9 Юли, 2024 08:54 3 299 19

Севернокорейска елитна военна тренировъчна делегация замина на посещение в Русия

  • северна корея-
  • русия-
  • посещение-
  • военна-
  • тренировъчна-
  • делегация

Ким Геум Чол, президент на военния университет Ким Ир Сен, ръководи делегацията

Севернокорейска елитна военна тренировъчна делегация замина на посещение в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Севернокорейска елитна военна тренировъчна делегация замина на посещение в Русия, информира Ройтерс. Това е първият военен обмен между двете страни, откакто техните лидери подписаха пакт за военно сътрудничество, цитирано от News.bg.

Ким Геум Чол, президент на военния университет Ким Ир Сен, ръководи делегацията. Държавната информационна агенция KCNA не посочва, каква е целта на посещението.

Наречен на основателя на държавата, университетът е тренировъчна база за елитни военни офицери. Лидерът на страната Ким Чен Ун го посещава, след като е учил в Швейцария, докато е бил подготвян за трети лидер на страната.

Северна Корея в Русия отчетоха визити на рекорден брой високопоставени служители през изминалата година, включително посещението на руския президент Владимир Путин в Пхенян през юни.

На срещата си на върха Путин и Ким подписаха договор за всеобхватно стратегическо партньорство, който включва споразумение за взаимна отбрана, което според Ким се равнява на съюз.

Изключително публичното развитие на военните връзки на двете страни тревожи служители в Сеул и Вашингтон, които сочат доказателства за доставки на оръжия от Севера за Русия за използване срещу Украйна и смятат, че Пхенян може да получава неизвестна помощ от Москва. Двете страни отричат ​​всякакви оръжейни сделки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 3 Отговор
    Превърнаха Украйна в тренировъчен полигон.
  • 2 БСП за България и Радев

    44 11 Отговор
    Приветстваме другарите от братска Северна Корея. Всяка помощ във борбата срещу неонацизма по света е добре дошла

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Еее събраха се

    12 40 Отговор
    Най великите Лъжци и Убийци
  • 4 Руската измет нищо не прави на фронта

    13 43 Отговор
    Но за сметка на това във Избиването на деца е сила
  • 5 ю ка ка

    11 27 Отговор
    Възраждане - вечна опозиция -> вечна субсидия!

    Костадин обича 💶💵

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Демократ

    12 29 Отговор
    Руснаците са азиатци доказват го всеки изминал ден.
  • 7 Вовата

    27 8 Отговор
    Един по една , както се казва ...Сега дружно ще освободят Окрайната. После всички от новата коалиция (разбирай ШОС, половин Африка и Южна Америка) постепенно ще свалят санкциите срещу Ким. След това Ким-чо елегантно ще започна една програма храни срещу оръжие с африканците и там ще стане весело, а пък корейците ще наядат на-после. А Китай междувременно няма само да се разхожда около Тайван, Краварската държава тотално вече не може да командва, ЕС отдавна се е изпедепцал и освен да си опази задницата няма какво да стори. Без краварска подкрепа ония от измислената държава с холокоста хич няма да им е весело - арабелите няма да ги бавят,,,

    Коментиран от #11, #19

  • 8 Демпси

    1 2 Отговор
    Къде ще тренират?

    Коментиран от #9

  • 9 На Банковка

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Демпси":

    Къде другаде :)
  • 10 Зеленски

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "ю ка ка":

    Нима бойко не обича парите или Кирчо или Асенчо ???

    Ххехехеххе, айде сега и Коцката ги обича, иначе нещо няма да е наред ако не ги обича!!!
  • 11 БЕЛЯТА

    15 10 Отговор

    До коментар #7 от "Вовата":

    ВОВА, малко е по дълго написаното от теб, ама е добре за тъпоъгълници те, белким го разберат ама на да ли, иначе си много ПРАВ, ЕВАЛА, добре им го каза, А гледаѝ сега ответа от тях. Киев за 3 дена и тем подобни, като малките деца, ами като нямат друго да кажат си повтарят като папагал чета. СЛАВА РОСИЯ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историк

    1 8 Отговор
    Едно време руснаците и с Вермахта си правеха такива тренировки.

    Коментиран от #17

  • 14 Хектор

    6 8 Отговор
    Руснаците задминаха по жестокост и нацистите във войната срещу Украйна и украйнците. Никак не е случаен факта със издадената заповед за арест на Путин от международния съд в Хага. Само В България една малка част от българите вярват на руските лъжи за вината на украйнските ПВО. Целия свят разбра, че Русия стреля по Киев и многобройните и жертви само наш Ганьо Андрешковски вярва, че не са руснаците
  • 15 А бе

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    Вие се молете да не дойде някой по сербез от Байдън,че тази борба срещу "нацизма" ще ви излезе през носа.
  • 16 Бухахаха ха

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    Все още има заблудени другаре,които вярват че светлото бъдеще ще дойде от Русия
  • 17 А бре

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Махленски летописецо,нека Русия опита същите тренировки с НАТО бре,но смее,защото Путин много добре знае какво ще им се случи
  • 18 СПОМЕНИ И МЕЧТИ

    4 1 Отговор
    ПРЕЗ 80 ГОДИНИ БГ АРМИЯ РАЗПОЛАГА СЪС 750 ТАНКА И 380 БРОНИРАНИ МАШИНИ СЕГА РАЗПОЛАГАМЕ С 80 ТАНКА +2 НА САЩ!!! АНАЛИЗИТЕ ДА СИ ГИ ПРАВЯТ ТЕЗИ ,КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ СИТУАЦИЯТА Е МНОГО ЖАЛКА МНО РАЗПРОДАДОХА И 50% ОТ ЦЕЛИЯТ СИ НАЛИЧЕН РЕЗЕРВ ОТ ИМУЩЕСТВО И МАТЕРИАЛИ В ТОВА ЧИСЛО И ГСМ ЗАЩО ЛИ
  • 19 А бе

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Вовата":

    "Щастливецо" само ЕС може да ви скапе русийката във военно и във всяко едно отношение! Недейте да фантазирате небивалици!Със старо натовско оръжие украинците скапаха магучая и я направиха за смях и резил,ами като дойде новото оръжие за което блатните не са и мечтали,тогава какви ще ги калъпите?
Новини по държави: