21 Юни, 2024 15:11 1 745 8

Израелското външно министерство предприе незабавни действия, след като Армения призна Палестина

  • израел-
  • външно министерство-
  • армения-
  • палестина-
  • арменски посланик

Арменският посланик беше извикан в Израелското външно министерство

Израелското външно министерство предприе незабавни действия, след като Армения призна Палестина - 1
Снимка: БГНЕС

Армения официално призна Палестина за държава. В отговор на декларацията на Армения, Израелското външно министерство предприе незабавни действия, като извика арменския посланик, за да отправи критики към Армения за решението ѝ да признае Палестина.

"След признаването на палестинска държава от страна на Армения, Министерството на външните работи извика посланика на Армения за остро порицание", се казва в съобщението на Израелското министерство, цитирано от БТА.

Израелското министерство, макар и твърдо в отговора си, не предостави повече подробности по въпроса. Този дипломатически обмен подчертава сложността и чувствителността около въпроса за държавността на Палестина.

Признаването на Палестина от Армения бележи важен момент в международните отношения, отразявайки различните и понякога противоречиви позиции на различните страни по този дългогодишен въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    35 1 Отговор
    Майтап значи не е само по вицовете арменец и евреин се цакат доживях да го видя на живо.
  • 2 браво на малка Армения

    24 7 Отговор
    а жалките ний, най-верни и най-прецакани подлоги на американците, но пък първи признахме измислено село Косово за държава, повърнете сега...намиг.
  • 3 Калпазанин

    14 3 Отговор
    Още една рода се скара,каква убава новина
  • 4 Браво на Армения

    17 1 Отговор
    Кде е проблема? Израел атакува Иран през Азербайджан,на Армения стратегически важно да признае Палестина. Враговете на мои врагове,моите приятели.
  • 5 комунистче

    16 3 Отговор
    Иран е единствения реален гарант за сигурността на Армения, и колкото и да се отдалечава от Русия, от Иран ще и е трудно, а и неразумно, да се отдалечи, младежта на Иран посещава, и харчи пари в Армения, до вчера, Турция и Израел имаха отлични отношения, израелските пилоти се обучаваха, над турското въздушно пространство, с Ердоган, това се промени
  • 6 атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    7 2 Отговор
    Гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ zачистка,енот херсон,изнанка,оркестр вагнера,глазами Человека,бобр и др. Влезте във СОЛНЦЁПЕК (скрит канал)и гледайте как урките стават на парчета
  • 7 Иван

    1 3 Отговор
    От дълго време гнусните еврейски са.танински нацистки хазарски плъхове продават оръжия на гнусния муслемски Азербайджан.
  • 8 Аналитик

    0 1 Отговор
    Отхвърлената атлантическа Армения, за да се хареса на силните азери, взе че призна Палестина