Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Юни, 2024 08:05 3 604 161

Срещата на върха за мир в Швейцария ще даде тласък на преговорите за прекратяване на руско-украинската война

  • русия-
  • украйна-
  • швейцария-
  • среща
Срещата на върха за мир в Швейцария ще даде тласък на преговорите за прекратяване на руско-украинската война - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Само след две седмици в Швейцария (курорт Бюргенщок) ще се проведе Световната среща на върха за мир. Основната му задача е да съгласува международна стратегия за прекратяване на войната в Украйна, както и да разработи пътна карта за участието на Русия в по-нататъшния мирен процес. До момента повече от 90 държави са потвърдили участието си.

Сред най-важните теми на форума ще бъдат обсъждането на въпроси на ядрената и продоволствената сигурност, обмена на военнопленници, както и връщането на отвлечени от Русия украински граждани, включително жени и деца. Ще бъде разгледан и въпросът за перспективите за възстановяване на териториалната цялост на Украйна въз основа на Устава на ООН. "Всъщност, като част от това събитие, повечето страни в света трябва да признаят тези инициативи като основен план за прекратяване на войната", пише полското издание polskienowiny.pl.

Още новини от Украйна

От най-големите държави в света само Китай потвърди, че няма да участва в срещата на върха за мира поради отсъствието на Русия от конференцията. Руската федерация не е поканена на срещата, тъй като Москва в момента не е заинтересована от прекратяване на войната. Президентът Владимир Путин, въпреки факта, че постоянно говори за мир, е решен да продължи завземането на украински територии. Руските войски непрекъснато обстрелват украински градове и унищожават критична украинска инфраструктура. Според руския президент ескалацията на войната е най-добрият начин за осигуряване на мир при руски условия.

Възможно е обаче, ако Руската федерация заеме по-конструктивни позиции, да бъде поканена на следващите срещи на върха от подобен характер.

Показателно е, че руснаците изразходваха и продължават да харчат много ресурси за дискредитиране на украинската позиция за възстановяване на мира. Русия започна цяла информационна кампания, за да провали Срещата на върха в Швейцария. Присъствието на конференцията на страни, които са свързани с ОДКБ или са държави, които поддържат относително приятелски отношения с Руската федерация, е много сериозен удар върху имиджа на Москва. Затова ще продължи да се опитва да направи всичко възможно, за да промени ситуацията възможно най-много в своя полза и да намали нивото на участие на страните в събитието.

В своята пропаганда руснаците разпространяват информация, че страните от Глобалния Юг напълно подкрепят Руската Федерация и минимизират участието си в Срещата, което е пълна невярност. В крайна сметка международното събитие в Швейцария ще бъде посетено от ръководители на държави от всички континенти на света.

И все пак, въпреки усилията на Русия да дискредитира Украйна и нейните мирни инициативи, срещата на върха в Швейцария определено ще се състои. В крайна сметка подобно мащабно събитие е възможност за всяка страна да допринесе за справедливо разрешаване на войната и е опит да се изведе обсъждането на мирни инициативи на нивото на глобалната дипломация. В резултат на това вече няма да бъде украинската, а консолидираната позиция на повечето страни, което в бъдеще може да повлияе на ускореното възстановяване на мира в света.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 66 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    152 16 Отговор
    Щом Китай и Русия няма да участват е безмислено.

    Коментиран от #7, #94, #99

  • 2 Госあ

    109 14 Отговор
    Слава на героите !

  • 3 Верно ли

    89 10 Отговор
    Ще даде, ама друг път!
  • 4 ха ха

    124 10 Отговор
    айде обсъдете разоръжаването на украйна и войната ще приключи
  • 5 Без другата страна

    114 8 Отговор
    Срещата е- говори си сам.
  • 6 ХАХАХА

    104 8 Отговор
    Аааа голЕеем тласък ще се даде . Ще се говори за капитулацията на осрайнината. Толкова за тласъка.
  • 7 Госあ

    129 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За шайката не е безмислено, ще хапнат, ще пийнат, може да се онодат и ще си кажат един на друг колко са важни. А укрите дето гинат като мухи, не са толкова съществени. Имам чувството, че навремето кралете и императорите са сваляни по-лесно от власт и съдени за държавна измяна, отколкото демократите днес.
  • 8 да бе

    82 8 Отговор
    Тия участници вярват ли в задгробния живот ? Да вдигат бялото знаме и войната ще свърши .
  • 9 тия колективни участници

    88 6 Отговор
    виждат че вече колективно ще ядат дървото . и най вече англетата.
  • 10 Сополив русофил

    92 105 Отговор
    Няма да има мир докато е жив или на власт ментето Путлер...

    Просто е невъзможно...

    Коментиран от #20, #134, #157

  • 11 Верно ли

    97 83 Отговор
    И как ще стане без победителя да присъства? :)) Само мало умщина.

    Коментиран от #14, #28

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вижте кво

    14 113 Отговор
    Ние сме част от ЕС и НАТО 🇪🇺🇺🇲
    НЕ от РФ! Русофилите марш в тайгата!!!

    Коментиран от #16, #22, #128

  • 14 Вова Тридневният

    9 65 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    Кой е победителят?

    Коментиран от #18

  • 15 да си баят за уроки

    69 8 Отговор
    Ако някой си мисли, че войната на Запада срещу Русия се ограничава до Украйна, дълбоко се лъже. Европа е само консуматив, като отречена наказателна рота, чиято задача е да отслаби максимално Русия, за да могат истинските играчи да влязат във войната.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анализатор

    87 8 Отговор
    Атлантистите си фантазират, че ще могат да налагат на Русия условията за мир с Украйна. Каква недалновидност. Очевидно още им се воюва, но ще съжаляват за своето войнолюбство
  • 18 Е ти

    86 6 Отговор

    До коментар #14 от "Вова Тридневният":

    на луната ли си? Победителя е ясен, че е Русия, още преди да е почнал конфликта! Остава да си отговориш, защо на САЩ им трябваше този конфликт!
  • 19 Отгоре ми се казва

    8 50 Отговор
    На една салфетка ще напишат кво ще стане с Раша и ще я пратят на Путлер по пощенски гълъб.

    Коментиран от #101

  • 20 на батко меката

    45 7 Отговор

    До коментар #10 от "Сополив русофил":

    китка че кой те пита теб ма моме с мъжки черти
  • 21 гост

    55 6 Отговор
    Големият брой различни маневри на на то в близост до границите на Русия напомнят за предислокацията на войските по време на плана "Барбароса" на Хитлер срещу Ссср. Това е истинска репетиция за война срещу Русия на бъдещия "Източен фронт" - от Финландия до Румъния.
  • 22 От какво си част

    36 3 Отговор

    До коментар #13 от "Вижте кво":

    няма значение! Има значение да си с орал и да следваш и заставаш на страната на истината!
  • 23 Само не е ясно

    70 5 Отговор
    какви "преговори" ще се водят на тази среща при отсъствието на едната от воюващите страни, при това по-важната... Очакванията за някакви резултати по предложените условия от зеления микроб от Киев просто са безпочвени! Още повече, че важни поканени, такива като страните от БРИКС и Глобалния юг, не смятат да присъстват на тази безполезна говорилня...Но това не пречи срещата да се определи като "успешна", но "успешна" до толкова, че ще има бол хапване и пийване, безплатно за участниците...
  • 24 кво се пенят

    79 3 Отговор
    А помните ли откъде почна цялата тази история – от кражбите на руския газ от украинската мафия и от нацистките футболни агитки на Киев и Западна Украйна.

    Къде почнаха и къде са сега?
  • 25 Хистъри Ченъл

    8 59 Отговор
    В Техеран 1943 агресорът Хитлер не е поканен.Сега от къв зор някой реве да канят Путлер?!Ами нема да стане.

    Коментиран от #26, #29, #71

  • 26 Ами сега

    52 8 Отговор

    До коментар #25 от "Хистъри Ченъл":

    що тогава присъства фашиста зеленски? Много се мразите!

    Коментиран от #40

  • 27 усещат какво ги чака

    60 12 Отговор
    Западът няма добро решение. Той не може да се съгласи на мир при руски условия, но няма сили да повишава залозите, въпреки че именно това се очаква да направи. Освен това Западът не е в състояние да води прокси война срещу Русия след 2024 г. Украинските проксита са на изчерпване. Дори да успеят да издържат не само до есента, но и до декември 2024 г., края на Украйна е близо.

    Коментиран от #31

  • 28 Колкото Хитлер е победител

    25 54 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    толкова е и Путлер...

    С тази хунта в Кремъл... Рашистан заминава в небитието при крайцера Москва.

    Коментиран от #41, #100

  • 29 ама ядете на Путлер дебелия

    41 28 Отговор

    До коментар #25 от "Хистъри Ченъл":

    Що рИвете тогава .
  • 30 всичките тия са за канавката

    50 10 Отговор
    Това е цивилизационна катастрофа – първата след падането на Римската империя. Цивилизацията на традиционния запад се разрушава пред очите ни. И навлиза във финалната линия, водеща до цивилизационна катастрофа.
  • 31 Затова започнаха интригите

    59 6 Отговор

    До коментар #27 от "усещат какво ги чака":

    да набутат друга страна в конфликта! Няма по вредна страна за света от САЩ!!!
  • 32 Манджа с грозде

    54 3 Отговор
    Абе по ръчичките ли ви плескаха за да не напишете че тоя безмислен купон, платен от данъкоплатците е заради "плана на Зеленски за мир". Защо не написахте точките по него, за да се посмеем поне! Да не говорим, че е и без Кръчмаря!

    Иначе да! Вече се готви нова по-сериозна среща!
    А на тая просто ще хапнат, пийнат, побъбрят и ще се повеселят с народни пари! И ще обявят Зеленски за легитимен президент. Защото поне процентите си плаща надлежно.
    И това са фактите!

    Коментиран от #46

  • 33 Гацо Бацов

    41 3 Отговор
    Събор на пудели, нищо повече! И хиляда слуги не могат да решат нищо без двамата господари.
  • 34 какви времена

    43 4 Отговор
    Ако бяха се съюзили с Русия - от Лисабон до Владивосток , Щяха да са най мощния съюз и най голямата територия .
    Не сега да се чудят какво да правят .

    Коментиран от #47, #79

  • 35 Ганчев

    5 38 Отговор
    Харков за три дни не се получи.Това също е за отбелязване.
  • 36 Аква

    49 4 Отговор
    Ако не присъства Русия , няма преговори. В Швейцария няма да има разговори за мир, а за търговия на оръжие. Ще се проведе ЕВРОПЕЙСКИЯТ ОРЪЖЕЕН ПАНАИР.
  • 37 Остап Бендер

    37 3 Отговор
    Общо взето европейците няма с кого и с какво да се бият и няма кой да им помогне в тази мъка. Цялата американска архитектура на "сдържането на Русия" на Запад се срива.
  • 38 Целия запад се събира

    47 2 Отговор
    За да демонстрира участие в тази война и да защити свойте интереси. Много интересно някой вярва ли им. След като Европа като гарант не спази Минските Споразумения и Европа в лицето на Борис Джонсън провали Истанбулските преговори, за какво си говорим . Преговори за мир само от едната страна и нейните поддръжници не са никакви преговори. Това прилича на сбирка за оплакване на провала, скрита под желанието за победа. Много жалка среща, без победителя. Опитите да принуда са жалки. По добре да говорят на тази среща за Газа. Май там са всички който подкрепят Израел. Голямо лицемерие. И кой ви вярва питам пак.

    Коментиран от #42

  • 39 Статията,

    40 2 Отговор
    Е пълна глупост и свободни съчинения! Полуистини,вплетени в пълни и откровенни лъжи !
    Каква е целта на такъв тип журналистика?
  • 40 еми да

    7 30 Отговор

    До коментар #26 от "Ами сега":

    Зеленски ходи насам-натам.Където си поиска.
    Копейки просtи.
  • 41 Какво е направил хитлер е история

    46 15 Отговор

    До коментар #28 от "Колкото Хитлер е победител":

    А че Русия ще размяже Украйна, Европа ще се срине икономически, е ясно дори и на най глупавият трол продаден като зарзават на злото САЩ, но понеже няма морал и ценности, обича да се въргаля в лъжите на това зло САЩ, за да отвращава хората от себе си и от тази утайка зад океана!

    Коментиран от #55

  • 42 Па кажи

    20 1 Отговор

    До коментар #38 от "Целия запад се събира":

    За договора от Будапеща.Или меморандум,май беше.
  • 43 Няма по отвратителни и

    11 3 Отговор
    Изкукуригали олигофрени от противните и ненормални ,,гърци,, етиопски цигани
  • 44 всички ще си платят сметката

    8 20 Отговор
    За първи път от 1945 г. на руските граници ще се появи голяма група германски войски – няколко хиляди души. Германският министър на отбраната нарече случващото се "велик ден за Бундесвера".

    Коментиран от #48, #90

  • 45 Аква

    39 2 Отговор
    ТЕ НЕ ИСКАТ МИР, А С КАКВО ОРЪЖИЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ВОЙНАТА. И ХОРА, ТРЯБВА ПУШЕЧНО МЕСО.
    ТОВА Е ЦЕЛТА НА СБИРЩИНАТА В ШВЕЙЦАРИЯ.
  • 46 Британското разузнаване. ISW и DW

    21 2 Отговор

    До коментар #32 от "Манджа с грозде":

    И ние го знаем това, но не ни се плаща за да го кажем.

    А щом не сме го казали- не истина. И всичко друго е фейк нюз
  • 47 Абсолютно вярно

    52 2 Отговор

    До коментар #34 от "какви времена":

    Европа и Русия беше тандем, който направи богата Европа! С НПО-тата си САЩ превзе Европа отвътре, инсталира предатели и продажници на власт, като у нас и направи Европа един васал! Сътвори войната в Украйна и съсипа васала Европа!

    Коментиран от #73

  • 48 Аква

    22 4 Отговор

    До коментар #44 от "всички ще си платят сметката":

    На кои руски граници - НО НОВИТЕ ЛИ? БЕРЛИН ПОМНИ!

    Коментиран от #58

  • 49 Коста

    35 2 Отговор
    Американците и англичаните смятат смъртта на част от войските си в европейския театър на военните действия за приемливи загуби. И ще ги жертват. Целта е същата – да се унищожи Русия. Това е единствената държава в света, единственото препятствие за англосаксонската цивилизация по пътя към установяване на пълен диктат над планетата.
  • 50 Перо

    35 2 Отговор
    След като воюващи страни и Китай отсъстват, това не е среща за преговори и мирно уреждане на конфликта, а ционистко сборище за подкрепа на ционисткия режим в Киев!
  • 51 ух искат мир

    26 2 Отговор
    Ще хапнат,ще пийнат ,ще е... ,ще се пощтракат усмихнати заедно медийно и толкоз.Общо взето безсмислена събирачка с неправилните страни целяща нулев резултат.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Добро утро!

    0 11 Отговор
    Другари.....вие си знаете.По-къдно ще ви питам нещо.
  • 54 До никакъв

    27 2 Отговор
    "тласък на преговорите" тази среща няма да даде, докато се провеждат такива сбирки, където се водят МОНОЛОЗИ от такива корифеи на глобалната политика като зеленски, шолц, микрон и още някои пишман политици... Липсата на ДИАЛОГ между воюващите страни не води до някакви резултати! Все едно да говорят застанали пред огледало, разговори със самите себе си... Същото се случи и на предишната среща в Саудитска Арабия, много шум за нищо!
  • 55 Дай нещо новоПедал!

    17 3 Отговор

    До коментар #41 от "Какво е направил хитлер е история":

    Това го повтаряш вече 1 година ...

    Коментиран от #113

  • 56 Ццц

    32 7 Отговор
    Многото очаквания залагат разочарования. Ще гледаме един гаргорещ наркоман с наркоманските си гащи насред костюмирани хора, който се води президент с изтекъл мандат на пепелище. Мирна конференция без участието на другата воюваща страна, за да обсъдят план за мир, който практически представлява капитулация на победителя? Дори Джо Байдън не е толкова изкукуригал, за да иде?

    Коментиран от #60, #62

  • 57 само питам

    29 5 Отговор
    Като правихте преврата в Украйна , що не мислихте ?
  • 58 Тоя пък Берлин го гони.

    3 9 Отговор

    До коментар #48 от "Аква":

    Ще те плювна,бе.
  • 59 Среща на лицемерието

    35 15 Отговор
    Щели да говорят за мир, изпращайки през това време оръжия. И най-важният факт, една от страните в конфликта, Русия не е поканена. Не била заинтересована?!? ЖалкиЕвроИкозякПодлоги.

    Коментиран от #69, #96, #102, #106

  • 60 .....

    5 15 Отговор

    До коментар #56 от "Ццц":

    Ми не гледай.Пусни си Алла Пугачова.
    Жил так

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ганчев

    4 28 Отговор

    До коментар #56 от "Ццц":

    Душевно болни русофили да не се изказват.

    Коментиран от #67

  • 63 Ццц

    19 1 Отговор

    До коментар #60 от ".....":

    Предпочитам на китарата Тони жабата от киевския бар.
  • 64 Дретола

    7 1 Отговор
    проба проба
  • 65 Тоя па бог с нами ,вика.

    4 16 Отговор

    До коментар #61 от "ДА ГО Д У Х А ..Т Е!":

    Реалноста е Кобзон с вами.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ццц

    8 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ганчев":

    Ганчев, с първо име Жорж? 🤣 Ти не умря ли? Жалко
  • 68 Топол-М

    22 4 Отговор
    Даже и бай Дрън знаейки ,че тая среща е Ала-бала няма да си п,рай труда да ходи.
    На нея 90 % от участниците извън Европа ще изпратят най-нискоразрядни представители,които просто там ще пийнат и хапнат и ще се разотидат доволни екскурзията и отпуснатите им командировачни за нея ,а от Русия,Китай,Бразилия дори няма да има и един представител.
    Единствено усрайна чрез зеления еврейски клоун и шепата джендъря от ЕС ще бъдат представени на по високо равнище ,от която среща е ясно ,че ще произлезе едно голямо Нищо!
    Тая среща е ясно,че е кауза пердута,затова и Китай,Бразилия и страните от БРИКС и глобалния Юг подеха нова инициатива за организиране на среща за мир в уКрайна на която да участват на най високо равнище ще бъдат призовани Русия,Украйна,САЩ,ЕС и страните от БЕИКС ....
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Украйна

    22 2 Отговор
    Няма регистрирани държавни граници в ООН
  • 71 Ти си много

    26 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хистъри Ченъл":

    Болен мозък. ЕвроПуделите злобеят, че не ги канят на срещи в изтока и не получават вход за БРИКЗ и организирате поредната пародия с плана за мир на НаркоманаЗеленски. Значи да ти чупят краката от бой и ти да налагаш условия е абсурд, който може да очакваме от ПП-ДБпедали.

    Коментиран от #72, #76

  • 72 Oди у

    1 14 Отговор

    До коментар #71 от "Ти си много":

    брикЗ

    Коментиран от #81, #84, #86

  • 73 Госあ

    16 4 Отговор

    До коментар #47 от "Абсолютно вярно":

    Така е, логиката е че двете линии на многополюсния свят трябва да бъдат ЕС и Русия от една страна и развитите азиатски страни от друга. Хармонично допълващи се култури, които да дадат тласък на света. жидосаксоните успяха да внесат напрежение и раздор както между ес и Русия, така и между Китай, Япония и Корея ( Корея трябва да бъде обединена) и да наложат циничния си терористичен и просташки модел.

    Коментиран от #80

  • 74 Простак

    3 9 Отговор

    До коментар #69 от "А как беше постигнат мира през ВСВ?":

    300%

    Коментиран от #77

  • 75 Искаш ли да ти успокоя страстите

    7 8 Отговор

    До коментар #69 от "А как беше постигнат мира през ВСВ?":

    Само едно ПомашкоСемеКатоДжамбазофф "скача така". Сподели къде си и ше тв оттърва от крайниците ти.
  • 76 Да не ти е лошичко?

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "Ти си много":

    Изповядай си мъката.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 знаем как стана

    25 8 Отговор

    До коментар #69 от "А как беше постигнат мира през ВСВ?":

    Мира го постигнаха Руснаците , като счупиха гръбнака на хитлеристите . И сега пак ще им счупят гръбнака .

    Коментиран от #107

  • 79 Да ама искаха първо

    27 3 Отговор

    До коментар #34 от "какви времена":

    да разчленят РФ с курабийки, да вземат ресусите и! И така да поставят Китай на колене икономически.

    Но поговорката: "Лаком ---- , глава затрива" влезе в действие.
    А Русия искаше да е със запада и нямаше много общо с Китай.

    Но когато Пешо и Гошо не приятели, а Грую дойде при тях с намерение да ги претрепе. Познайте кой ще е претрепания накрая и кои са приятелите които ще свършат заедно работата
  • 80 Госあ

    21 7 Отговор

    До коментар #73 от "Госあ":

    Но пък оста Китай-Русия е доста стабилна и представителна, ако към нея се прибавят и държавите от БРИКС, мисля че всичко е в реда на нормалното.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 еми да

    7 24 Отговор
    Токът ни от АЕЦ - американски,газта ни от азерски,базите ни натовски.
    Копейки просtи.

    Коментиран от #88, #93

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Перо

    25 3 Отговор
    Без участието на двете воюващи страни и Китай, това не е среща за преговори и мир, а ционистко сборище за подкрепа на режима в Султанат Украйна!
  • 86 Опааас

    17 2 Отговор

    До коментар #72 от "Oди у":

    Засякохме нЕкой на работа от Fъктите в неделя. КозякПач@вр@таГ@неФ или ПомашкотоСемеДж@мб@зоффф. Само те хапят като пумярчет.
  • 87 Не копейка

    2 13 Отговор

    До коментар #69 от "А как беше постигнат мира през ВСВ?":

    Така ще е постигнат тогава и сега!

    Щом така ви харесва!
  • 88 ма много си пр03д баце

    20 3 Отговор

    До коментар #83 от "еми да":

    всичко което го изреждаш е построено от руснаците .
  • 89 Няма вечени

    13 3 Отговор

    До коментар #82 от "А бе":

    Диктатори, както и ПП-ДБпедали като теб. Рано или късно всички ги бесят....вие сте от ранните.
  • 90 А преди

    19 4 Отговор

    До коментар #44 от "всички ще си платят сметката":

    85 години пред границите на СССР се беше появила една огромна група немски и всякакви други воиски, няколко милиона от почти всички европейски държави, и знаем как завърши тази история... На всички трезвомислещи хора е ясно, че който е тръгнал срещу Русия хаир не е видял!
  • 91 Ракиен казан

    25 4 Отговор
    Ще пийнат,ще хапнат,даже може и Юлия Навалная да се появи с оная рокля с голия задник с която се развяваше в европарламента ,а за доброто настроение на гостите ще се погрижи ,победителя от Евровизия небинарния Немо,който може да изпее химна на уКрайна и урааа,след срещата ще слушаме по всички еврейски световни (медии) колко е била (успешна и ползотворна)....
  • 92 Марко

    14 2 Отговор

    До коментар #69 от "А как беше постигнат мира през ВСВ?":

    Мирът през ВСВ бе постигнат след капитулацията на Италия, Германия и Япония.
    Други въпроси?

    Коментиран от #95

  • 93 Ама ти вярваш

    24 4 Отговор

    До коментар #83 от "еми да":

    Като още 1м лумпени, че са сменили горивото в АЕЦ-а? Руско гориво през американски посредник. Поредните национални продажници, слуги на КозякБолните.
  • 94 Дрътия Софианец

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Търси нови дестинации , за 17-те ресторанта.. Замисли се за Джомолунгма ..🤭
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Марко

    19 2 Отговор
    Срещата на върха ще даде тласък по-скоро на швейцарския туризъм, отколкото на умиротворяването в Украйна.
    Това заявяват от Туристическата камара на Швейцария😉
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Безсмислено , е

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да си безмисли ..
  • 100 Да правиш

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "Колкото Хитлер е победител":

    едно и също и да очакваш различен резултат е най -меко казано смешно.Цивилизаторите изглежда нямат план Б.
  • 101 Можеш

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Отгоре ми се казва":

    ли да си провериш ,,източника"?
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Инна

    15 2 Отговор
    За връщането на жени и деца е направо смешно.
    Украинците в Шереметиево седят с дни на опашка на граничния контрол.
    Според наблюденията на пътниците сега „граничните служители нямат достатъчно капацитет“, за да проверят своевременно всички пристигащи.
    Кой би искал да се върне на Square по собствена воля?

    Коментиран от #126

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Баце

    16 3 Отговор
    Куклено шоу организирано от Директора на театъра за статисти, треторазрядни актьори и един главен Клоун!
  • 106 Хахаб

    15 3 Отговор

    До коментар #59 от "Среща на лицемерието":

    Днес КозякПодлогитеОтФъктите работят, както и съпричастните ПП-ДБпедали. Прави ли ви впечатление, че почивните дни агресивно слагат минуси на истините, а през останалото време рязко изпезват.

    Коментиран от #108

  • 107 Путлер ще свърши като Хитлер,

    15 21 Отговор

    До коментар #78 от "знаем как стана":

    а Рашистан, като хитлерова Германия...

    Никой няма да преговаря с руските фашисти и военнопрестъпници.

    Коментиран от #109, #116, #118

  • 108 Хаха

    16 4 Отговор

    До коментар #106 от "Хахаб":

    Днес КозякПодлогитеОтФъктите работят, както и съпричастните ПП-ДБпедали. Прави ли ви впечатление, че почивните дни агресивно слагат минуси на истините, а през останалото време рязко изчезват.
  • 109 Не обичаш да пишеш

    11 3 Отговор

    До коментар #107 от "Путлер ще свърши като Хитлер,":

    За НаркоманаЗеленски.
  • 110 И сега

    10 1 Отговор

    До коментар #102 от "Kaк беше постигнат мира през ВСВ":

    ще свърши по същия начин!

    Но с преговори щеше да е по-добре и за украинците и за ЕС
  • 111 Фен

    15 2 Отговор
    Всички усилия на запада, дават тласък към прекратяване на войната. Просто има разминаване в подходите. Путин искаше да се разберат, Западът иска Украйна опустошена. И му се получава.
  • 112 АНАЛИТИК

    18 0 Отговор
    При англосаксите демокрацията е предимно по зависимите медии. В действителността се залага на лъжата и насилието.
  • 113 Истината трябва да се повтаря

    15 3 Отговор

    До коментар #55 от "Дай нещо новоПедал!":

    Замисили се ти каква полза имаш да си продадеш бъдещето и да тиражираш и повтаряш и преповтаряш ниско интелигентните лъжи на онова зло САЩ!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Айзък

    14 1 Отговор
    Сватба,само с булката.Пълни безумия.Тотално изперкване на т.н.политици и слугинажа им.
  • 116 Като не преговаря

    11 2 Отговор

    До коментар #107 от "Путлер ще свърши като Хитлер,":

    лошо за Украйна и Европа! Но ти си американкса! Да му мислим ние европейците.
  • 117 Световна Среща за Просия от Зеленски

    15 2 Отговор
    В Швейцария!!90%от Присъстващите ще са там Добро зорлем!! САЩ, Англета и Франсета, претискат колониите си да, идват на тая Среща(на Върха) ????Върха на Наглоста на фашистити от Украйна!! Пак Просия!!
  • 118 Рашистите са убийци и крадци

    9 14 Отговор

    До коментар #107 от "Путлер ще свърши като Хитлер,":

    на чужди земи.

    Нищо друго! Кой ще търси подобни варвари за преговори?

    Коментиран от #129

  • 119 И що да си ходят?

    9 1 Отговор

    До коментар #104 от "Изключително плиткоумно":

    Зад Путин стои индустриалния капитал.Зад западните политици стои финансовият капитал.Разликата между двата вида капитализъм е очеизвадна.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ЧИТАТЕЛ

    16 1 Отговор
    Гледам днес е добър ден за ДИМОКРАЦИЯТА. Явно са отпуснали пресни грантове. 15 поредни статии възхваляващи зеления и ПРАВИЛНАТА АНГЛОСАКСОНСКА ЛИНИЯ.
  • 123 гнездо на оси

    7 0 Отговор
    Абе одейте берейте божанки с вашите поне-желания, които ви е наредено да отразявате!
  • 124 Васил

    6 3 Отговор
    Рибата в морето е те приготвили тигана без дикататора от Кремъл за какъв мир става въпрос???
  • 125 До21 Гост!! При Трета Световна няма да

    12 1 Отговор
    Има Маневри! Щом полетят Балистични ракети от някъде срещу Русия, на Третата минута са полетели такива Руски в обратна посока!? А от Подводниците и преди 3 та минута!! Маневрите са Надуване на Мускули!! Спътници ще падат от Небето като Градушка!
  • 126 Инна

    11 2 Отговор

    До коментар #103 от "Инна":

    В Украйна се регистрират масови смъртни случаи на укриващи се от военна служба по границите. Те се опитват да избягат от страната с цената на живота си.
    Около 45 украински граждани, които се опитаха да избягат от мобилизацията и да избягат от страната през планини и реки, бяха намерени мъртви на границите. Това потвърдиха от Западната регионална дирекция на Държавната гранична служба на Украйна (SBSU).
  • 127 Биби Кинг

    0 11 Отговор
    Таа мирна комференциа требаше да я сторат у Нюрберг или Хага! И хем да беха поканили и кольегата Путлев деа!
  • 128 Цицоманов

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Вижте кво":

    Tъй кат гледам ако русофилите зминат в тайгата , а еУро атлантиците заминат за еуроатландия , тука ще останат само иганите да си оправят държавицата бе !!
  • 129 Срещата

    14 2 Отговор

    До коментар #118 от "Рашистите са убийци и крадци":

    на върха в Швейцария удивително напомня на ,,другарския съд" , чрез който бяха ,,заклеймявани" хората,които не се поместваха в социалистическата матрица.В Швейцария изглежда ще се прави проучване на нагласите на останалия свят извън НАТО и партньори.
  • 130 ами

    14 0 Отговор
    хахаха - русия с нетърпение чака срещата за да се предаде и да започне да плаща репарации на украина
  • 131 Констатация

    13 1 Отговор
    Най-долма нацистка пропаганда.
    А защо не пишете кой ще участва в срещата?
    Накакви министерски служители които нямат никави правомощия за каквото и да е.
    Това е пропагандна среща и единственото което ще направят е да дадат на укронаркомана лигитимност ,че още е президент,макар ,че по окраинскатаконституция вече не е .
    Властта сега е в председателя на парламента на Украйна де@бела@ка Руслан Стефанчук ,
  • 132 Опа

    12 0 Отговор
    За Палестина, кога? Всички знаем, че западния свят без война не може да съществува, лицемери
  • 133 Тонката

    9 0 Отговор
    "Сред най-важните теми на форума ще бъдат обсъждането на въпроси на ядрената и продоволствената сигурност, обмена на военнопленници, както и връщането на отвлечени от Русия украински граждани, включително жени и деца."

    There you go...Както казах, мирната формула на Зеленски от 10 точки, се стопи до само 3 точки...И това стана след посещението на американския президент Блинкин в Киев....🤣
  • 134 Ами

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Сополив русофил":

    Не е така. И без него и след него ще е същото. Той е обграден от съмишленици, не действа сам.
    Нямам предвид целия руски народ, но има много поддръжници в руската политическа система.
  • 135 Мдаааа дааа

    9 13 Отговор
    Тия убавци са тръгнале на сватба без булка, правят си сметки без кръчмаря.... и най важното преговори и мир без победителя, който по принцип определя условията и последствията....
    Абе мечтатели ....
  • 136 Ами споко

    10 14 Отговор
    И руснаците ще присъстват, дори и не поканени.... лека полека напредвад и до сбирката спокойно ще пристигнат!!!
  • 137 ежко

    10 13 Отговор
    И как точно една среща без участието на Русия и Китай ще даде тласък за прекратяване на войната?Бихте ли го обяснили?Напротив -събралите се там са с цел да се надъхват един други това щедоведе до ескалация на войната!
  • 138 Гладен рубладжия

    13 9 Отговор
    Абе рашистофили неадекватни, вие луди ли сте или ткпичниКретени, че си мислите, че някой ще иска да преговаря с варвари нападнали държавата ви?
    Как си представяте да сте на една маса с престъпници които са виновни за хиляди жертви от народа ви и разрушени селища и градове?
    Колкото съюзниците във ВСВ са преговаряли с Хитлер, толкова ще преговарят сега и с фюрера Путлер ....

    Коментиран от #140, #161

  • 139 Йеронимус БОШ

    9 10 Отговор
    Войната можеше въобще да не започва ! Ама пустите американци не могат да стоят без да човъркат , бутат , дразнят , ровичкат. Искат все да е тяхното. И......до това го докараха сега - смърт , разрушения , крамоли , кръв - това е мехлем за душата и интересите им !
    ЖАЛКО ! Много ЖалкО !
  • 140 фАНТОМасс

    6 10 Отговор

    До коментар #138 от "Гладен рубладжия":

    Според теб - ВАРВАРИ ли са били САЩ , когато са нападнали Виетнам ? Афганистан ? Ирак ? Либия ?

    Коментиран от #142

  • 141 КарабасБарабас

    5 5 Отговор
    Една СРЕЩА не е СРЕЩА , ако на нея не присъстват Бойко от Банкя или Делян от ДПС . Или поне един от тези двама юнака ! Че без тях не може нито едно събитие да е легитимно !
  • 142 Колко територия са откраднали

    5 3 Отговор

    До коментар #140 от "фАНТОМасс":

    САЩ от тези държави и защо бяха "нападнати "...
    ?

    Коментиран от #144, #145, #147

  • 143 ХАМОГИЛО

    3 3 Отговор
    Аз имам идея как да се постигне МИР !
    Идеята е РАДИКАЛНА и леко АБСУРДНА , но защо пък не !
    Пращаме Бойко и Делян на бойното поле. Облечени в униформи , с пушка , бомба , пищоф , каска. С натежали , обли тела , с мрачно-подпухнали лица , със страховити погледи. И когато воюващите ги видят......ЩЕ ПРИХНАТ ДА СЕ СМЕЯТ....смях , смях , смях до изнемога. Ще грохнат от тази нелепа гледка и няма да имат сили да продължт ВОЙНАТА !
    И ще настапи мир !
    Това е - само трябва да навием ББ и Дп да се съгласят 1
  • 144 Не територия

    6 3 Отговор

    До коментар #142 от "Колко територия са откраднали":

    А бъдещето им крадат! Инсталират си правителства и започват източването, като при нас! САЩ е най вредната страна за света, лъжеща, крадяща, правеща войни, цветни революции, избили милиони.
  • 145 тиквенсониада

    7 3 Отговор

    До коментар #142 от "Колко територия са откраднали":

    Ти ми кажи каква работа има САЩ на хиляди километри във Виетнам и Афганистан ?
    Може би тяхната земя е АМЕРИКАНСКА ?
    Или и там е имало ИНДИАНЦИ , които да бъдат избити и пратени в резервати ?
    Или и там има негри за плантациите ?
    Или са си помислили , че това е мексиканския щат Тексас , които искат да си вземат 2
    Ти ми кажи ?

    Коментиран от #146

  • 146 Аз ли да ти кажа защо САЩ са били там ?

    3 7 Отговор

    До коментар #145 от "тиквенсониада":

    Не знаеш ли как се търси информация в нета?

    За всички войни и конфликти има предостатъчно информация...

    Няма да си губя времето да търся и сервирам факти на неграмотни русофили...

    Коментиран от #148, #149, #150

  • 147 Албрехт Дюрер

    5 0 Отговор

    До коментар #142 от "Колко територия са откраднали":

    А тези клети държави каква територия са откраднали от САЩ и кога са ги нападнали ?
    Да не са се обединили в някаква форма на КРЪСТОНОСЕН ПОХОД , за да.....? Или пък НЕ ?
    Задаваш си ГЛУПАВ въпрос , на който даже и сам МОЖЕШ да си отговориш !
    Опитай ! Не е трудно !
  • 148 С което показа

    4 0 Отговор

    До коментар #146 от "Аз ли да ти кажа защо САЩ са били там ?":

    че си поредният глуп..с продадено бъдеще на злото САЩ, тиражиращ ниско интелигентни лъжи и пропаганда! А това е толкова тъпо, колкото и не можеш да си представиш!
  • 149 Само Питам

    7 1 Отговор

    До коментар #146 от "Аз ли да ти кажа защо САЩ са били там ?":

    Американската бомба убива ХУМАННО , за да пази СПРАВЕДЛИВОСТТА ! А руската е от лошите и е гадна ! Те убиват по различен начин ли ?
    Живота на един украинец и руснак има различна стойност тази на мексиканец , виетнамец , иракчанин , афганец и либиец ?
    Помисли сам / ако можеш / и дай пак отговора !

    Коментиран от #156

  • 150 сайко килър

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Аз ли да ти кажа защо САЩ са били там ?":

    Човече , дръж се ! Можеш и повече в мисловно-емоционален план ! Опитай , не трудно !
    Нали не се обиждаш от съвета ми ? Приятелски е и напълно АЛТРУИСТИЧЕН / виж в речника /. Знам , че думата е по-дълга от 5 букви , затова - тълковен речник.
    Хайде , със здраве и не се сърди !
    Дай усмивка де.......
  • 151 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Това ще бъде поредната западна пародия на т.нар.международна среща. Там ще участват всички колониални и зависими от ЕС и САЩ държави като България.
  • 152 Пиночет

    2 5 Отговор
    Този охлюв Путин, жив ли е още?
  • 153 бай Иван

    4 0 Отговор
    Какъв тласък ще даде бе и. ид. оти такива!!!!
  • 154 Знайко

    8 2 Отговор
    Гледам заглавието за тласък за мир и в същото време снимката показва как осраински наемници движат и индианска нишка!? Някой май пак е прекалил с хапчетата.
    Надявам се да ме извините , че не прочетох статията и направо дадох оценка 1.
    Не може да ми говорите за мир и да ми показвате война!
    Сега ще мина да дам минуси и на всички войнолюбци в коментарите.
    Очевидно няма да ни "подарят" мир, а трябва да го изискаме .
  • 155 срещата е замислена

    4 1 Отговор
    като дуел между двама души. И след като единият не е поканен, другият да си се бие сам със себе си. А сеирджиите (ЗАСЕГА) ще викат в негова полза.
  • 156 и аз питам

    5 2 Отговор

    До коментар #149 от "Само Питам":

    Когато САЩ взривят бомба или ракета някъде, е демократичен акт, когато не са го извършили те, е терористичен акт?

    САЩ демонстрира "челен опит" с атомните бомби над Япония през 1945 г. ХАЙДЕ, (н)евроатлантици, ХВАЛЕТЕ ги за това! Непостижимо и неповторено досега!
    Крайно време е нато да се разпада, а американският окупатор в Европа да се измита от стария континент!!!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Мозъчен тръст

    0 1 Отговор
    Някой изобщо ще ходи ли на тази среща?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Даката

    0 0 Отговор
    Само лозунги, лозунги и пак лозунги. Какви преговори за мир без участието на едната от воюващите страни?
  • 161 Тонката

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Гладен рубладжия":

    "....толкова ще преговарят сега и с фюрера Путлер ...."

    Ще им се наложи....🤣
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания