Last news in Fakti

27 Юни, 2024 16:53 877 17

Тайван предупреди гражданите си да не пътуват в Китай

  • тайван-
  • китай-
  • азия-
  • пхенян-
  • екзекуция-
  • уилям лай

Китай, който разглежда демократично управлявания Тайван като своя територия, не крие неприязънта си към президента

Тайванското правителство предупреди гражданите си да не пътуват в Китай, освен ако не е абсолютно необходимо, след заплаха от страна на Пекин, че ще екзекутира онези, които се смятат за твърди поддръжници на тайванската независимост, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Лян Вънчи, говорител на тайванския Съвет по въпросите на континенталната част, заяви пред журналисти, че предупреждението се отнася и за специалните региони Хонконг и Макао, които са под китайски контрол.

Китай, който разглежда демократично управлявания Тайван като своя територия, не крие неприязънта си към президента Уилям Лай, когото смята за "сепаратист", и организира двудневни военни маневри, след като миналия месец той встъпи в длъжност.

Китай заплаши миналата седмица "сепаратистите", борещи се за независимост на Тайван, със строги мерки, в това число с екзекуция. Лай, неговото правителство и САЩ осъдиха за това Китай, което още повече засили напрежението между страната и острова. Лян заяви пред журналисти, че обявените от Китай мерки представляват сериозна заплаха за безопасността на тайванците, посещаващи Китай, в допълнение към другите мерки, които Китай предприема за укрепване на законите за национална сигурност.

"Не отивайте в Китай освен ако не е наложително", каза той. Китайската Служба по тайванските въпроси не направи коментар по случая. На въпрос, свързан с новите китайски насоки, службата заяви, че те са насочени само към определени изказвания и действия на "привържениците на независимостта".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    9 3 Отговор
    с нетърпение чакам и спукването на другият сапунен мехур-Чайнааааа-ИП ман...

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    1 6 Отговор
    Ха, че точно тези които пътуват до континента не са сепаратисти. Най добре нинджи да ликвидират слугите на краварника без да се лее много кръв на острова, но тия мишоци се крият много…

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Джон

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Ти май искаш целият свят да стане комунистически, а? Не може ли тайванците да си живеят отделно от комунизма? Много сте нагли комунистите.

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    Честно да ти кажа, искам. Само така ще намалим импакта върху глобалното затопляне. Не, не може да живеят демократично, просто защото тайванци няма. Имам забележки и към китайския комунизъм, но казват че е така защото са развиваща се държава :)). Като се развият, казват че ще влезе в употреба плановата икономика регулирана от ИИ и социалния рейтинг, което е мечтата на всеки комунист
  • 6 Груйо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    99% от Тайванците са за независимост. Никой не бяга от хубавото. Само имбецили биха искали да живеят в режим, който екзекутира за инакомислие

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Груйо":

    Развиващ се Китай с 1,3 млрд население има 18х по малко крайно бедни на глава от населението от развитата Америка с 380 млн население. А като се развият, защото няма какво да ги спре (единствено ако се скарат с Русия, но едва ли) , какво ли ще стане. В Китай се провежда единственото легално световно първенство по уингсют бейс джъмп, има курорти за фрийрайд и маунтин байк, райони с по 2000 катерачни маршрута, осем хилядници за алпинизъм. Можеш да работиш като учен и изследовател, инженер, артист. Ти какво инакомислие имаш предвид ? Не те разбирам ! А, и банани има ве !

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Груйо":

    А, Роджър Уотърс има грандиозен концерт в Шанхай.

    Коментиран от #12

  • 9 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Груйо":

    И тайванци няма. Няма и да има. Китай не е България да позволи да има северномакедонци. Тоя флот не го правят да завземат Сибир с него 😅 ако разбираш иронията
  • 10 Груйо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Пичага, не на мен тия за по-малко бедното население. Кога видя американци да чакат на Виетнамската граница да влязат като бежанци в Китай, както правят пълчища китайци на мексиканската граница. Китайския балон е пред спукване. Първо реал естейт бизнеса им фалира иповлича други. Имам познати китайци, трудно е да си намерят работа, а са квалифицирани. Демографска криза, няма млади, а пенсионерите се увеличват прогресивно. икономиката се забавя. В северен Китай комунистите пресушиха 28 реки, скоро ги очаква сериозна водна криза.

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Повеке тий дОшла

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    пропагандата, ватниче!
    Смех безаналогов!
  • 12 Не е по-голям от тоя на Кобзон,

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    540000 публика+ 1/3 черноморски флот!!!
  • 13 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Груйо":

    Пичага, това са два доклада на швейцарска организация и световната банка отпреди три години. Не са се променили много нещата. Тия с твойте познати ги разпраай на друг, нормално от 1,3 млрд да има и безработни. Реалния проблем наистина е, че много хора имат образование, земи виж средното IQ на Китай пак подчертавам 1,3 млрд бате. Викаш хем демографска криза и немало работна ръка, хем безработица 😂 . По празниците батка, не можеш да си купиш билет и да си резервираш хотел. Щото са много бедни. Балон е държава на 300 години, която се напомпа след ВСВ с кражбите от цял свят и на гърба на разрухите. Това е балон, а не държава на над 3000години. Панял ? Пак ше има депресия, вервай ми. Само виж Детройт на к’ва прилича, да не говорим за селата по Дакота и т.н. Тия немат пари да мръднат от кашона или караваната ве, къде ще ходят ?

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Груйо":

    Давам ти факти, доклади на признати организации, рейтинг по средно IQ, вътрешен туризъм ти ми викаш да съм ходел на границата. Хаха помощи давали в сащ, на ги кой дават помощи ? Я моля ти се, не ставай смешен. Аз съм ходил в бедна провинция в Китай, има училища и имат покрив над главите си, имат автомобили. Не живеят в каравани. Демографска криза няма, напротив, ценните кадри вече остават в Китай в научните центрове и технологични гиганти и са ти кажа, това е проблемче за америката, защото на японеца не му се бачка вече за каубоя и жида, а европееца виде к’во е. Не е Холивуд. Само индийците останаха да ходят там, спрат ли и те депресията идва пак.
  • 16 0па

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Тогава ще видите как се пука и мехура западна, та дори и американска индустрия. Да сте разглобвали нещо във вашият дом? И по добре недейте . Лошо ще ви стане. Навсякъде. Произведено в Китай.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.