11 Август, 2024 19:37 2 353 13

Италианската опозиция призова за оттеглянето на посланика от Израел

  • израел-
  • училище-
  • нападение-
  • ивицата газа-
  • италия

Причината е „нападението срещу училище в ивицата Газа

Италианската опозиция призова за оттеглянето на посланика от Израел - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидерът на опозиционната италианска партия "Движение 5 звезди", бившият премиер Джузепе Конте поиска правителството да отзове италианския посланик от Израел след бомбения атентат срещу централата на Хамас, намираща се в училището Ал-Табиин. в град Газа.

„Масови убийства се извършват всеки ден, онези, които оцелеят след бомбардировките, умират от глад, жажда и болести. Това е систематично изтребление, извършвано от екстремисткото правителство на Израел. Осъждането не е достатъчно. Ние настояваме правителството да отзове италианския посланик от Тел Авив в знак на протест срещу военните престъпления на кабинета на Бенямин Нетаняху“, цитира думите му вестник Il Fatto quotidiano. Както посочва изданието, в допълнение към "петзвездния" искането беше подкрепено от Зеления алианс и левицата, докато Демократическата партия, въпреки че осъди въздушния удар, който уби цивилни, смята, че е по-добре да се поддържат дипломатически отношения в такива ситуации.

Италианският външен министър и вицепремиер Антонио Таяни написа в X (бивш Twitter), че „бомбардирането на училище в Газа е неприемливо“ и призова Израел да спазва хуманитарното право. Този запис се появи едва след подобни изявления на колеги от Франция, Великобритания, Испания и върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел, посочва вестникът.

Сутринта на 10 август израелската армия съобщи за въздушен удар срещу централата на Хамас, която се намираше в училище Ал-Табиин. в град Газа. Според службата за гражданска защита на палестинския анклав най-малко 93 души са били убити при атаката, включително 11 деца и 6 жени. Израелската армия определи тези данни като надценени.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    34 2 Отговор
    България е превзета от петат колона на Сорос затова мизерията на народа е гарантирана.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахаха хахаха

    27 3 Отговор
    Сороси не ви вижда да протестират срещу убийствоооото на десетки хиляди дееее. ца в Гааааза.
  • 4 Хахаха хахаха

    21 1 Отговор
    В, демократичния " сайт цензурурат словореда,, десетки хиляди" и деца в комбинация с Газа. Виждате ли Ком 3 как съм го написал за да се публикува хахаха слуги сороски хахаха

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лумпен

    23 5 Отговор
    Бойкот и санкции за кръволока Нетаняху!
    Свобода за Палестина !
  • 7 Неприемливо

    14 1 Отговор
    Това го казаха Краварите . Защо повтаря . Това е Геноцид
  • 8 АУУУУУ

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха хахаха":

    ТАЗИ ЗИМА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО В РУСИЯ......ЩЕ Е МИЛ СПОМЕН 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #9

  • 9 А в твоята

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    Покрайна като в твоят открит Ленев на село само на свещи!Соросче двуполово!
  • 10 Хаха

    9 1 Отговор
    Ако бяха управляващи, нямаше да искат отзоваването на еврейските посланик. Преструвки. Пък той евреинът ще си го премести...те САЩ управляват, някакви макаронаджии, полуфабрикати ще им държава сметка за геноцидчето...н
  • 11 Ендльосунг Дер Йуденфраге

    3 2 Отговор
    Условията все повече назряват....

    Коментиран от #12

  • 12 Всички

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ендльосунг Дер Йуденфраге":

    плачете за ТЖ, защото нямате памет. Който си живял в кен.. (тоалетна), си я иска пак. Робството е нашата религия. Ще умрем без него.
  • 13 МИТ

    4 11 Отговор
    Все още светът не вижда доброто лице на ИЗраел въпреки че всички знаят че терористите от Хамас използват цивилни сграяди като училищата като свои сгради и всички знаем че няма как цялата цивилна общност позкрепяща самите Хамас да не знаят че там се крият именно техните съграждани от Хамас които Израел бомбардира, но ако са на улиците на ЕВропа да убиват и изнасилват друго ще припяват европейските либерали и русофили
Новини по държави: