26 Юли, 2024 13:04 2 429 10

Препоръчаха на пътниците да отложат пътуванията си до Франция

  • франция-
  • париж 2024-
  • влакове-
  • евростар-
  • атака-
  • париж-
  • пътници

"Евростар" препоръчва пътниците да отложат пътуванията си до Франция, ако това е възможно

Препоръчаха на пътниците да отложат пътуванията си до Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Железопътният оператор "Евростар" посъветва днес клиентите си да отложат пътуванията, ако това е възможно, след като жп линиите между Лондон и Париж бяха повредени заради вандалски прояви във Франция, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

"Препоръчваме на клиентите ни да отложат пътуванията си, ако това е възможно", каза в изявление жп операторът. По-рано компанията заяви, че "координираните злонамерени деяния във Франция" са довели до няколко отменени влака, а машините от и към Париж е трябвало да използват по-бавни маршрути.

Германският жп оператор "Дойче Бан" също предупреди за нарушено движение по железопътната си мрежа и помоли пътуващите да проверят статуса на влаковете си предварително.

"Заради повреди, причинени от вандализъм, линиите за дълги разстояния между Франция и Германия на "Дойче Бан" могат да бъдат отменени или отложени в краткосрочен план", написа на уебсайта си компанията.

Движението на високоскоростните влакове през Белгия към Франция, Великобритания и Нидерландия е засегнато заради саботажите по френските железопътни линии, съобщиха белгийски медии. Засега се отчитат закъснения с един час от редовното разписание.

Тази сутрин първият влак от Брюксел за Лондон е бил отменен, а по-късните влакове към Париж закъсняват с до 90 минути. Белгийските железници очакват затрудненията да продължат поне до края на деня.

За последната седмица движението на влаковете в Белгия прекъсва за трети път. Миналия петък железниците пострадаха от световния срив на системите под "Уиндоус", а по-рано тази седмица влаковете спряха за близо час заради грешка на служител при работа по общата компютърна система.

Масираната атака срещу френската високоскоростна железопътна мрежа, заради която ще има смущения до края на уикенда, засяга 800 000 пътници, заяви на пресконференция главният изпълнителен директор на компанията оператор Ес Ен Се Еф Жан-Пиер Фаранду, цитиран от Франс прес.

Осъждайки "възмутителното престъпно деяние", министърът на транспорта Патрис Вергрит говори за "много тежки последици" за железопътния трафик, тъй като към натоварването около церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж тази вечер ще се добавят и пътниците, които тръгват на почивка, тъй като през юли и август е периодът на летните отпуски.

Вандали повредиха френската високоскоростната жп мрежа, като извършиха серия от координирани действия, които доведоха до спиране на движението по някои от най-натоварените жп линии преди церемонията по откриване на Олимпийските игри в Париж, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеле по 10 ст. за кг.

    32 6 Отговор
    Западът започва да си получава сметката с лихви за това, което причиняване и причинява от столетия на хората по света.
  • 2 а стига бе

    31 3 Отговор
    Лично Путин с една права лопата е разкопал релсите .
  • 3 Ало, ало

    30 5 Отговор
    Тази олимпиада явно не за хората, а за превъзнасяне и възхвала на джендъpясалия запад и неговите господари!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Каквото

    17 2 Отговор
    посееш, това ще пожънеш.
  • 5 Гошо

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ало, ало":

    Тази олимпиада е свръх финансов провал Скъпо много скъпо ще им се върже на франсетата евроджендърската политика
  • 6 Лост

    7 0 Отговор
    Да пратят български експерти да кажат дали са компрометирани линиите.
  • 7 Ами да

    13 0 Отговор
    да им пратим нашите нови немски вагони безплатно, само да им оправят климатиците като ни ги връщат.
  • 8 Истината

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ало, ало":

    Прокълнатата олимпиада!
    Израел, който изби десетки хиляди невинни цивилни граждани, може да участва,
    А Русия, която пази цивилните укри не може да участва!
  • 9 Демократ

    1 4 Отговор
    Вандалите са кремълските варвари. Вместо да спрат убийствата и издевателствата в Украйна по време на олимпийските игри, както призова Макрон Путин, правило винаги спазвано от древността до днес , злодеят Путин с кибернетика на своите варвари попречи на хората да отидат в Париж. Това чудовище винаги ще пречи на света да живее нормално. Французите ще обявят причината,но цял свят знае - императора на злото в Кремъл.
  • 10 Драганчо

    0 0 Отговор
    Това е върха на сладоледа-/Путин е виновен/-глупости на търкалета!
Новини по държави: