Тема: Украйна

7 Август, 2024 13:42 2 556 54

Руските войски не са позволили на ВСУ да навлязат по-дълбоко в Курска област

  • русия-
  • украйна-
  • руски войски-
  • позволи-
  • всу-
  • курска област

"Ударите на авиацията, ракетните сили, артилерийският огън и активните действия на подразделенията, прикриващи държавната граница на групировката войски на Курско направление, попречиха на врага да навлезе в дълбочина на територията на Руската федерация“

Руските войски не са позволили на ВСУ да навлязат по-дълбоко в Курска област - 1
Снимка: БГНЕС

С удари на авиацията, с ракети и артилерийски огън руските войски не са позволили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да навлязат по-дълбоко в Курска област, предава РИА Новости, като се позовава на съобщение от Министерството на отбраната в Москва, цитирано от Фокус.

"Ударите на авиацията, ракетните сили, артилерийският огън и активните действия на подразделенията, прикриващи държавната граница на групировката войски на Курско направление, попречиха на врага да навлезе в дълбочина на територията на Руската федерация“, се казва в съобщението от военното ведомство в Москва.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    26 34 Отговор
    Е само до атомната централа в Курчатов...

    Коментиран от #9

  • 2 Хахахаха

    20 24 Отговор
    Е нали уж бяха унищожени?
  • 3 стоян георгиев

    24 50 Отговор
    Дупка във фронта широка десет км и дълбока 15 както и завземането на десетина села е сериозно непозволяване за ден...хахаха само дето в края на статията липсва три пъти ура или цитат от песента катюша...друг е въпроса самите украинци какви намерения имат?

    Коментиран от #54

  • 4 Злобното Джуджи

    52 15 Отговор
    А Факти и Стършел какво очакваха, Братушките да пуснат бандерите до Владивосток, а после до София ли ?

    Коментиран от #17

  • 5 Баце,

    64 18 Отговор
    Че те руснаците изпотрошиха половината от нахлулите още до обяд на същия ден. Другата половина се крие из шубраците около границата и се чуди как да отпълзи обратно изпод артилерията и авиацията. И цялата полза за 404 са трима мъртви руски цивилни и полудневен PR.
    Абе мъка бандepовcka...

    Коментиран от #24

  • 6 Сесесере

    16 44 Отговор
    Интересно след като са разбити украинците все още продължават напред и тия рия Новости ко гледат! Жужака ся е събрал съвета за сигурност в 13 ч, що ли?
  • 7 Хахахаха

    16 40 Отговор
    Нещо май атомната централа са взели, а? Тези същите уж унищожените!

    Коментиран от #50

  • 8 Сесесере

    16 36 Отговор
    Мунчо призова ли братушките да не се отбраняват, че така само ще страдат, горките!
  • 9 Европеец

    38 9 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Явно това им е било целта.... Статията няма да я чета.... Дълбоко или плитко има значение, ама ще поживеем и ще видим, каква е съдбата на самоубийците....
  • 10 Хаос

    16 41 Отговор
    Според последна информацията украинските сили са влезли в Курска област, на 10 км дълбочина от границата и са пресякли 2-ра отбранителна линия, пресичайки Сангреби.... Засега не е известно какъв точно план имат украинците, но атаката продължава успешно

    🔴 Украинците атакуват Курска област с тактически групи, бригада - 2500 до 4000 войници + 100 единици бронирана техника и поддържаща артилерия отзад - в Авангарда има батальон, който извършва големи пробиви. Украинци са организирали успешни атаки с дронове и артилерия на руските резервни части, видеоклипове ще бъдат налични в близко бъдеще

    🔴 Според хората, близки до украинския висш военен се съобщава също, че първата мисия ще бъде завършена до довечера, но за какво точно става дума, все още не се знае.

    ✅ За по-малко от 24 часа украинци окупираха 87 квадратни километра площ в Курска област.

    Коментиран от #11, #14, #16

  • 11 Раша

    35 11 Отговор

    До коментар #10 от "Хаос":

    Дека успешно?
    И авто и над 300 укрите са на атоми!
    Тези овци что не подпират ВСУ под Часов Яр?
  • 12 Хаос

    12 35 Отговор
    Населени места в граничните райони на Курска област Николаев-Дарино, Дарино и Свердликово са под контрола на украинци по актуални данни.

    🔺 По непотвърдена информация украинци окупирали и населените места Гоголевка и Гончаренка.

    🔺 Руснаците казват, че днес ще има големи сблъсъци, тъй като украинците концентрират допълнителните сили; руските разузнавателни дронове не могат да работят заради активните действия Също така авиацията ни не може да лети, защото украинската атакуваща група е силно заредена с ПВО.
  • 13 Алексбг

    11 36 Отговор
    Украинските атакуващи части са навлезли на в те. ..в Русия,колкото е било необходимо..че и повече.А от Кремъл нека си говорят каквото си искат.
  • 14 Хахахаха

    15 33 Отговор

    До коментар #10 от "Хаос":

    От за Три дня Киев, стана за три дня Курск! Хахахаха.
  • 15 Хаос

    12 34 Отговор
    Снощи цяла нощ е бомбардиран Клаки Курчатово в област Курск (на 60 км от крайната точка на район Суми), където се намира АЕЦ - не е известно дали украинците са пренасяли самолети с артилерия или камикадзе с дронове.

    🔴 Руснаци казват, че украинците вече са окупирали 4 населени места в Курска област А от граничния град Суджа започна евакуацията на служители на държавни институции.

    🔺 Руснаците се паникьосват в Telegram каналите си и казват, че основната цел на тази украинска операция е превземане на АЕЦ в Курска област, за която въоръжените сили използват редовни части, а допълнителните

    🔴 Руснаците хленчат", че авиацията им не може да работи, защото украинските офанзивни сухопътни сили имат силна ПВО в района на Йериш.

    Коментиран от #18

  • 16 стоян георгиев

    13 31 Отговор

    До коментар #10 от "Хаос":

    Направо ги риташ в мутрите руските тролове с това инфо.хахаха ..хахаха...след малко ще публикувам руските военни кореспонденти кво мислят за украинския провал...

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Раша

    30 9 Отговор

    До коментар #15 от "Хаос":

    Посипахаит пепел на Укрите с ФАБ 700 с термобаричен заряд.Да имат андреналин укрите!
  • 19 Хаос

    11 26 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Инфото е от руски телеграм канали не е от украински, и на кой му харесва харесва на кой не му харесва си е негов проблем. Просто това е истината. А иначе местните руски ботове си знаят само едно и едно да хванат да се образоват малко.

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    9 24 Отговор

    До коментар #19 от "Хаос":

    07.08.2024 г
    Курска област, Русия.

    Противникът навлезе на територията на Руската федерация на дълбочина 10 километра и ширина 15 километра по фронта. И прогресът продължава.

    Ситуацията, както пишат всички наши инати, наистина е под контрол. Но под контрола на врага.

    Сега целият свят наблюдава, че въоръженото нахлуване на територията на Руската федерация не води до официално обявяване на война и ядрен отговор. Наблюдава и прави изводи.

    Всичко това е резултатът.

    1. Резултатът от споразумението между Беларус и Украйна за визията на силите от границите - силите, освободени сега точно в района на Курск;

    2. Резултатът от факта, че нашият GS в целия SVO поставя пишка върху разузнавателните данни;

    3. Резултат от липса на мобилизация. Няма хора, които да държат границата. Но има наборници. Въпреки че много от тях вече ги няма.

    /ще доставяме ли обкръжените на КПП или пак "не сме наясно"?

    @romanov92

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    9 22 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Това е от романов от днес.да.четат другарите специално го преведох.голям.прояал на украинците...хахаха

    Коментиран от #26

  • 22 Анализатор

    12 25 Отговор
    Когато Путлер започна широкомащабната война срещу Украйна, той заплаши света, че пРоссия е ядрена сила. Т.е. той е терорист.
    Сега Украинските войски могат да превземат Курчатовската АЕЦ и легитимно да заплашат с това пРоссия. Това е единственият им шанс срещу империята на злото. Не виждам защо да не го направят!

    Коментиран от #23

  • 23 стоян георгиев

    7 17 Отговор

    До коментар #22 от "Анализатор":

    Вероятно и това е целта или поне да са на разстояние на което я държат под огневи контрол като вероятно ще я извадят и от употреба.

    Коментиран от #27

  • 24 Омбре

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Баце,":

    Цялата статия от началото до коментарите се повтаря точно три пъти. Къде е логиката?
  • 25 Да се знае

    19 8 Отговор
    Русия от време на време оставя украинците да си разиграват коня, за да види нейното население, че "няма лабаво", а не част от руснаците да се бият, а други добиват тен по плажовете... Също да се знае, че руските лджибита са в Москва, знаете ли как му се иска и на Путин да се появят военни украинци там... Между другото на това разчитаха САЩ, че народа на Русия е стадо овце и че няма значение, кой ги стриже стига да има банани по магазините... нещо като нас, ама се оказа, че ония имат спомени за кафявата чума от последната велика война... и затова нямат много предатели...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анализатор

    8 16 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Логиката е да я завладеят отвътре, защото така рушляците няма да могат да ги обстрелват.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Хаос

    7 15 Отговор

    До коментар #27 от "Анализатор":

    Така и ще стане.
  • 29 стоян георгиев

    9 18 Отговор

    До коментар #27 от "Анализатор":

    Половината път вече е изминат,но ако не успеят да стигнат до централата даже и на 30-40км е ок.

    Коментиран от #30

  • 30 Хаос

    9 19 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Ще успеят ще успеят дори ще я превземат централата според мен. Руснаците хвърлиха всички спец части, както и резерви на украинския фронт и затова и напредват на там, оголиха тила на тяхна територия и сега ще си носят последствията.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян георгиев

    7 17 Отговор

    До коментар #30 от "Хаос":

    Надявам се,но нека видим.за сега напредването има темп ,срещу украинската армия няма особено силен противник.путин свика съвета за сигурност явно за да види как да запушат дупката.успех на украинците.кракен са там а те обикновенно добре планират операциите си.
  • 33 стоян георгиев

    8 16 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    Явно е много зле работата щом изпадна в подобна истерия.супер.чеченците викаш...днес олег царев написа какво са направили.знаеш.ли кой е царев?

    Коментиран от #39

  • 34 Червен кхмер

    11 14 Отговор
    А военното ведомство казали нещо за брадатите тик-ток козаьоби???Ще се връщат ли? Или марш на скок до Ичкерия да им се радва главният козаьоб.

    Коментиран от #35

  • 35 стоян георгиев

    11 14 Отговор

    До коментар #34 от "Червен кхмер":

    Олег царев писа че са се преместили на по добри позиции и са зарязали наборниците дето трябваше да охраняват.наборниците пък без надзор се предадоха масово.

    Коментиран от #53

  • 36 Шопо

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    И като се събуди чаршафи мокри ли бяха?БАец диванен
  • 37 Мдаа

    7 17 Отговор
    Като няма как да скрият, че украинците имат военните възможности да нахлуват в руската терористична федерация, руската пропаганда мина на приказки как руските войски "прикривали" границата.

    Вече не я пазят.

    Естествено, скъсват се да лъжат и какво става там: първо ги бяха "отблъснали", след това руската пропаганда твърдеше, че украинците са "разбити" а сега руските крепостни "героично се бият", но час по час идват нови доказателства, че украинците им нанасят големи щети и продължават операцията.
  • 38 Дрън , дрън , та пляс и тряс

    23 5 Отговор
    Преди обед - украйненците - герои , следобед я караме по старому - украйненците пак ядат пердах ..И как да е иначе - по-умните го разбират , другите - тяхна си работа ...
  • 39 Хаос

    5 15 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Че откъде да знае кой е Царев,,,той е просто руски бот.

    Коментиран от #40

  • 40 стоян георгиев

    4 14 Отговор

    До коментар #39 от "Хаос":

    Щото пише едни фермани с уж компетентна информация...ама питаш ли го нешо конкретно и свива ушите...хахаха

    Коментиран от #46

  • 41 Гацо

    7 16 Отговор
    Олелеее РИА новости . А джуджанка все се беше спихнала на извънредното съвещание
    А ВСУ превзеха гр. Суджа
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Завърнал се

    9 17 Отговор
    Ще има размяна на територии май, северозападна русия срещу югоизточна украйна. Отдавна трябваше да ги въоръжат до зъби и никакви ограничения и забрани. А джуджето да си дрънка за ядрено оръжие колкото иска.
  • 44 Хаос

    4 6 Отговор

    До коментар #42 от "Българин НАТО и ЕС":

    От НАТО няма да има тая възможност да бягат.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Харон

    4 3 Отговор
    Посока Курчатов доста близо ли е до град Курск? "Ударите на авиацията, ракетните сили, артилерийският огън" Думкат троловете собствените си територии, села.....Браво Иван, браво.:-))))))))))
  • 48 Мразя Масква без пари

    3 2 Отговор
    Хохо, еднооката змия им влязла до раменете на московските нацисти ...

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Очевидно

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    си много зле по география...коя точно атомна централа са взели? Ровненската?
  • 51 Асеновград

    0 0 Отговор
    До сайта ФАКТИ. МОЛЯ да престанете в много от новините да повтаряте текста по три или четири пъти. БЛАГОДАРЯ МНОГО.
  • 52 Боа

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мразя Масква без пари":

    Взаимно!
  • 53 Ахъ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Чичо Стояне, предполагам не си фашага, наборниците на по 18-19 г. са въоръжени само с авт. калашник и добре че са се предали, така имат шанс да живеят. Русия е втората сила, което е вярно, сега тя се сражава с НАТО, която пък е първа, налтъй. Резултатът, е че се трепе славянско население за радост на нашите кукловоди-сатанисти.
  • 54 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    "Незащитеният Курск" си свърши работата. Оголи 0крайна за по-лесното превземане на териториите й.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания