8 Август, 2024 09:37 1 073 9

Силите за сигурност в Германия са поставени в повишена готовност заради напрежението в Близкия изток

  • германия-
  • сили за сигурност-
  • напрежение-
  • готовност-
  • близкия изток

Фезер изрази искрена благодарност към федералните провинции за продължаващите им усилия да предпазят еврейските и израелските институции в Германия чрез разполагането на значителни по численост полицейски сили

Силите за сигурност в Германия са поставени в повишена готовност заради напрежението в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС

Силите за сигурност в Германия са поставени в повишена готовност заради напрежението в Близкия изток, съобщи министърката на вътрешните работи Нанси Фезер, цитирана от ДПА и БТА.

„Следим отблизо как възможна бъдеща ескалация ще се отрази на ситуацията със сигурността в Германия“, каза днес Фезер пред регионалния вестник „Райнише пост“.

Тя посочи, че рискът от бъдеща ескалация в Близкия изток е висок и описа ситуацията като „изключително опасна“. Германското правителство, заедно с международните си партньори, работи усилено за деескалация, добави Фезер.

„След терористичната атака на „Хамас“ в Израел на 7 октомври 2023 г. и последвалата война в Газа има драстично увеличаване на престъпленията на антисемитска основа“, отчете министърката. „Нашите сили за сигурност правят всичко по силите си, за да прекъснат спиралата, която води от насилието в Близкия изток към още по-отвратителен антисемитизъм тук“, допълни тя.

Фезер освен това отбеляза, че са предприети решителни мерки срещу ислямистката идеология в Германия, като напомни за забраната на Ислямския център в Хамбург и клоновете му на други места в страната в края на юли.

Тя спомена и за забраната на палестинската групировка „Хамас“ и пропалестинската мрежа „Самидун“ в Германия.

Фезер изрази искрена благодарност към федералните провинции за продължаващите им усилия да предпазят еврейските и израелските институции в Германия чрез разполагането на значителни по численост полицейски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърдита Зелка!

    13 3 Отговор
    Как може да премествате фокуса на напрежението от Украйна,към някакъв си... Близък изток...😓😮‍💨🙄😟😨!

    Коментиран от #2

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сърдита Зелка!":

    Ами тя US.райна е Близкия Изток❗ Иssраел и Палестина нито са по-близо, нито са наизток ❗
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сврети

    6 4 Отговор
    Тройното убийство в Англия е дело на християнин от Руанда.Еврейските социални мрежи в Англия предизвикват омраза между християни и мюсюлмани като пишат че убиецът е мюсюлманин,това не е вярно,всички разбраха какъв,че е християнин.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Механик

    9 2 Отговор
    Много тежки дни настъпват за мошетата в световен мащаб. Много, много тежки. Но е така, когато някой се помисли за бог. Мошетата правят опити да станат богове всеки 100 години. Съответно се намира някой който да им "обясни", че са смъртни.
    След всеки 10 такива опита, следва гонение и зануляване. Сега е точно това време.

    Коментиран от #8

  • 7 безпартиен

    5 1 Отговор
    Че той, БЛИЗКИЯТ ИЗТОК вече е в Германия!!!Там има повече джамии в сравнение с арабска държава! ИСТИНСКАТА ГЕРМАНИЯ И ИСТИНСКИТЕ ГЕРМАНЦИ СВЪРШИХА НА 9 МАЙ 1945 Г.!!!
  • 8 111

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Добре палячо - "вярваме ти"
  • 9 Джамахирията D

    2 0 Отговор
    Я тресе да не се повтори номера отвъд Ламанша
Новини по държави: