Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2024 04:34 721 2

Блинкън и Ермак обсъдиха сближаването на Украйна с НАТО

  • андрий ермак-
  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • антъни блинкън

Двамата разговаряха във Вашингтон преди срещата на върха на Алианса в американската столица идната седмица

Блинкън и Ермак обсъдиха сближаването на Украйна с НАТО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак обсъдиха плановете за сближаване на Украйна с НАТО, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, позовавайки се на заместник-говорителя на Държавния департамент Ведант Пател.

Двамата разговаряха във Вашингтон преди срещата на върха на НАТО в американската столица идната седмица, на която Украйна се надява да получи повече гаранции от страна на алианса относно молбата си за членство.

Още новини от Украйна

Блинкън вече каза, че Украйна ще бъде приета в НАТО и че срещата на върха ще "помогне за построяването на мост" към този резултат.

"Те разговаряха по редица теми, включително за предстоящата срещата на върха на НАТО във Вашингтон и за намерението на съюзниците да приближат Украйна по-близо до членство в НАТО и да помогнат за заздравяването на способностите на Украйна да се защитава срещу руската агресия", заяви Пател на пресконференция.

Блинкън и Ермак също така обсъдили усилията, водени от страните от Г-7 за "подобряване на устойчивостта" на енергийната мрежа на Украйна, която е подложена на руски атаки през последните месеци, каза още Пател.

Руската пълномащабна инвазия на Украйна през 2022 г. постави начало на най-кръвопролитния конфликт в Европа от Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    19 0 Отговор
    Ако натЮвците продължават така положението ще им е същото като уСраинците.
  • 2 ........

    8 0 Отговор
    ЕрМаг си е член на секта,която се кланя на зли сили и нормално да се стреми да направи нещата така,че човечеството да се самоунищожи.Една ядрена война между НАТО и Русия точно до това ще доведе.
    Тези секти трябва да се забранят със закон.