Last news in Fakti

17 Юни, 2024 17:35 2 642 16

В Белград: Съществува реална заплаха за живота на президента

  • сърбия-
  • ана бърнабич-
  • александър вучич-
  • черна гора-
  • радое звицер

Пред телевизия Хепи председателката на сръбския парламент Ана Бърнабич заяви, че президентът Александър Вучич е единствената преграда пред черногорската мафия

В Белград: Съществува реална заплаха за живота на президента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес по повод публикувана телефонна кореспонденция между заподозрени членове на черногорски наркокартел, че обществеността не осъзнава каква опасност съществува за живота на президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Някои медии се държат така сякаш тази преписка по Скайп не съществува и че (Радое) Звицер не е казвал, че те ще ударят по Вучич, каза Бърнабич.

Радое Звицер е лидер на черногорската престъпна група Кавачки клан.

Пред телевизия Хепи председателката на сръбския парламент Ана Бърнабич заяви, че "(президентът) Вучич е единствената преграда пред черногорската мафия".

"Заплаха за живота на Вучич съществува, докато Радое Звицер е на свобода“, оцени Бърнабич.

Според нея от публикуваната телефонна кореспонденция между заподозрените членове на черногорския наркокартел се вижда, че единственият сериозен и решителен борец срещу мафията на организираната престъпност е президентът на Сърбия. Бърнабич каза, че президентът Вучич "си е сложил главата в торбата, когато е обявил война на мафията".

Тя цитира и изявление от публикуваната кореспонденция на заподозрените членове на наркокартела, което гласи: "Когато Вучич си отиде, ние ще можем да правим това, което правехме някога. Когато той си отиде, ще можем да управляваме не само Черна гора, но и целия регион".

Бърнабич каза, че Вучич е единствената преграда пред тази мафия и добави, че те го атакуват чрез медиите.

По думите ѝ президентът Вучич е не само бариера пред организираната престъпност и мафията в тази страна и този регион, но и гарант за сигурността и стабилността на Република Сърбия.

Ана Бърнабич посочи още, че има фантастични новини за сръбските граждани. Тя даде пример с данни на Националната банка на Сърбия, според които до 10 юни в Сърбия са пристигнали над два милиарда евро преки чуждестранни инвестиции и добави, че това е с 9,6 процента повече в сравнение със същия период на миналата година.

"Имахме рекордна 2023 година и сега отново се надявам да продължи така до края на годината, обстоятелствата са трудни, но Сърбия наистина постига исторически резултати във всеки смисъл“, заяви Бърнабич.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    33 25 Отговор
    Черна Гора едва се отцепиха от Сърбия и не искат путинофилска Сърбия!
  • 2 По руски образец

    21 14 Отговор
    Поредните смешки..само и единствено Вучич
  • 3 комунистче

    25 13 Отговор
    не е путинофилска Сърбия, а интересчийска, въртят се и на Изток, и на Запад, и от всички страни събират пари, със сигурност имат повече чуждестранни инвестиции от нас, селата им са живи, и пълни с хора, нови пътища, нови влакове и жп линии, и така нататък, който е бил знае

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Безпристрастен

    18 3 Отговор
    Много зле говори за сърбите щом само горкия Сашко Вучич е единствената преграда пред мафията. А къв чеп държат Бърнабич, цялата и скупщина?
  • 5 az #СВО

    12 12 Отговор
    Нормално!
    Западът чисти всички добронамерени към РФ - престолонаследникът на КСА, Ердоган, Фицо, Вучич, Раиси...

    Застрашени са още Лукашенко, Ун, Мадуро, Орбан, Алиев и много, много други...
  • 6 Атина Палада

    18 10 Отговор

    До коментар #3 от "комунистче":

    Китай наляха страшно много кинти в Сърбия! Знаят сърбите кой има пари:) а ние се осланяме на ония, където живеят от заеми:)))

    Коментиран от #7

  • 7 Когато чакаш руснаци и китайците да те о

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "Атина Палада":

    То и в Черна гора наляха китайците и тя почти фалира, а сърбите работят като крепостници в китайските заводи за жълти стотинки и реват здраво! Никакви трудови пръва нямат, можеш и та да отидеш наемат работници.
  • 8 ---

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "комунистче":

    През Сърбия ще минава китайският мегапроект Един пояс Един път затова Китай инвестира много много милярди там .Този проек ще донесе просперитет и будеще на всички държави през които ще минава .Това са Унгария ,Гърция ,Сърбия ,Полша.Преди години се говореше че ще минава и през България но явно от посолството не са позволили.

    Коментиран от #13

  • 9 мара

    11 4 Отговор
    Малоумниците величаещи запада нека посетят в момента Франция и Германия ,разбира се и Китай! На светлинни години са едните от другите! Бяха западните държави примамливи, когато владееха държави колонии, но това време приключи, приключват и техните смахната президенти!
  • 10 Бърнабич, море девицо

    3 3 Отговор
    Снажна, обаждай ти военно положение и се разправете с опозицията! Не чакай подкана. Тоя черногорски хайдук, даже на дядя Путин бил вдигнал мерника, да можело черногорската мафия да поеме контрола от адриатическо до бяло море на север и Урал на изток!
  • 11 ламбо

    5 1 Отговор
    Параноята на комуниста. Винаги си мисли че е важен и някой иска да го трепа.
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 1 Отговор
    ПРЕZИДЕТА ВУЧИЧ , (П)РЕZИДЕНТА РАДЕВ И ВОЕНОПРЕСТЪПНИКА ПУТЛЕР СА .............., МАФИОТИ .....,.... ФАКТ !
  • 13 Груйо

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "---":

    Той Един Пояс Един Път мина и през Шри Ланка и Конго и те така просперираха , че и двете обявиха дефолт и фалит, че даже внуците им ще плащат дългове към Китай
  • 14 джо престъпникът

    1 1 Отговор
    "Пред телевизия Хепи председателката на сръбския парламент Ана Бърнабич заяви, че "(президентът) Вучич е единствената преграда пред черногорската мафия"." Черноггорската мафия не знам но нещо друго със сигурност знам . Той отдавна представлява препятствие на Балконите да бъдат под контрола на Америка . Далечната 1998-1999 година Югославия
    тогава представляваше голямо препятствие за разширение на НАТО на изток. (не мое лично мнение архивите на Военното командване на САЩ) е казано тоя проблем трябва да се реши. Всички знаем етнически вълнения като за начало Германия предостави голяма част от Източно германското -- ГДР - военно оборудване , техниката всякакви боеприпаси и хиляди военни Урал и Камази танковете Т-72 ,, Т --80 Б -- за тях години можеше да се види в Хърватия. (според Съюзният договор само Сърбия имаше право на Армия и въоръжение а останалите съюзни Републики до 500 военнослужещи не разполагащи с военна техника - като танкове, самолети, кораби и т.н само за паради или чествания на празници ) И така разрушиха Югославия а проблемът не е решен окончателно въпреки в Прищина в 2012 година построиха Американско посолство за 1.500-2.000 персонал който да контролира Балканите . Може би ЦРУ ще се принуди да го уби да го отстрани подготвят почвата от сега да си мисля ,че това е работата на мaфията. миналата 2023 години минах през Сърбия не тоя която беше преди няколко години -- навсякъде нови пътища , фабрики , заводи се строят защото привлече
  • 15 Смелият младеж Бърнабич

    2 0 Отговор
    Ще защити секретарката на Путин 😂
    Тия как са се свързали с мафията на запад и исток, просто не е истина 😂
    А най-лошото е, че ги субсидираме с нашите данъци 😤😤😤
    Никакви пари за ген.оци.дна Сърбия докато не започне да спазва правилата на ЕС. Аз не обичам да ми хвърлят данъците в печката на Путин 😤😤😤
  • 16 хххх

    2 0 Отговор
    Какъв смешник е тоя Вучич!!
Новини по държави: