2 Юни, 2024 05:17 1 606 21

Орбан се надява Тръмп да оглави дясна трансатлантическа коалиция за мир

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • мир-
  • доналд тръмп

До края на годината можем да сме мнозинство в целия западен свят, заяви унгарският премиер

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви вчера, че десните партии от двете страни на Атлантическия океан може да допринесат за края на руската инвазия в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В реч пред над десет хиляди симпатизанти на предизборен митинг в унгарската столица Будапеща преди изборите за Европейски парламент идната седмица премиерът представи своето виждане за "трансатлантическа коалиция за мир", оглавявана от европейската десница и Доналд Тръмп, при положение че той се върна на президентския пост на САЩ след изборите през ноември.

"В началото на тази година ние все още бяхме малцинство, но до края на годината можем да сме мнозинство в целия западен свят", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    11 16 Отговор
    Орбан греши. Докато Доналд е в затвора, доставките на оръжие за Украйна ще се увеличат.

    Коментиран от #3

  • 2 мдаааа

    10 17 Отговор
    А баба ми се надява , Путю да не е Подка ...
  • 3 Маймуне ,

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    АМИН !!!👍
  • 4 Вместо сина

    14 5 Отговор
    На Байдън за е в затвора, демократите ще набутат Тръмп там и ще си правят каквото искат . Няма кой да ги спре.

    Коментиран от #5

  • 5 Интересно ,

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Вместо сина":

    А ти нищо не можеш да направиш ..🤭😁
  • 6 Аман

    9 5 Отговор
    Орбан е нормален, но другият е куку. На какво се надява Орбан? Преди няколко дни Трампи каза, че ако той е бил президент по време на руската инвазия директно щял да удари Москва. После казва друго и накрая нещо съвсем различно. Невероятно е как и републиканци и демократи не можаха да излъчат някой нормален човек за президент.
  • 7 Аз нищо не

    5 4 Отговор
    Мога да направя, но се надявам да има висша сила наречена природа и тя да направи нещо. Например Йелоустоун.

    Коментиран от #8, #19

  • 8 Ахааа ,

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аз нищо не":

    Йелоустоун също като долара , нали ?☹️ 💯 години ги рутите ..🤭😁
  • 9 един

    3 3 Отговор
    Tи да видиш,двама отявлени путинисти и мошеници станали миротворци,тепегьоз хора!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами не само ги рутим

    3 0 Отговор
    А вървим към срутване на долара. Китай се освобождава от американските облигации и изкупува от запада инвестиционно злато в големи количества въпреки вдигнатата цена. Самите хамериканци се опитват да се освободят от ФЕД. Даже имат име на новата си парична единица. Защото долара умира без никакво покритие и със страхотни лихви по заемите, както и самите заеми.
  • 12 един

    0 2 Отговор
    Както се гледат ще кажеш че си разбират нещо,и Орбан не говори енглиш,а още по-малко Тръмп унгарски,но дават вид че са сакъ "приятели"!
  • 13 иколм

    3 3 Отговор
    Браво на Виктор Орбан. Всеки българин да намери и да прочете словото му. Браво Виктор.
  • 14 Перо

    2 0 Отговор
    Двамата ще оправят света, джендърията си отива!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сър Пичук

    1 1 Отговор
    ""В началото на тази година ние все още бяхме малцинство, но до края на годината можем да сме мнозинство в целия западен свят", заяви той."
    Може и да сте мнозинство, но по-вероятно е да не сте.
    Нека го кажа ясно на всички манипулатори. Никой не иска война Всички сме за мир, но:
    1. Мирът трябва да е справедлив и да не узаконява кражбата на чужди територии. Ако войната е била срещу настъпването на НАТО, нека условията за мир да са обвързани с това, а не да се акцентира на запазване на завладените територии.
    2. Второто важно нещо, за което искащите незабавен мир с капитулацията на Украйна, срамежливо мълчат, е как да се гарантира дългосрочен мир. Защото с приемането на анекса на Крим имахме мир. Но само за 8 години. Видно е, че Русия има им-перски планове, свързани с връщане бивши територии и завладяване на нови. Официално е обявила връщане на СССР и изграждане на "Рус-ский мир" (Рус-ки свят). И това не може да бъде променено със спиране помощта за Украйна и спирането на военните действия с подаряване част от нейната територия на Русия.
    Това са важните въпроси, които искащите Украйна да загуби не повдигат и което доказва, че те не са искрени в искането си за мир, а всъщност помагат на Кре-мъл и Пу-тин да постигне завоевателните си цели, разчитайки, че като му се слагат, утре той ще ги пощади. Но си правят криво сметките, защото руската имперска политика не признава такива неща.

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не ги мисли американците,

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аз нищо не":

    ако стане нещо с вулкана ща се преместят в Европа, Австралия, Ю. Америка. Раша ще я завладеят особено ако тя е виновна за това и ще превърнат Сибир в цветуща градина заедно с китайците. Това ще е една нова цивилизация, ще имат и роби които обичат водка.
  • 20 Не може

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сър Пичук":

    да владееш 1/9 от земната суша и да искаш около теб да има само независими буферни държави. Още повече, че като са такива постоянно ги нападаш и анексираш, рано или късно стигаш до тия които ще ти се опънат. Това го иска една неголяма по население държава с 1,8% от световното население и 2% от световния БВП.
  • 21 Не мога да не ги

    1 0 Отговор
    Мисля хамериканците. Щото вулканите никого не оставят да се премести. Ако беше така нямаше на ходите да гледате Помпей.
Новини по държави: