13 Август, 2024 06:30 2 932 58

Тръмп пред Мъск: Надявам се отново да се разберем с Путин, Байдън е глупак

  • доналд тръмп-
  • илон мъск-
  • джо байдън

Ако бях спечелил предните избори, война в Украйна нямаше да има, заяви кандидатът за президент на републиканците в интервю пред милиардера

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че се надява отново да се разбере с руския президент Владимир Путин, ако спечели изборите в Съединените щати.

„Надявам се, че ще се разбираме отново с него. Знаете ли, да се разбираме с него би било нещо добро, а не лошо“, каза Тръмп в понеделник в интервю със собственика на X (бивш Twitter) Илон Мъск. Разговорът бе излъчен на сайта на Х.

Политикът също така отбеляза, че руският лидер е „добър преговарящ“, докато настоящият американски президент Джо Байдън има „нисък коефициент на интелигентност“ и каза глупости, когато допусна възможността Украйна да се присъедини към НАТО.

Според Тръмп сега никой не уважава САЩ. „Страната ни е в толкова лошо състояние в момента“, каза той, твърдейки, че при неговото управление конфликтите в Украйна и Ивицата Газа не биха се случили.

Тръмп каза, че е блокирал строителството на газопровода "Северен поток 2".

„Блокирах този тръбопровод. И тогава дойде този жалък президент /б.р. Байдън/, и първото нещо, което направи, беше да спре строителството на Keystone XL /б.р. тръбопровод на границата с Канада/, нашият тръбопровод, който ще осигури работни места за 48 хиляди души.

„Помислете за това, той блокира Keystone XL, но одобри руския газопровод“, призова Тръмп.

Строителството на газопровода "Северен поток 2" започна през 2018 г., но беше прекъснато след 1,5 години. В края на 2019 г. администрацията на Тръмп обяви санкции срещу компании, участващи в изграждането на газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток". Въпреки това с помощта на руски кораби и двете линии на газопровода бяха завършени до декември 2021 г. Подаването обаче така и не започна поради забавяне на сертифицирането от германска страна. През февруари 2022 г., след като Русия призна суверенитета на ЛНР и ДНР, германският канцлер Олаф Шолц обяви, че е наредил да спре сертифицирането на „Северен поток 2“. В резултат на това газопроводът така и не беше пуснат в експлоатация.

Тръмп предположи, че Китай ще надмине Съединените щати по размера на своя ядрен арсенал.

„Русия и Съединените щати бяха първи и ние бяхме относително наравно, а Китай беше далеч назад, но те се развиват толкова бързо, че няма да се изненадам, ако много скоро ни настигнат или дори надминат“, каза Тръмп.

През юни Стокхолмският международен институт за изследване на мира предостави данни, според които Китай е увеличил арсенала си от ядрени бойни глави до 500 единици от януари 2023 г. до януари 2024 г., заемайки първо място в света по скорост на тяхното производство. Експертите на института посочват, че от 2023 до 2024 г. Китай е създал приблизително 90 ядрени бойни глави. Такова темпо ще позволи на Китай до края на десетилетието да се доближи до размера на арсеналите с междуконтинентални балистични ракети на Руската федерация и Съединените щати, двете най-големи ядрени сили в света, смятат експерти. Въпреки това, според изследователите, Китай едва ли ще успее да надмине Русия и САЩ по отношение на общите запаси от ядрени оръжия.

През юли 2023 г. генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изчисли, че до 2035 г. Китай ще има 1500 ракети с ядрени бойни глави, които могат да достигнат европейските страни и САЩ.

Вътрешните заплахи са много по-опасни за Съединените щати от тези, които идват от чужбина, особено от Китай или Русия, каза Тръмп.

„В много случаи хората вътре в страната са по-опасни за нашата държава от руснаците или китайците, ако има умен президент на поста, тогава няма да има проблеми с тези страни“, каза той.

Според Тръмп „той се чувства най-лошо заради Украйна“, тъй като според него, ако спечели президентските избори през 2020 г., конфликтът в Украйна можеше да бъде избегнат.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво става

    4 20 Отговор
    Ако събереш топ популярен и популярен
    Бизнес пари трафик и реклама.
    Чудесно измислено. Сигурно има коментар посвета и новините.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Биби Кинг

    8 39 Отговор
    Тиа двамата че връткат на чеверме Пусйо!
  • 4 Ако си мислиш че....

    26 45 Отговор
    Можеш да се разбереш с путин, значи ти си глупакът.
  • 5 Дончо за пореден път доказа

    37 34 Отговор
    , че думите му изпреварват мисълта му с няколко минути.
    Типичен клоун и празнодумец-xвалипpъцкo.
  • 6 Стар комонис рософил

    34 38 Отговор
    Дядо Дони съвсем е дементясъл горкият. Американците, които му вярват наистина са много тъпи!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Доротея

    33 13 Отговор
    Както каза Ники Хейли: “ Ще спечели кандидатът на партията, която първа изгони своя 80 годишен кандидат”.
  • 13 БЕЛЯТА

    32 30 Отговор
    Украинските сили напредват още повече в Курска област! Освободителите ги посрещат с цветя!
  • 14 Име

    7 1 Отговор
    Е, Хубав ден!
  • 15 Бла-бла

    17 18 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Ще спечели, кога Украйна си върне Донбас.

    Коментиран от #18

  • 16 Делю Хайдутин

    15 19 Отговор
    Така и не разбра, че политиката не е бизнес, партиите не са корпорации, а САЩ не са холдинг. Да прилагаш корпоративното мислене в политиката е най-краткия път към провала. И ако оранжевият клоун се е съвземал след бизнес провалите си - 5 на брой, провала на САЩ ще има последици за целият свят.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    20 16 Отговор

    До коментар #15 от "Бла-бла":

    Ще спечели, кога Украйна си върне Донбас....



    Нещо за КНР (Курска народна република) и БНР (Белгородска република) да кажеш?

    Коментиран от #20, #24, #40

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бла-бла

    16 17 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Три дни ихо и после тихо. Като всичките ви офанзиви досега. Нещо за положението на фронта да кажеш? Нещо да се е променило? Или все така сте в офанзивна дефензива.
  • 21 Злобното Джуджи

    20 20 Отговор
    Русия Загуби.
    Примирието не е е Победа, а замразяване на Конфликта без неговото разрешаване. Резултатите - НАТО на всички граници на Русия, Украйна - пистолет опрян в корема на Русия, чийто спусък може да бъде дръпнат винаги когато САЩ сметнат за нужно.
  • 22 Тото

    12 14 Отговор
    Това е чистата истина за съжаление на украинският народ !!!!
  • 23 Артилерист

    9 16 Отговор
    Руската матрьошка Дони щял да се разбере с Путин. Още помним как излезе като напикано чешкото от срещата с него в Хелзинки и пелтечеше на пресконференцията, толкова много беше уплашен от разговора с Путин!

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Путлер е бита карта, ако

    14 14 Отговор

    До коментар #23 от "Артилерист":

    още не си разбрал.

    Абсолютно никой западен лидер не търси контакт с него, защото е обявен за военнопрестъпник.
  • 26 Глупакът

    18 17 Отговор
    се казва Доналд Тръмп. Той изтегли войските от Афганистан и предизвика ужасна емиграция в Европа. Какво значи да се разбираш с един военен престъпник и убиец- диктатор като Путин?

    Коментиран от #30

  • 27 Артилерист

    16 12 Отговор
    Тръмп не е по-цвете от Байдън, но, ако се случи "при мен нямаше войни" на Тръмп, ще е по-добре за човечеството. Защото за разрушените тръбопроводи се намират обходни пътища, но за убитите стотици хиляди във войните връщане назад няма. Политиката винаги може да извърти "фактите" и да "оправдае" всяка течаща война, но, когато историята направи своята обобщена равносметка, се вижда, че, примерно, само една държава в света, практически непрекъснато е била във война с някого по целия свят от създаването си, като е водила поне 25 войни след Втората световна. И всички знаят коя е тази държава, но поради извоюваното й със сила властно положение, винаги се намират благовидни пропагандни лъжи за оправданието й...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ти не си истинския Мишел

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "Мишел":

    Скрии се
  • 30 Бла-бла

    12 8 Отговор

    До коментар #26 от "Глупакът":

    Айде да се ограмотите малко. Байдън изтегли войските от Афганистан. А миграцията я предизвика фрау Меркел заедно с ЕС, а чии политики следват оттогава досега можеш да откриеш и сам, ако можеш де.
  • 31 Бесен- _Язовец

    10 10 Отговор
    Че Тръмп е човек на Путин няма никакви съмнения. Показателен е дори факта, че веднага след като бе избран в Кремъл отвориха шампанското а в България русофилите бяха спешени немедленно да учредят "Българско Тръмп общество". То бе учредено през януари 2017 година от русофилстващи учредители като Борислав Цеков, Александър Томов-Лупи, Светлана Шаренкова и Димитър Иванов-Митьо Гестапото, “независимия” социолог от “Сова Харис” Васил Тончев, Любчо Нешков, Боян Чуков и прочие русоиди – общо около 40 на брой.

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мишел

    7 10 Отговор
    Навремето Хитлер разчиташе на Вундерваффе-оръжието чудо за да победи. Днес психопата Путин и путинистите разчитат на Тръмп!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Чакаме ви с интерес

    5 3 Отговор
    Мишел Артилерист механик

    Коментиран от #42

  • 36 Бла-бла

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен- _Язовец":

    Дали ще е Байдън, Тръмп, Харис... вие все ще сте си наведени в удобна поза, не виждам какво точно се опита да кажеш.

    Коментиран от #39, #46

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 КНР и БНР републики......

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    Зеленски президент!!!!! 🇺🇦👍🇺🇦
  • 41 Бла-бла

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бесен- _Язовец":

    Квото и да си плямпаш имаш нужда от Волтарен.
  • 42 И..........

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "Чакаме ви с интерес":

    Атина Палада тоже👍
  • 43 Володимир

    2 3 Отговор
    Сър... вие сте завършен идиот! 🙊

    Коментиран от #48

  • 44 Тити

    3 4 Отговор
    Точно пък Путлер щеше да послуша този луд за войната.
  • 45 Наблюдател

    4 4 Отговор
    "Раненото" в ухото Дони веднага се превърна в мъченик и икона за републиканците. Още на следващият ден се появиха тениски с култовата постановъчна снимка на Тръмп с кървящо ухо и вдигнат юмрук на фона на американското знаме. А около него хора от спецслужбите, които самоотвержено го пазят с телата си. КЛАСИКА! Наш Мунчо ако беше по умен можеше да пусне тениски с лика си и вдигнат юмрук пред президентството с надпис "Мутри вън!" Щеше да остане под пари, аме откъде този акъл?

  • 46 Бесен- _Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Бла-бла":

    Дали ще е Байдън, Тръмп, Харис... вие все ще сте си наведени в удобна поза, не виждам какво точно се опита да кажеш.




    Русофилите сте експерти в навеждането

    Коментиран от #51

  • 47 българин 777

    5 5 Отговор
    как може някой да не харесва тръмп като иска да спре войната или искат да им набучат каските на главите - явно
  • 48 няма име володимир

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Володимир":

    това е измислено от хунтата на наркомана крадец

    Коментиран от #49

  • 49 Само питам

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "няма име володимир":

    това е измислено от хунтата на наркомана крадец...


    Ти си като товарищ Сталин "в езикознание просто корифей"!
  • 50 жжжжжж

    0 3 Отговор
    нямаше как да не сложат камилата. не успяха с атентата. иначе побърканият бай дън щеше още да е кандидат.а камилата е като хилещата хиена.
  • 51 Бла-бла

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Бесен- _Язовец":

    Нали ти казах за Волтарена.
  • 52 Лъжата

    4 2 Отговор
    Лъжецът Тръмп мисли,че никой не помни и не знае какво е правил като президент на САЩ , единственият,който се умилкваше и кланят на Путин и се целуваше с прекрасния си приятел Ким Чен Ун, не вярваше на ЦРУ, а на КГБ. Подготви всички войни,които сега води Путин- с Украйна и в Близкия изток срещу Израел. Този невъзпитан малоумник ще отиде там, където му е мястото, а то не е в Белия дом.

    Коментиран от #53

  • 53 централно

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Лъжата":

    не си добре бягай бързо в психодиспансера
  • 54 нормален

    1 1 Отговор
    На снимката, един аутист и един шизофреник.
    Боже, пази света. Моля те.

    Коментиран от #56

  • 55 Анализатор

    0 1 Отговор
    Той Зеленски ще се разбере с Путин и без вас.
    Просто ще му бие Теслата в главата, докато омекне сибирската кратуна...

    Коментиран от #57

  • 56 българин 777

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "нормален":

    да ама са милиардери пък ти работиш за жълти стинки на мутрите просяче
  • 57 туй че си

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Анализатор":

    крадец и наркоман не значи че можеш да държиш тесла
  • 58 ЕДГАР КЕЙСИ

    0 0 Отговор
    КАТО ВИДЯ ZЛОВЕЩАТА УСМИКА НА ТРЪМП .........,....... МЕ ХВАЩА УЖАС .......,..... ФАКТ !