23 Юни, 2024 10:58 1 536 21

Военният министър на Израел лети до САЩ

  • йоав галант-
  • военен министър-
  • израел-
  • сащ

Размразяването на оръжейните доставки ще е основният въпрос 

Военният министър на Израел лети до САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Израелският министър на отбраната Йоав Галант отпътува за САЩ в неделя, за да се срещне с висши служители и да обсъди продължаващата война в ивицата Газа и ескалиращия конфликт с подкрепяната от Иран "Хизбула" на израелско-ливанската граница.

Това съобщи АФП.

Освен това се очаква министърът да се опита да убеди администрацията на САЩ да размрази пратката с тежки бомби, която тя задържа за Израел.

Преди да замине, Галант заяви, че предстоящите срещи във Вашингтон "са от решаващо значение за бъдещето на войната", като подчерта, че "отношенията със САЩ са по-важни от всякога".

Според израелските медии се очаква Галант да се срещне с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, министъра на отбраната Лойд Остин, директора на ЦРУ Уилям Бърнс и старшия съветник на президента Джо Байдън по въпросите на енергетиката и инвестициите Амос Хохщайн.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 3 Отговор
    А трябва да лети за съда в Хага заедно с Хитлерняху.
  • 2 Злобното Джуджи

    9 1 Отговор
    Сигурно ще иска Пейтриъти да насипва на Хамас ))

    Коментиран от #4

  • 3 Последния Софиянец

    24 3 Отговор
    10 месеца с американски оръжия не могат да победят хора въоръжени с камъни.
  • 4 Последния Софиянец

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Злобното Джуджи":

    Ще иска касетъчни бомби.

    Коментиран от #11

  • 5 Ксаниба

    17 2 Отговор
    Богоизбранното юдейче лети към небогоизнранният си Господар, на поклон!! Победата на исраел в Палестина е ключ към унищожението на исраел.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нацистите окупатори

    22 2 Отговор
    Продължават с геноцида. САЩ са съучастници и военнопрестъпници също
  • 8 хммм

    17 2 Отговор
    САЩ са недъгави лъжци! Никакво доверие на ФАЩ!
  • 9 И за какво са им "тежки бомби",

    19 2 Отговор
    За Ливан ли ? Гнусни детеубийци
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Злобното Джуджи

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Каквото и оръжие чифyта да иска, все е с блага цел и най-добри намерения ))
  • 12 Нищо не е спирало

    10 0 Отговор
    Израелският вестник Хааретц доказа , че американската армия тайно е доставяла оръжия на Израел, използвайки британските бази на острова. Над 40 американски транспортни самолета , 20 британски транспортни самолета и седем тежки транспортни хеликоптера, за които се смята, че превозват оборудване, въоръжение и сили, са излетели към RAF Акротири, огромната база на Великобритания в администрирания от Гърция Южен Кипър. Оттук товарните самолети продължиха към израелската авиобаза Неватим.
  • 13 Нищо не е спирало

    11 0 Отговор
    „Днес остров точно срещу Газа, в средата на Средиземно море, се е превърнал в логистична база за оръжия и боеприпаси за Израел. Този остров все още служи за тази цел под прикритието на хуманитарен център за жителите на Газа“,Повечето от докладите, разкриващи тайните доставки на оръжия на американската армия за Израел, „са излезли от гръцки и кипърски гърци, както и от тези в Обединеното кралство. Противно на това, което може да се предположи, тези разкрития не произхождат от арабския свят или източниците на Хамас“,
  • 14 Калпазанин

    10 1 Отговор
    Деца ли залъгвате бе, те ако бяха спирали Газа в руини ли щеше да бъде и изобщо щеше ли да са останали евреи в Палестина, най добрия вариант е да им пращат кораби и да изнасят от там и да си прибират евреите в обора
  • 15 САЩ са спонсори на тероризма и нацизма

    15 0 Отговор
    „Те съобщават за увеличаване на полетите от RAF Akrotiri чрез разкази на очевидци, особено тъй като в тези бази работят кипърски гърци. Тези свидетели са потвърдили, че тези самолети наистина са превозвали оръжия и боеприпаси за Израел“,Използването на Акротири и Декелия за насърчаване на израелските интереси не е скорошно развитие. Тези британски бази са били използвани активно в Близкия изток, за да защитават регионалните интереси на САЩ и техния най-верен съюзник Израел.
  • 16 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    6 2 Отговор
    АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ
    ЕДНИВРЕМЕННОНСЪС ЗАПЛАХИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА
    НА СИРИЯ, ЙЕМЕН , ИРАК, ЛИВАН , ЕГИПЕТ И ЙОРДАНИЯ
    ...
    МНОГО Е СЛАБА НОМЕР 1 В СВЕТА :))
  • 17 мдаа

    12 1 Отговор
    Какво може да се очаква от тези сатани, дето искат да убиват християни, защото така пишело в Тората ? Еврейте се взеха много на сериозно
  • 18 САЩ са спонсори на тероризма и нацизма

    10 1 Отговор
    След Втората световна война, Великобритания и САЩ предадоха суверенитета на острова на турците и гърците от Кипър но Акротири и Декелия и до момента са окупирани от тях , отговорът защо не предадоха целия остров на кипърските турци и кипърските гърци е ясен. Защото просто са си гнусни окупатори. „Този ​​парцел от 2,5 процента земя, съставляващ уж "частната британска територия" в рамките на 8500 квадратни километра от Кипър, където се помещават двете бази, първоначално е бил собственост на Великобритания и нейните съюзници, по-специално Съединените щати, със "случайно участие" на други участници като Германия и Франция и особено Израел през последните години. Но истината е че това е окупирана територия без никакъв правен статут превърнал се в център за логистика на тероризма в региона

    Коментиран от #21

  • 19 От решението на САЩ зависи дали

    10 1 Отговор
    В Кипър базите им в Акротири и Декелия ще горят и хиляди ще умрат. Хизбула вече ги предупреди да спрат да спонсорират и въоръжават Нацисткият режим на Натаняху. Войната може директно да прескочи в Кипър и хиляди ракети да се изсипят върху базите от където се сетят, включително и от територията на Северен Кипър че и даже от Южен
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Те поне нещо правят,

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "САЩ са спонсори на тероризма и нацизма":

    ама ти защо си се пръкнал на този свят....и ти сам незнаеш.