Тема: Украйна

19 Август, 2024 10:36 1 002 13

Нарендра Моди планира първо посещение в Украйна, обяви индийското външно министерство

  • украйна-
  • индия-
  • посещение-
  • нарендра моди

Индийски медии съобщиха, че вероятно Моди ще посети Киев този месец.

Нарендра Моди планира първо посещение в Украйна, обяви индийското външно министерство - 1
Снимка: БГНЕС

Индийският премиер Нарендра Моди ще посети Украйна, заяви днес Индийското външно министерство, предава Ройтерс, цитирано от БТА.

Това ще бъде първата визита на индийския лидер в Украйна, откакто руските сили нахлуха на украинска територия през 2022 година. Тя ще се състои около месец след като Моди се срещна с руския президент Владимир Путин в Москва.

Още новини от Украйна

По-късно през деня ще бъдат публикувани подробности за посещението на Моди в Украйна, заяви индийското министерство.

Индийски медии съобщиха, че вероятно Моди ще посети Киев този месец.

Западните страни въведоха санкции срещу Москва заради нахлуването в Украйна през 2022 година, но страни като Индия и Китай продължиха да търгуват с Русия.

Индия се въздържа от това директно да осъди Русия за действията ѝ в Украйна и призовава Москва и Киев да решат конфликта помежду си с помощта на диалога и дипломацията.

САЩ изразяват опасенията си във връзка с отношенията между Индия и Русия, особено на фона на опитите на Вашингтон да укрепи връзките си с Делхи като потенциален противовес на засилващото се влияние на Китай.

Делхи задълбочава връзките си със Запада, като в същото време съхранява добри отношения с Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2222

    7 9 Отговор
    Путин гасне от рак.

    Коментиран от #11

  • 2 Злобното Джуджи

    16 7 Отговор
    Пуся моли за Преговори, ще връща Крим.
    Ситуацията в Раша става страшна и ако скоро войната не приключи, Вова ще приключи с живота.
  • 3 Московска септична Яма

    8 6 Отговор
    Ам как тъй бря,нали брикс, микс нещо,тоя индус не знае ли че Украйна не съществува,не е чел повръщаното от задунайските ратаи??!!😅😅😅😅
  • 4 Игорь

    4 5 Отговор
    Предатель. Какво ще прави този предатель в Покрайната? Бензин му дадохме. Танкове му обещахме. Су57 му обещахме.

    Коментиран от #12

  • 5 хе хе

    8 2 Отговор
    Някои руснаци се радват на пристигането на украинската армия в Курска област и искат тя да ги освободи от диктатора Владимир Путин, който усилено тласка Руската федерация към катастрофа.

    NEXTA публикува видео с местен жител, който призова украинските сили да обесят „идиота“ Путин и да победят фашистите в Кремъл.

    Мъжът носи интересното име Андрей Горбачов. Той благодари на украинските сили за всичко, което правят, и заяви, че фашистите трябва да бъдат разбити, визирайки руските сили, подчинени на военнопрестъпника Путин.

    Украинските войници го попитаха дали има нужда от вода и храна. Руснакът отговори на поздрава „Слава на Украйна“ със „Слава на героите“, станал особено популярен след пълномащабната руска агресия срещу Украйна. Въоръжените сили на Украйна продължават военната операция в Курска област, която започнаха изненадващо на 6 август.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахахаха

    7 2 Отговор
    И третия мост на Курск е ударен. Котела за руската армия е готов.
  • 8 ЯМБОЛИЯ

    7 2 Отговор
    И най-голямата по население държава в Света се отдаличава от Русия. Тя е и с най-голям икономически ръст от голямите държави. И Китай леко започва да се отдалечава( примерът с китайските банки и т.н.).
  • 9 ЯМБОЛИЯ

    2 2 Отговор
    И най-голямата по население държава в Света се отдаличава от Русия. Тя е и с най-голям икономически ръст от голямите държави. И Китай леко започва да се отдалечава( примерът с китайските банки и т.н.).
  • 10 хе хе

    4 2 Отговор
    Руснак от Курска област поиска от украинската армия да обеси Путин (ВИДЕО)

    Руснакът заяви, че фашистите в Кремъл трябва да бъдат разбити
  • 11 Баце,

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "2222":

    Пак ли?
    Че той Путин вече умря от рак! При това цели осем пъти. Казаха го и безарабския фронт, и дойче зеле. Потвърдено и от факти.
  • 12 Бибо

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Игорь":

    Моди е посредник, пощенска курия, предава съобщения. Може и келепир да изникне.
  • 13 АУУУУУ

    0 0 Отговор
    Е КАК ТАКА БЕ......НАЛИ БРИКС ЩЕШЕ ДА УНИЩОЖИ ДОЛАРА, И ЕВРОТО ........КОПЕЙКИТЕ, ЗАЩО ТАКА БЕЕЕЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания