5 Септември, 2024 05:16 805 4

Петима загинаха при израелска операция на Западния бряг

  • западен бряг-
  • израел-
  • операция-
  • убити

Информацията е на Палестинският Червен полумесец

Палестинският Червен полумесец съобщи днес, че петима души са загинали, а един е тежко ранен при нападение в Тубас, в северната част на окупирания Западен бряг, където израелската армия потвърди, че е извършила операция, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Петима души бяха убити, а един беше тежко ранен при нападение срещу автомобил в Тубас", се казва в изявление на Палестинския Червен полумесец.

От своя страна израелската армия съобщи в "Телеграм", че е извършила "три удара срещу въоръжени терористи", които са представлявали заплаха за нейните войници в района на Тубас.

Израелските сили щурмуваха бежанския лагер "Фараа" в района на Тубас, където се чуха експлозии, съобщиха очевидци за АФП.

На 28 август израелската армия започна мащабна операция в северната част на Западния бряг - палестинска територия, окупирана от Израел от 1967 г. В събота тя съобщи за смъртта на един от своите войници в Дженин.

По данни на палестинското Министерство на здравеопазването от началото на операцията са убити най-малко 30 палестинци, а 140 са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос и не само

    3 2 Отговор
    4 септември

    Два 155 натовски снаряди по ПАЗАР в центъра на Донецк,
    загинали трима души, като от тях - ДВЕ ДЕЦА !!! и девет ранени .

    Срещу кой воюва Украйна ?
  • 2 Въпрос до "журналиста"

    3 3 Отговор
    Били са убити, но според западните "медии" те са загинали. Аз ако ви убия в редакцията, мога ли да кажа на полицията, че сте "загинали"???
  • 3 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    ТА --- ОТ КОГО Е ОКУПИРАН "ЗАПАДНИЯТ БРЯГ" --ОТ САЩ ИЛИ ОТ ЦИОНИСТИТЕ В САЩ ???????
  • 4 Свети Валентин

    1 0 Отговор
    Интересно, тоя път се броят само на едната ръка?
    Другите са успели да се скрият.