Last news in Fakti

12 Март, 2014 01:33 1 499 0

Отново протести в Турция за смърта на демонстрант

  • турция-
  • протести

Съдбата на Беркин Елван беше повод за обвинения в полицейска бруталност

Смъртта на 15-годишния Беркин Елван, който получи нараняване на главата от изстреляна от полицията димна граната по време на събитията около парка Гези, предизвика спонтанни протести в Истанбул, Анкара, Анталия, Мерсина и други градове, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Съдбата на Беркин Елван беше повод за обвинения в полицейска бруталност. Той не бил участник в протестите, а пострадал близо до дома си, докато отивал да купи хляб.

След като демонстрантите отказаха да изпълнят призивите на полицията да се разотидат, силите на реда използваха сълзотворен газ, палки и водни оръдия за разпръсването им. По неофициална информация има и задържани.

Беркин Елван е починал след 268 дни в кома в истанбулска клиника.

В знак на солидарност най-големите профсъюзи в Турция обявиха за сряда на обед стачка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: