Тема: Украйна

1 Юни, 2024 06:19 4 257 83

Politico: Байдън още повече въвлича САЩ в украинския конфликт

  • сащ-
  • джо байдън-
  • украйна-
  • русоя-
  • оръжие

Най-вероятно американският президент ще позволи на Киев да нанесе удари в цяла Русия, смята изданието

Politico: Байдън още повече въвлича САЩ в украинския конфликт - 1
Снимка: YouTube

С решението си да бъдат нанасяни удари с американско оръжие на руска територия президентът Джо Байдън още повече въвлича САЩ в украинския конфликт. Това мнение е изразено в редакционна статия на вестник Politico.

Според авторите на публикацията това решение показва „колко Байдън се е отдалечил от първите си опити“. не се намесвайте в конфликта и не го изостряйте. Както се отбелязва в статията, „за човек, който встъпи в длъжност [президент], опитвайки се да стабилизира отношенията с Русия и след това натовари своя персонал да избегне трета световна война, това е доста голям риск.“ Вестникът подчертава, че след натиск от страна на своите помощници, съпартийци и чуждестранни лидери, демократът Байдън „бавно и постепенно прекрачи всички червени линии, които беше начертал по отношение на американското участие“. в украинския конфликт.

Още новини от Украйна

Ходът на администрацията отново показва „колко често Байдън променя мнението си относно идеи, които някога са били табу, предлагани от украински политици, докато ситуацията на бойното поле се променя.“

Сега на Вашингтон му е все по-трудно да защити своята „основна теза“, според която Съединените щати уж „просто помагат на Украйна да се защити, а не започват прокси война в сянка“. „Всички воали се разкъсват, разкривайки къде сме били от много дълго време“, каза в изявление Фиона Хил, бивш старши директор за Русия в Съвета за национална сигурност на Белия дом. „Войната ги разкри“, каза тя за администрацията на Байдън.

Според Politico решението на Байдън най-вероятно ще доведе до натиск върху него да отиде по-далеч и „да позволи на Киев да нанесе удари в цяла Русия“.

Пентагонът на 30 май потвърди, че администрацията на САЩ се съгласи да бъдат нанасяни удари с американско оръжие на руска територия. На следващия ден германският кабинет заяви, че германските оръжия могат да бъдат използвани „за защита срещу атаки“ Русия в района на Харков. В момента обаче няма единство сред западните страни по отношение на ограниченията върху използването на техните оръжия в Украйна.

Руският президент Владимир Путин на 28 май заяви, че изборът на цели и полетните мисии на съвременни ударни системи се извършват дистанционно или автоматично, „без никакво присъствие на украински военен персонал". Това се прави от онези, които произвеждат и доставят тези ударни системи на Украйна, подчерта Путин, като предупреди, че страните от НАТО трябва „да са наясно с какво си играят“.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев на 31 май също заяви, че всички оръжия с голям обсег, доставени на Украйна, вече са „директно контролирани от военен персонал на страните от НАТО и подобни действия могат да бъдат основание за отмъщение".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    80 12 Отговор
    Politico: Байдън още повече въвлича САЩ в украинския конфликт.

    БгТопЕдеот: Хахото в гулемата бела къща незнае какво е .
  • 2 Аз Дядо Джо

    63 5 Отговор
    Много падащият и здрависвщият се с невидими

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хост

    18 74 Отговор
    Ударите на Русия по Украйна с иранско и севернокорейско оръжия до колко ги въвличат във войната? А китайските компоненти и може би други работи въвличат ли ги?

    Коментиран от #39

  • 7 Язък

    91 12 Отговор
    За дечурлигата, че трябва да живеят в трета св.война ама този път и Американците ще разберат какво е война
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гориил

    66 8 Отговор
    В близост до Аляска скоро ще бъдат изстреляни най-мощните руски междуконтинентални балистични ракети в света. Вероятно в началото на ноември 2024
  • 13 Вова

    50 8 Отговор

    До коментар #9 от "От сутринта добри новини.":

    Да не те стигне руския медвед
  • 14 Обективен

    76 14 Отговор

    До коментар #8 от "Факти":

    Не САЩ а СССР ни избави от нацизма и сега Русия ще го направи като отстрани Зеленски.
    Чети история!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Това ще означава,

    63 7 Отговор
    че официално обявяват война на Русия, а това ще е началото на ТСВ. Така се започва и при комшийски свади, първо се плюят и плашат и после грабват брадвите. САЩ вече вдигат брадва, но не се знае, дали няма да се стовари върху тяхната глава, както става в песента -"Кацнал бръмбар на трънка" -"

    Кацна бръмбар на трънка

    и захвана да бръмка.

    Заслуша го Мушица

    със примряла душица;

    слуша, слуша — полетя,

    буйно хоро завъртя.

    Надойдоха комари,

    все ергени, все стари,

    погледаха играта,

    хареса им Мухата.

    Пусти стари ергени —

    всекиму се дожени!…

    Кога слънце залезе,

    кавга страшна излезе:

    задрънчаха ножове,

    затрещяха колове…

    Дочу Паяк кавгата

    затрептя му душата,

    тънка мрежа нарами

    и на лов се накани.

    Видя бръмбар от трънка.

    — Паяк, Паяк! — забрънка…

    Уплаши се Мушица —

    тая малка душица,

    остави си играта

    и забягна в гората.

    А комари вилнеят,

    бой се бият, кръв леят.

    Никой от тях не сети

    как се Паяк там вести,

    тънка мрежа долови —

    до един ги излови."
    Това са бръмбарчетата на Запада, много бръмкат, но паяка ще ги излови!
  • 17 САЩ

    79 10 Отговор

    До коментар #8 от "Факти":

    Са тумора от много десетилетия, свери си инфото. Не Русия създаде етническо напрежение в Югославия, и го използва после за да я разпарчетоса. Не Русия разруши Либия и я върна в средновековието, с робските пазари. Ирак, Сирия, Чили, списъкът с износа на " демокрация" е безкраен. Кого лъжеш ? Себе си? САЩ и съюзниците им са в основата на де що има въоръжени конфликти от ВСВ насам.

    Коментиран от #36

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 идва ядрена война

    45 4 Отговор

    До коментар #5 от "SDEЧЕВ":

    и наистина тряба да се бега на по сигурно място. кво доживяхме ? простотия до шия.
  • 20 1984

    53 4 Отговор
    Близкия до Кремъл военно-политически анализатор Михайло Подоляка каза вчера следното в предаването "Болшая игра" по Первий канал:
    -Удари по вътрешността на Русия със Западни системи значи следното, американци и британци ще използват украинска територия за изстрелване на такива ракети по Русия, западни сателити ще обозначават целите и ще насочват ракетите, а това значи нападение срещу Русия от страна на някои членки на НАТО.
    На това ние имаме само два отговора - Първия, даваме ракети на иракските шиитски милиции, Хизбула и хусите и с помощта на наши инструктори се насочват и нанасят удари по военната инфраструктура на Израел и помитаме американските и британските бази в Близкия Изток, както и военните им плавателни съдове в региона на Аденския и Персийски заливи.
    Втория сценарии е удари по военни обекти на украинска територия с наши тактически ядрени средства.
    Друга възможност нямаме, завършва Подоляка.

    Коментиран от #58

  • 21 Мислител

    43 1 Отговор

    До коментар #5 от "SDEЧЕВ":

    Не знам за къде ще стягаш куфарите, но по страшно от ядрения холокост ще бъде ядрения глад.
  • 22 Анонимен

    67 5 Отговор

    До коментар #8 от "Факти":

    Прочети по добре историята.Краварите нарочно до юни 44 не са се намесвали за да се избият взаимно руснаците и германците.След Курск и пленяването на армията на фон Паулус САЩ са се изплашили че руснаците може да стигнат до атлантическия океан и тогава се намесват не да помагат а да пресрещнат руснаците да не завладеят Европа.

    Коментиран от #35, #43

  • 23 тук е пълно с идиоти

    61 4 Отговор
    идва време когато ше ревете за комунизъм
  • 24 ########

    48 4 Отговор
    Нека само да напомня че сащ и англия се управляват от ЕВРЕИ. Те са тяхно клонинги. Гоите на тези а и други страни не си дават сметка за еврейският паразит който изсмуква телата на държавите които са станали техни гостоприемници.
  • 25 Джуджето

    13 39 Отговор
    Виждам много последователи има тук. Все тъпотии ръсят. Американците му виновни за всичко! А той като мома девственица си стои в бункера и нищо не прави. Само се почесва.
  • 26 Как

    4 33 Отговор
    Защо искат да използват ядрени оръжия? Нямат други ли? Северна Корея и Иран им дадоха няколко милиона снаряда.

    Коментиран от #42

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Добро утро

    15 3 Отговор
    на модератора.

    Коментиран от #32

  • 31 Гад Заяви

    56 5 Отговор
    Колективно западът става все по-агресивен, масово заразен от вирус лудикус. Особено остро проявление вирусът има на 29-30 май, когато всички управленски кукувици, начело с менталния восък във фашистгтон изкукуригаха окончателно. Тия гниди ни бутат в ТСВ. България веднага да бяга от НАТО, ама моментално с рязък старт и показно. Тоя блок се командва от назначени от бялата къща ненормалници, с болни чипове в каунките, заредени от лаборатории по полудяване и озверяване на Уолстрийт и Сити.
  • 32 Хехе

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Добро утро":

    Подмазваш се да не те масажира с изтривалката. Още малко и ще видиш ти....
  • 33 Безочие

    13 41 Отговор
    Руснаците само на своя територия ли използват оръжията от Иран и с. Корея? Шахедите къде летят?
    Русия трябва да получи от това, което направи в Украйна, Афганистан, Сирия, Либия... В Кремъл не са недосегаеми. Самозабравилите се диктатори да се сетят за Чаушеску, Кадафи, Садам и Хитлер.
    Който нож вади, от нож умира!

    Коментиран от #41, #44

  • 34 Аби

    31 5 Отговор
    Твърдо са решили, че преди да изтече мандата му да стане беля в световен мащаб. Очакванията ми са до края на октомври да се стане трета свтовна
  • 35 Джон

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    А японците?
  • 36 Калъчев

    40 3 Отговор

    До коментар #17 от "САЩ":

    Да, и най-напред не Русия развали СССР, а един холивудски артист, какъвто подобен клоун днес подскача в Киев. Вярно, способстваха му един неуместен опетнен в главата и неговата кифла, и един изкудкудякал пияница, който първи обяви независимост от собствената си империя. Изобщо тоя свят полудява колективно, но изворът на пандемията лудикус морталис се намира на Уолстрийт и Сити.
  • 37 Тази деменция

    34 2 Отговор
    е вредна за света.
  • 38 Тити

    5 37 Отговор
    Ама чакайте малко Байдън ли е нападнал Украйна кви са тези простотии.
  • 39 А с марсиански оръжия?

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Хост":

    А със сатурниански оръжия?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хехе

    28 3 Отговор

    До коментар #33 от "Безочие":

    Един слепец пише за безочие. Ти още ли не си проумял, откъде и как са ражда световното зло?! Ама заради такива оперирани по рождение от верен усет ще ни вкарат в ТСВ.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Факти

    6 41 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Как ли пък САЩ с атомната бомба не са се изплашили от скъсаната Русия, която само преди 20 години буквално са спасили от гладна смърт. Намесили са се късно, защото след Първата световна народът се е страхувал от нова депресия и това е било крайно непопулярно от политическа гледна точка. САЩ се намесва когато това става неизбежно и помага на Русия защото вижда в Хитлер най-голямата опасност за света като цяло и себе си като част от същия. Без САЩ днес нито Русия, нито Китай щяха да съществуват. Всичко щеше да е Германия и Япония.

    Коментиран от #45, #48

  • 44 А като почнат да цъфтят

    25 2 Отговор

    До коментар #33 от "Безочие":

    ядрените гъби ти какво ще правиш?Пак ли речи ще държиш?😃
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ццц

    42 5 Отговор
    Байдън е едно изпразнено от съдържание нищожество, като плюшените играчки, в които бъркаш с ръка, за да говорят. Украинският наркоман е същият. "Елитите", както ги нарича и Путин, взеха много грешно решение, че удължавайки войната изкуствено и налагайки санкции, руснаците толкова ще я закъсат, че дори ще се разпаднат. Понеже се случва точно обратното и "елитите" разбраха колко много са подценили путинова Русия, положениете се изнервя и ескалира, маските падат и САЩ цъфнаха по голи гащи там, "където се били от много време". Броят на такива като мен, които мразят с цялата си душа САЩ и "елитите" им расте и в крайна сметка все някога ще настъпи критичната точка за тези омрази.

    Коментиран от #49

  • 48 Ццц

    19 6 Отговор

    До коментар #43 от "Факти":

    Мале, мале! 🤣🤣🤣. Състоянието ти прогресира. Знаеш ли, всичк друго щеше да е по-добре ако САЩ "не бяха помагали". Даже най-добре щеше да е Колумб да не беше така любопитен. А най-най добре щеше да е римляните да не бяха правили стена по средата на проклетия остров, а да бяха стигнали докрай, а Рамзес да не беше оставял Моисей да цепи морето на две, а да беше решил въпроса преди "евроатлантическите" ценности да налагат да ги пазим.
  • 49 Не така бе човек.

    2 9 Отговор

    До коментар #47 от "Ццц":

    От омраза я жлъчката,я панкреаса...Гледай по-веселко ма нещата.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 НаписА 100 коментара

    1 5 Отговор
    Ще ти потъне празната тиква.
  • 52 Дрън дрън та пляс

    15 3 Отговор
    Дъртак играе си с огъня
  • 53 и ти какво ще правиш?

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Колективният запад, ще потъне":

    Пак,ли речи ще държиш?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Добро утро!

    6 15 Отговор
    Другари,комунисти,болшевики, путюроби и други байтошовци,нали знаете какво ще ви питам?

    Коментиран от #59

  • 56 Факт!

    4 21 Отговор

    До коментар #54 от "Никакви Ограничения":

    Всички руснаци на украинска територия ще бъдат избити.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гай Турий

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "1984":

    Не Михайло Подоляка, който е киевски хунтаджийски функционер, а Юрий Подоляка, руснак родом от Суми.
  • 59 Хехе

    2 8 Отговор

    До коментар #55 от "Добро утро!":

    Абе мързел, пролетариатът отдавна е изработил първа смяна и поздравява с добър ден. Нали се сещаш, че за теб няма да е добър. Срий се в кабака си.

    Коментиран от #65

  • 60 САЩ

    18 6 Отговор
    продължава да доказва, че е най вредната страна за света, бореща се за войни и тотално зануляване на Украйна, докато съсипе Европа!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Време е руснаците да

    16 21 Отговор
    усетят на собствен гръб ужаса на войната

    Време е също да осъзнаят в какъв филм ги вкара кремълския пcиxoпат.
  • 64 Баба Яга

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Гад Заяви":

    Има някакви зависимости тук, ама нейсе...
  • 65 Кой пролетариат

    6 16 Отговор

    До коментар #59 от "Хехе":

    Този който се събуди
    Мъртво Пиян,
    На Бутилка водка ли ?
    Или мизерен Самагон .

    А и събота къде си видял
    Първа смяна ,че били вече и изработили ?
  • 66 Налага се

    12 6 Отговор
    Да хвърля хора в огъня. Как иначе ще спечели симпатиите на избирателите си. Народът на Америка иска "хляб и зрелища". И после кой е първобитен.

    Коментиран от #67

  • 67 Дреме му на Байдън

    5 17 Отговор

    До коментар #66 от "Налага се":

    Важно е да се лее руска кръв, под ударите на щатското оръжие....

    Коментиран от #68

  • 68 Което прави САЩ

    19 4 Отговор

    До коментар #67 от "Дреме му на Байдън":

    най вредната страна за света, правеща войни и сееща смърт!
  • 69 България 🇧🇬

    18 3 Отговор
    Дятката тотално е приключил мача 😂😂 после пак здрасти с вятъра ще има😂
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 изперкалия дядка

    13 3 Отговор
    Знае че ако му спрат медикаментите и отива в отвъдното , за това не му пука за останалия свят .
  • 72 Артилерист

    11 1 Отговор
    Съветниците на Байдън го карат да изглежда добродушен, но му е много трудно да го спазва. Той всъщност е яростен любител на война и това не е лесно да се крие. Той се оказа главния организатор и ръководител на кървавия киевски преврат на Майдана, а Нюланд, с бисквитките, оперативен изпълнител. Наскоро Байдън се изпусна и нарече руския президент Путин "сатрап и убиец", което дипломатическия протокол не допуска за хора на такава висока позиция. Сега американската пропаганда полага неимоверни усилия да представи Байдън "добра душа", че уж не иска Израел да убива палестинците и по-скоро да се прекрати войната в Украйна, но всъщност това си е открито лицемерие. Никой разумен човек не вярва, че Байдън не може да нареди на Нетаняху да прекрати геноцида в Газа, нито, че не иска войната в Украйна срещу Русия чрез укронацистите да продължава вечно. Всъщност Байдън е главния виновник за войната в Украйна...
  • 73 Щирлиц Ото фон

    9 2 Отговор
    Ами то на Байдън май не му пука за въвличането във войната и то по 2 главни причини.
    ПЪРВАТА - скоро може би няма да е президент
    ВТОРАТА - /прости ми Боже/ , скоро може и да не е жив , за да види какви ги е надробил
    От просто визуално сравнение между Байдъна и Тръмпето , те са набори / с 1 година разлика / ,а чичо Дони е много по-свеж , жизнен и деен , докато Байдънчо е като скован и вцепенен дървен метър !
  • 74 Плевню

    7 2 Отговор
    Като спрат кинтите на т.н.НПО та,един Атлантик не ще остане.А кофи бол.
  • 75 Майк Алън Патън

    5 1 Отговор
    Прости им , ГОСПОДИ , те не знаят какво правят !
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Щото първо трябва да научиш

    5 1 Отговор

    До коментар #76 от "нормален":

    ко значи думичката агресор, за да знаеш кой е агресор! Второ не знаеш какво искаш, щото си нямаш и на идея какво се случва!
  • 78 ВЕНЪМ

    6 1 Отговор
    и този има силни болки в черепната кутия от възрастта си успя да сготви опонента си смята че сащ е много далече от русия пак от възрастта си тази война не е като в близкият изток бедна му е фантазията какво може да се отключи! хората са казали да не си играят малките с огъня че после се напикават това важи и за тези в трета възраст нищо че са с памперси...
  • 79 фон смоухайзен

    6 1 Отговор
    как търпят америте тая мумия все пак това не е бг
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ЯВНО НЕ СИ

    7 1 Отговор

    До коментар #76 от "нормален":

    не знаете с тези искания на пръв прочит/ справедливи/ и ти знаеш историята колкото Радан Кънев не знаете какво ще отключите ние имаме обща граница черно море с русия и една подводница на 70 години дето стъкларския завод и реставрира вече 5 години а на руснаците атомните лодки са ни до Слънчака не желая и да си помислям какво желаете и защо го искате ? днес е 01,06 ден на децата имам четири най голямото на 15 години и искам да живеят дълго и щастливо ! както и всички деца ,на който му се воюва да тича да се бие за кой си ще избор има...
  • 82 И кво излиза?

    5 0 Отговор
    Един старец сам взема решения.
    Демокрация, чушки.
  • 83 Хммм

    3 0 Отговор
    И какво сега? Американците накладоха огъня в Европа и сега ще се дърпат да не ги изгори. Така ли?