за собствената ѝ суверенна територия. Просто не разполагам с нищо извън това. Честно казано, не искаме тази ситуация [в Украйна] да ескалира под каквато и да е форма", отговори Жан-Пиер.

Според нея високопоставени служители от администрацията на Вашингтон "ясно са заявили [американската] позиция относно използването на военна помощ“, предоставена на Киев. Изпълнителната власт на САЩ, продължи говорителката на Белия дом, смята за важно одобряването от Конгреса през април на допълнителни бюджетни кредити за помощ на Украйна, за да може Киев "да продължи да защитава своята демокрация“. "Искаме това да продължи“, добави говорителката на Белия дом.

"Смятаме, че Украйна трябва да разполага с всичко необходимо за самозащита. Това е нашата позиция".

 

Германия и Франция искат големите западни индустриални държави да предоставят още милиарди като помощ за Украйна, каза германският канцлер Олаф Шолц на френско-германска правителствена среща днес край Берлин, предаде ДПА.

Разглежда се възможността за използване на приходите от лихви от замразените активи на Руската централна банка, заяви Шолц в двореца Мезеберг.

"Искаме да предоставим на Украйна достъп до допълнително финансиране за милиарди, за да може тя да осигури надеждно своята отбрана и по този начин да повиши още повече сигурността на цяла Европа", каза германският канцлер, като добави, че целта е да се обединят и засилят усилията на страните от Г-7 и Европейския съюз.

Коментарите на Шолц идват на фона на състоялите се в края на миналата седмица разговори между министрите на финансите на големите западни държави от Г-7, където те обсъдиха начините за използване на тези лихви, но не постигнаха съгласие.

Неотдавна Вашингтон предложи страните от Г-7 да предоставят на Украйна заем в размер до 50 млрд. долара, който да бъде обезпечен с приходите от лихви от замразените средства на Руската централна банка.

Държавите от ЕС реагираха предпазливо, тъй като предложението на САЩ включваше и бъдещи приходи от лихви, които може да не са налични в зависимост от по-нататъшното ниво на лихвените проценти и начина, по който ще продължи войната в Украйна.

Брюксел реши да насочи 90 % от вече натрупаните използваеми приходи от лихви към фонд на ЕС за финансиране на военно оборудване и обучение, а останалите 10 % да бъдат използвани за финансиране на възстановяването на инфраструктурата на Украйна.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Скапан хазар

    75 73 Отговор
    Цял свят объркаха хазарите. Те са унищожителите. А при другите народи има много продажници. Но, когато вече отива към края, заради хазарите с техните пари и продажниците, всичките ще го отнесат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Злобното Джуджи

    124 4 Отговор
    Свят без Зеле, бандери, гендери, трети пол, ЛБГТ активисти и гейпаради ми се вижда чудна идея 👍
  • 7 Възмездие има

    102 3 Отговор
    "Идват да ме хванат", плачеше Кървавия тклоун на 1 март 2022 г. ... После по идея на кукловодите си изтреби цяло поколение укри заради милиардите си. Да може Кървавата клоунка да пръска милиони по бутиците Лондон Париж Милано Ню Йорк. Изроди!
  • 8 ДА бяха

    100 1 Отговор
    мирно седели , не биха чудо видели . Какво им пречеха руснаци и българи, говорещи на техните езици , че изтрепаха над 14000 души , Краварите ги насъскаха , изкупиха им енергетиката и земеделието , Байдъновците богатеят , а укрите гинат бадева .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кажи си го!

    39 1 Отговор

    До коментар #5 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Кои го заковаха? Хазарите. Те са сатанисти.

    Коментиран от #17

  • 12 От страни

    68 2 Отговор
    Вих ка зелката разбира кво става - Путин ще промени света. Без други думи - останалите са излишни.
    Запдния елит реши да направи нов световен ред, да вкара хората в електронен концлагер с вакцини и бустери ама не стана номера. Анализатори казват че новия световен ред не може да бъде създаден само на Западни територии - или всички или никой, ама Русия се противопостави и тия увиснаха. Как ще караш хората да се бият за парче хляб в "гладни игри" когато отвъд границата руския човек спокойно си рупа салама? Русия ще спаси света от "енностите" им.
  • 13 От страни

    42 5 Отговор

    До коментар #5 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Путин е днешния Исус и чуваш как викат от тълрата "разпъни го".

    Коментиран от #16

  • 14 Анонимен

    36 1 Отговор
    Започна да се усеща
  • 15 От страни

    56 2 Отговор

    До коментар #9 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Вчера е предложено да се мобилизират и 17 годишните. Има го на документ. Засега е предложение към Рада-та. Ама нищо чудно за дни да стане закон в първо, второ и трето четене. Щото хората все по силно отговарят на "людоловите". Миналата седмица имаше цифра от 35 убити "тцк"-шници.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 От страни

    48 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кажи си го!":

    Между другото - има го на проект "нова хазария" според който хазарите предполагат или имат предсказания че ще быдат унищожени ако останат в Израел и искат да се преселят в "нова хазария" която да е на мястото на Украйна. И това са правили до момента когато ги спря Путин.
  • 18 От страни

    22 0 Отговор

    До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Нека така да е.
  • 19 БАРС

    56 2 Отговор
    НИКАКВА ФАЛШИВА ПРОПАГАНДА НЕ ПРАВЯТ РАШКИТЕ.ПУТИН ОТДАВНА ИМА НАРЕЖДАНЕ ДА ПОКАЗВАТ ПРАВДАТА И ТО С ДОКАЗАТЕЛСТВА.АЗ ДО СЕГА РУСКИ ФЕЙКОВЕ НЕ ВИДЯХ ОТ 2014 НАСАМ.НО УКРАИНСКИ КОЛКОТО ЩЕТЕ.ТЕ ЗАРАДИ ТОВА РАШКИТЕ ИМАТ ДВЕ ПРЕДАВАНИЯ АНТИ ФЕЙК И СТОП ФЕЙК.И ТАМ НАИСТИНА РАЗОБЛИЧАВАТ С ДОКАЗАТЕЛСТВА ЛЪЖИТЕ НА УКРИТЕ.ИМАМ БЛИЗКИ ТА ТЕХНИЯТ ЗЕТ РАБОТИ И СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА ДА ТОЙ НЯКЛГА Е РАБОТИЛ В ПРИ ЗЕ В 95 КВАРТАЛ И СЕГА ИМА ПОМЕЩЕНИЯ ТА ОКОЛО 1000 ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ ДЕТО СЕДЯТ ТАМ И ПУСКАТ ФЕЙКОВЕ.ДА ТОЯ И ЖЕНА МУ С ТОВА СЕ ЗАНИМАВА ТА ПРЕДИ ВОЙНАТА НЕ БЯХА КОЙ ЗНАЕ С ПАРИ А КАТО ПОЧНА СЛЕД 1.5 ГОД СИ КУПИХА КЪЩА И АПАРТАМЕНТ ОКОЛО КИЕВ ТА И ДЖИП. ТА МИСЪЛТА МИ Е ДРУГА ЗА КАКВО ПРАХОСВА КЛОУНА ПАРИТЕ ДА ТИЯ ПИШМАН ЖУРНАЛИСТИ СЕ ПОДВИЗАВАТ КАТО БЛОГЕРИ ПО ИНТЕРНЕТА ДАЖЕ И ПОРУСКАТА ГО ПОКАЗАХА ,ЧЕ ЛЪЖЕ И ИМА ЕДНА УКРАИНКА ПАНЧЕНКО ПРОФИСИОНАЛЕН ЖУРНАЛИСТ И ТЯ ГО ПОКАЗА ЧЕ ЛЪЖЕ.ТА ЗЕ ДА НЕ МИ ГОВОРИ ЗА ПРОПАГАНДАТА НА РОСИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ НА УКРИТЕ ФАЛШИВАТА ПРОПАГАНДА .А СЕТИХ СЕ И ОЩЕ КАЗВАМ ЗА ТОЯ ЗЕТ ЗАЩОТО МНОГО СА КАТО НЕГО УКРО БЛОГЕРИ ,ТА КАТО ПОЧНА ВОЙНАТА СЕ СКРИ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ ПРИ ТЪЩАТА В НАШИЯТ ГРАД И СЕ КРИ ЦЕЛИ 4 МЕСЕЦА И ОТ ТАМ ПОЧНА ДА ПУСКА ФЕЙКОВЕ РАЗНИ А КИЕВ Е НА 7ОО КМ.ПОСЛЕ РАШКИТЕ КАТО СЕ ИЗТЕГЛИЗА ОТ БУЧА СЕ ВЪРНА ОБЛЕЧЕ ВОЕННИ ДРЕХИ И ПОЧНА ДА ПУСКА ВИДИОТА ОТ РАЗНИ ТРЬНКАЛАЦИ УЖ ЧЕ Е НА ФРОНТА КАК ЧЕ ВРЪЩА УЖ ОТ ФРОНТА И ДЪЩЕРИЧКАТА МУ БЯГА ДА ГО ПОСРЕЩНЕ ТА И Т.Н.ПИША ВИ НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАК СЕ ЗЕЛЕНИЯТ ПЛАЩА ЗА

    Коментиран от #37

  • 20 Ксаниба

    36 0 Отговор
    То май, най вече уморени окраинци на слънчака.,.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Крик

    52 0 Отговор
    Отново със ставането за добро утро - какво бил казал зелен наркоман. Няма да го четем. Трябват ни сериозни новини.
  • 23 Жоро

    37 0 Отговор
    😅 тоя не е у ред
  • 24 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    48 0 Отговор
    Не се обяснявай, ами кажи какво толкова важно натювско ти избомбиха вчера край порта на Одеса и ланцетите под Харков.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ПУТИН ВЕЧЕ ПРОМЕНИ СВЕТА

    48 0 Отговор
    АМА ЗЕЛЕНИЯ Е МНОГО ЗЕЛЕН ЗА ДА ГО ЗАБЕЛЕЖИ ДО СЕГА ! ОЩЕ ЩЕ ГО ПРОМЕНИ ! НЕ МОЖЕШ СПРЯ МЕЧКАТА , БОКЛУКО !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българин

    50 0 Отговор
    Как ще съжаляваме, че отново родните западни слуги ни записаха на грешната страна! Но този път е още по-срамно и позорно, освен че сме от губещите, сме от очевидно на страната на сатанистите, алчните, богохулниците, мерзавците и лицемерите!
  • 29 Обоснови се

    39 4 Отговор

    До коментар #21 от "Антон":

    Това да не ти е футболен мач,за да викаш за единия или за другия отбор???!Не са необходими аргументи да се спре една война,такива са необходими,за да бъде продължена.Посочи ползите за Европа и европейците от подкрепата за Украина.

    Коментиран от #31, #70

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Аре

    1 33 Отговор

    До коментар #30 от "Аз съм за Русия":

    Куфар -гара-русия+фронта.

    Коментиран от #67, #69

  • 33 Име

    39 1 Отговор
    Какво ни влиза на нас в работата световната политика - руснаците напуснаха ГДР доброволно, САЩ има бази в Германия - Рамщайн.

    САЩ имат навсякъде "пръст".

    Какво ни плашат се нещо, само да видиш стандарта на живот на обикновените хора и е достатъчно, айде стига пропаганди.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 На нас ни е през дядовият

    2 30 Отговор

    До коментар #30 от "Аз съм за Русия":

    Че си за русия.Тук е ЕС и НАТО!
  • 36 Ненормалния наркоман Зелен е на линия

    34 1 Отговор
    Зелен днес какво ще просиш, на кой ще се заканваш и кой ще те бие? Зелен пропаднал фашист си!
  • 37 БАРС

    27 1 Отговор

    До коментар #19 от "БАРС":

    КАК ЗЕЛИНСКИ ПЛАЩА ЗА ФЕЙКОВЕ .А КОЛКОТО ТЕРОТИРОАЛНА ЦЯЛОСТ НА УКРАИНА ТО 1991 Е ПИСАНО ,ЧЕ УКРАИНА НИКОГА НЯМА ДА НАРУШАВА ПРАВАТА ИМЕННО НА ТОВА НАСЕЛЕНИЕ РУСКО ГОВОРЯЩОТО И ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ В МИР И РАЗБЕРАИЕЛСТВО ДА ТАКА И КУЧМАН ГОВОРЕШЕ НА СКОРО РАШКИТЕ ПУСНАХА ВИДИО ЕДВА ЛИ НЕ СЕ КЪЛНЕШЕ ВЪВ ВЯРНОСТ С РАША ,А СЛЕДКАТО ПОЧНА ДА ХОДИ ДО АМЕРИКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ И ТО ЧЕСТО ТО ПОКАЗАХА МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ ВИДИО ОТ 1999 ГОД ПОЧНА ДА ПЛЮЕ ПО РАША .ДА В ДОГОВОРА Е ИМАЛО ИМЕННО И ЗА БАНДЕРОВЩИНАТА В ЗАПЪДНА УКРАИНА ДА НЕ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА А КАКВО НАПРАВИХА УКРИТЕ НЕ ЧИ Я РАЗПРОСТРАНИХА ТА ПОЧНАХА И ДА ГИ ПРАВЯТ ГЕРОИ .А НЯКОЙ ЧУВАЛЛИЕ ЗА СЕЛО ЗАТЫЙН В БЕЛОРУСИЯ ДЕТО ИМЕННО БАНДЕРОВЦИТЕ ИЗГАРЯТ 620 ЖИВИ В ОБОРА ЖЕНИ ДЕЦА И СТАРЦИ ТА РАШКИТЕ ГО ПРЕПИСВАТ НА НЕМЦИТЕ И ДО СЕГА СА КРИЕЛИ ЗА ДА НЯМА УМРАЗА КЪМ ЗАПЪДНИТЕ УКРАИНЦИ,А НАШИТЕ ГИ ЗАЩИТАВАТ СРАМ И ПОЗОР..ДА И ОЩЕ ВСЯКА ГОДИНА ОТКАКТО СА СЕ ОТДЕЛИЛИ УКРИТЕ РАША ИМ ДАВАЛА БЕЗВАЩМЕЗНО ГАЗ ЗА 13 МИЛИАРДА ДОЛАРА ИМЕННО ДА СА ЗАЕДНО А ТОВА ЕДИН УКРО УПРАВНИК НЕГО Е КАЗВАЛ НА УКРАИНЦИТЕ А ПАРИТЕ СА ОКРАДЕНИ.ВЧЕРА НА ПЪРВИ РОСИЯ НА ПРЕДАВАНЕТО КУКЛИ НА НАСЛЕДНИКА ТУТИ ПОКАЗАХА ПРЕДИ МАЙДАНА КАК ПОРОШЕНКО И НЕГВАТА СВИТА СЕДЯТ НА ЕДНА МАСА СЪС ДЖОРШ СОРОС ПРЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРЕИТЕ ТА МИСЛЯ ВСИЧКО ВИЕ ЯСНО НАТАТЪК И ДО СЕГА А СОРО ИСТИНСКАТА ФАМИЛИЯ Е ШВАРЦ ТА И ИМЕТО МУ Е БИЛО ДРУГО ДЕ.ДА ТОЯ СЕ УПИТА В УЗБИКИСТАН ДА ПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ НО ТАЯ ГОДИНА ГО ИЗГОНИЗА НЕГОВИЯТ ФОНД ЗА ОТКРИТО ОБЩЕСТВО.ТАКА ПОСТЪПВАТ УМНИТЕ РЬКОВОДИТЕЛИ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Продажник

    33 2 Отговор
    Международната общност щяла да се измори,само тоя измекяр Не!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 фен на сидеров

    15 1 Отговор
    седем милиарда искат промяна !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Майкоооооо

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Нормален ли си?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ще ти отговоря

    22 6 Отговор

    До коментар #31 от "Копей,,аргументирай се!":

    с цитат - ,,Лидерите на Европа трябва да вземат под внимание два факта :
    1.САЩ не е Европа
    2.Великобритания е остров "

    Коментиран от #53

  • 50 Фен

    25 9 Отговор
    Той вече го промени, палячо. Светът все повече вижда, че царят е гол, и че сащисаната империя на злото носи сами смърт и нищета на "приятелите" си.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Аха

    35 2 Отговор
    Света щял да бъде принуждаван от Путин!?! А сега как е.... Америка ни принуждава да си продадем реакторите за 600 млн и да купим техни за 16 млрд , да купим техни ф16 вместо грипен и то на завишени цени ...така и за страйкърите....накараха ни да пуснем Македония а тя ни плюе в лицето!!! И според зеления сега реда бил справедлив и добър(Ирак, Либия, Сърбия...?!?)
  • 53 Тц....

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ще ти отговоря":

    Това го знаем.И не е отговор.Въпросът е съвсем друг.
  • 54 Питай...

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Копей,,аргументирай се!":

    ...германските работодатели, работници и фирма . Те ще ти отговорят най - добре.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Украйна

    23 0 Отговор
    Във военния блок НАТО е очевидно екзистенциална заплаха за Руската федерация и тя не е готова да се договори за това със западния блок при никакви обстоятелства. Това означава, че войната ще продължи още много години. Може би с различен интензитет, но неминуемо ще продължи към западните граници на Украйна.
  • 57 В настоящия момент

    20 0 Отговор

    До коментар #31 от "Копей,,аргументирай се!":

    най- съществената полза е да няма военни действия на територията на ЕС ,въпреки реториката на НАТО.Ползите от търговията с Русия умряха заедно с взривяването на Северните потоци.Икономическите показатели в ЕС спаднаха,инфлацията се повиши,ресурсите,предназначени за европейците отиват за Украина.Сигурно има и още,но постът ще стане твърде дълъг.Та не разбрах какви са ползите за Европа от подкрепата и за Украина?
  • 58 ЕС ще

    16 0 Отговор
    трябва да реши дали иска да участва в тази война. Засега този въпрос предизвиква повече разделение, отколкото консенсус. Може би част от ЕС ще се консолидира в полза на участие, а друга част ще се разграничи и ще запази неутралитет, с някакви нюанси. Българските власти традиционно ще следват позициите на Германия.
  • 59 Пари няма и оръжия вече няма

    16 0 Отговор
    Но имаме още Зеленски, който дори вече не като президент, обикаля и иска още!

    Единствения шанс който остана, за да не колапсира напълно ЕС, са руските пари в западни банки, които могат да бъдат насочени към ВПК на САЩ.
    В търсене на последния украинец.
  • 60 Единственото

    21 0 Отговор
    нещо, което все още крепи украинската армия е т.н. "международна помощ", която всъщност "помага" на Украйна окончателно да поеме пътя към небитието като държава! Единствената полза от тази "помощ" е за производителите на оръжия и за поддръжниците на антируска политика, т.е. за онези, които всячески се мъчат да навредят на Русия... Е, напоследък тия последните постигнаха онова, за което говори поговорката "вместо да си изпишат веждите, си извадиха очите"! Резултатите от антируската политика и действия водят до обратни на очакванията резултати, което означава, че стотиците милиарди, дадени на дребния зеленчуков микроб в Киев, са хвърлени на вятъра, като част от тях направиха доста хора от тайфата му милионери в зелено... А онези момчета на фронта губят живота си буквално напразно, уж защитавайки "независимостта" и "свободата" на страната си...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Име

    14 0 Отговор
    Жертва на политическото наддаване между НАТО и групата на Франция, Германия и Италия!
  • 63 россиян..

    18 0 Отговор
    Този зелен шоумен е нелегитимен,и няма право да се изказва от името на украйна,час по скоро трябва да бъде свален,защото сам няма да напусне трона що таз негова гуша не е от круша.
  • 64 Никой

    14 0 Отговор
    Как спи този човек? Унищожи народа си.
  • 65 Мнение

    7 1 Отговор
    Нали бяхте Г8 по едно време .
  • 66 дядо поп

    11 0 Отговор
    Бре , бре , ти да видиш , този освен просяк бил и пророк!
  • 67 дядо поп

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Аре":

    От къде да знаеш , че войниците не ходят с куфари а с мешки!
  • 68 127

    5 0 Отговор
    как не ва изтреби чичо адолф до крак
  • 69 българин

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Аре":

    айде газ за усрайна като минеш границата и отлиташ към облаците ку-ку-риго
  • 70 Антон

    2 9 Отговор

    До коментар #29 от "Обоснови се":

    След Украйна идват други страни, Русия не обича мира.

    Коментиран от #71

  • 71 ами

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "Антон":

    а то сащ пък обича мира

    Коментиран от #74

  • 72 САЩ..САЩ..

    5 0 Отговор
    Тоа излапа парите на Европата се иска свето да излапа..
  • 73 Аха

    5 0 Отговор
    Ще го промени и видно за добро, като разкара хемонията на онова зло САЩ и смачка фашисти като теб!
  • 74 Антон

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "ами":

    Ами в момента поне никой не са нападнали.
  • 75 Хехе

    2 0 Отговор
    Ами , че той вече се е променил бе.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    ПРАВИЛНО, да се запази репутацията на абрамасите, леопардите за милионии др. дето дрон за 1000 далара им видя сметката
Новини по държави: