Last news in Fakti

17 Юни, 2024 15:50 838 11

Реджеп Ердоган по случай Курбан байрам: Пожелавам мир на целия ислямски свят

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • курбан байрам-
  • шахбаз шариф-
  • палестина-
  • газа

Ислямският свят празнува Курбан байрам с тъга заради потисничеството на Израел в Газа, заяви Ердоган пред пакистанския министър-председател Шахбаз Шариф

Реджеп Ердоган по случай Курбан байрам: Пожелавам мир на целия ислямски свят  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с лидерите на няколко мюсюлмански страни, които поздрави за празника Курбан байрам, като изрази надежда за мир в ислямския свят и подчерта важността на единството на всички мюсюлмани, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Ислямският свят празнува Курбан байрам с тъга заради потисничеството на Израел в Газа, заяви Ердоган пред пакистанския министър-председател Шахбаз Шариф вчера, в първия ден от празника.

Турският лидер разговаря по телефона с Шариф, за да предаде поздрави за Курбан байрама на него и на пакистанския народ, съобщи в социалната мрежа "Екс" Дирекцията по комуникациите на турското Президентство.

Ердоган се е чул също с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян, пред когото е изразил надежда да се осигури "Курбан байрам да бъде празнуван в мир и спокойствие в окупираните палестински територии, където преобладават кръвта и сълзите".

Турският президент е предал поздравленията си на ал Нахаян и неговия народ, съобщиха от Дирекцията по комуникациите.

В друг телефонен разговор - с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, Ердоган е подчертал значението на "единството на ислямския свят" в тези трудни времена.

Предавайки поздравления за Курбан байрам на Салман и саудитския народ, турският президент е поздравил престолонаследника и за решението на Рияд да приеме 1000 членове на семействата на "мъченици" и ранени от Газа за хаджа (поклонението в Мека).

Пред иракския президент Абдул Латиф Рашид президентът Ердоган е пожелал Курбан байрамът, един от най-специалните дни за ислямския свят, да бъде отбелязан по истински празничен начин. Той е изразил надежда, че в ислямския свят, особено в палестинските територии, ще настъпят мир, щастие и просперитет.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз в момента е по

    11 11 Отговор
    Силен и от папата

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Голям смях!

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "Тоз в момента е по":

    Силен във все по бедна държава, колко е днес лирата към еврото и долара?

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Значи

    12 5 Отговор
    Ами и християнският свят празнуваше Великден с тъга защото чеченци дагестанци и всякакви азиатски мюсолмани убиват християни в Украйна ама си траят

    Коментиран от #8, #11

  • 4 Пор

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тоз в момента е по":

    Май искаше да напишеш - По силен на кючеци от папата
  • 5 факс

    3 1 Отговор
    Данкешойн!
  • 6 Голем смех!

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Голям смях!":

    А знаеш ли защо е толкова висока инфлациятa?Защото е неудобен на кукловодите и Турция е едната от малкото държави, която няма държавен дълг!А когато си неудобен на хегемон има 2 варианта-или те махат или забавят процеса на прогреса на дадена държава за да не излезе друг хегемон.НО подчертавам и да кръшкат и да плюят след не повече от 40 години ще има 2 хегемона- 1. Китай, управляван от ционистите и Турция като бившата Османска империя само,че 10 пъти по- мощна от бившата империя.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Католиците

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Значи":

    Като трепеха иракчани и сирийци , по добри ли са .А какво са трепали чеченците , като 7/24 Киев тръби че ги е избил до крак .
    Как ще трепят като са избити .
  • 9 българин

    2 8 Отговор
    фалирала туркия.
  • 10 Ами кажи ти

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Голям смях!":

    Вчера дадох на твоята 30 лири за
    дюдюк. Не ти ли ги даде да ги обърнеш в ченпа?
  • 11 Ами Путин, защитника на християните

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Значи":

    Не ги ли наказа тези чеченци
Новини по държави: