12 Септември, 2024 11:37 1 234 32

Путин заплашва с ограничения върху износа на стратегически метали в отговор на западните санкции

  • владимир путин-
  • русия-
  • ограничения-
  • износ-
  • метали-
  • санкции

Кремъл обмисля ограничаване на износа на уран, титан и никел като част от ответните мерки

Путин заплашва с ограничения върху износа на стратегически метали в отговор на западните санкции - 1
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин е намерил начин да отговори на западните санкции. Кремъл заплашва да ограничи износа на стратегически важни метали като уран, титан и никел, цитирано от Фокус.

Forbes пише, че руският президент е възложил на правителството да подготви ограничения върху износа на цветни метали, които се търсят в света – уран, титан и никел.

"Като цяло, ако това не ни вреди, тогава бихме могли да помислим – не казвам, че трябва да направим това утре – да помислим за определени ограничения върху предлагането на външния пазар не само на тези стоки, които назовах, но и на някои други," отбеляза руският лидер.

Другите суровини включват природен газ, злато и диаманти, посочи той.

"Русия е лидер по запаси от редица стратегически видове суровини – за природен газ това е почти 22% от световните запаси, за злато – почти 23%, за диаманти – почти 55%," подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 6 Отговор
    Леката Подробност, че въпростните суровини заминават за Китай де. ХАХААХХА И то на по добри цени. 2 влакови линии към Китай са вече готови по темата. Натам, западналите да си печатат Уран и прочее.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 456

    29 4 Отговор
    Чудя се, защо досега не го направи. Тези призиви бяха отправени от руското население още преди година - две.

    Коментиран от #9

  • 4 Примати

    8 33 Отговор
    Путин горкия се чуди какво да измисли , след като се провали във всичко…
  • 5 Путин мозъка

    7 18 Отговор
    Желая здраве на всички милиционери, таксиджии и трудоваци по света

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Трудовак миньор

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Путин мозъка":

    И ти бъди благословен
  • 7 Малииийй

    6 22 Отговор
    И целият свят замръзна от страх... мале... мале! 🤭

    Коментиран от #29

  • 8 Той не заплашва

    27 2 Отговор
    Той отговаря на западните заплахи.
  • 9 Путин

    2 15 Отговор

    До коментар #3 от "456":

    Сорос не дава. Сорос не Илюменат, а аз съм обикновен таксиджия.
  • 10 Волгин....

    2 21 Отговор

    До коментар #5 от "Путин мозъка":

    Вал съм ги в копейките, аз съм в еврозоната. 😜.
  • 11 Хмхнхмхм

    30 0 Отговор
    Това е отговор на санкциите, Ма. Какви заплахи им се привиждат на бесните.
  • 12 Нашенец

    28 1 Отговор
    Точно така сложи им ограничения на тези и-д-и-о-т-и дети ни управляват от Европа, че да видим как ще им помогнат краварите. На германия съсипаха икономиката със санкциите който я накараха да сложи и да си купува скъпа руска газ от аамерикански посредник, така че да ъсипат цялата икономика на Европа.
  • 13 Ночко

    5 10 Отговор
    Русия вече не фактор никъде,никой не се съобразява с нея!!Както и когато да завърши войната с Украйна,санкциите остават,дори ще се увеличават!На русия и трябват долари и евра,а не юани и рупии,за пореден път путин се проваля

    Коментиран от #15, #21, #26

  • 14 джо деменцията

    5 5 Отговор
    Както започна войната е вече 3-та година и тоя самоуверен наивен гл....к да каже нещо което е от значение когато Западът въведи повече от 15467 Санкции срещу Русия. Тя за първи път мисли да въведе ограничения но предателите лицемери се нахвърлят като бесни песове за да защитят господаря си като казват -- че тя"" Путин заплашва с ограничения върху износа на стратегически метали в отговор на западните санкции."
  • 15 И поради каква

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ночко":

    причина тогава ни заливат с информация за Русия,от Русия и за Путин?
  • 16 Kaлпазанин

    8 2 Отговор
    Това обяснява кой какво търси по света ,руснаците са си на земята която им дава всичко , кравите да му мислят

    Коментиран от #30

  • 17 Путин Боклук

    1 3 Отговор
    Да не стане като с газта?
  • 18 Е.С.

    5 1 Отговор
    Ако Путин наистина направи това, войната ще спре. САЩ нямат действащ завод за обогатяване на уран.

    Коментиран от #20

  • 19 Мухаа ха!

    7 1 Отговор
    Без ценни метали,все още може- има ги и в други доставчици- без злато,също не е фатално.Но спре ли газа,и обогатения уран,с който се зареждат касетите за Ядрените централи, специално фаш,а и франсето ще завият като карпатски вълци.На франсето му секна кранчето в Африка- изритаха го,от богатите залежи,който експлоатираше за нищожни центове на тон руда.А имат функциониращи на пълна мощност 48 блока! Зад океана,когато цяла Европа и други страни,налагаха пакетни санкции, техният конгрес,изключи от санк.режим три стратегически за тях суровини.Горивото за АЕЦ, тежкия петрол" Уралс" без който не могат да произвеждат нищо - дизел, мазут,смазочни материали.И вноса на тежки торове,и подобрители.Само за периода Февруари - Юли 2022 г,са внасяли по 50 хиляди барела руски петрол дневно,докато върлите евро ястреби, увиснаха като прани гащи.Без газови доставки,без торпее за селското стопанство.Данните са официални във всички специал.сайтове.За ядреното гориво,и торовете изобщо не се цитират данни, и от двете страни.За Европа ,тази зима ще бъде жестока.Включително,дори по тежко от тях,ще бъде за нас- българите.Не теглете кредити.Стремете се ,да ограничите харченето за стоки,който не са крайно необходими.И кеш! Да имате такъв, винаги,под ръка!
  • 20 дедо..

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Е.С.":

    A па,наш,те..казаха че уестинхаось имал завод за уран и половин аец,за тва им взимаме пръчките,а след както агличаните не им дадоха праат аец..тука лапачите пък гласоваха с двете ръце,краварите да почнат седми блок.
  • 21 Безпристрастен

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ночко":

    Ти се прекръсти,комшията да не пренасочи кранчето и Потока в друг вектор.Че тогава свещите и газовите петромакси ще станат кът,а цените ще литнат до обратната страна на луната Егати надъханите злобари,без грам самостоятелно мислене се навъдихте.По пет на кв.метър.Ще му накривиш шапката ти,и подобните на теб,на руснака.Има от всичко в излишък.Менделевата таблица ,умножена по две е на негова територия.Да ти пикна на хартииките, с който ви зомбират ,че са Господ,когато зад тях няма суровинни ресурси.И аз имам библиотека със стотици томове,но не съм милионер.Хартия,каквато е еврото и долара.

    Коментиран от #25

  • 22 ха ха ха

    2 2 Отговор
    тоз Пут...кин е гений. Ще стане като с газа, спря го и сега се чуди как да го върне. Малоумна работа и нашите копейки пак кълват като шарани на гола кукичка
  • 23 Кирпича

    1 2 Отговор
    Когато индивиди с нисък ръст заплашват , това изглежда комично.
  • 24 Кирпиченият череп

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен-_ Язовец":

    Ти си делюжънал.
  • 25 Ночко

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Безпристрастен":

    Това може да стане,ама след 80 години!!!!;А богатствата на русия ги притежават 70-80 олигарси,за народа няма нищо,остава си вечния цървул

    Коментиран от #27

  • 26 Атина Палада

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ночко":

    Ноче, когато някой не е фактор ,той е забравен от всички...Пише се само за Факторите..Сам виждаш какво става в либерастките медии ...Целодневно се пише за Путин и Русия,което означава,че са непреодолим фактор.
  • 27 Атина Палада

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ночко":

    Ноче,отново с нелепости...Олигарсите в Русия не притежават вече нищо .Останаха им яхтите от времето,когато притежаваха...Сега ресурсите са на държавата... Русия (държавата) си върна всички акции и от западните и от руските олигарси...
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Когато САЩкОВЦИте налагат санкции- това е ДЕМОКРАЦИЯ‼️
    Когато Путин им отговаря със същото - АУ, ТОВА Е ЗАПЛАХА ЗА СВЕТОВНИЯ МИР‼️

    Коментиран от #31

  • 29 Не целият

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Малииийй":

    Само "демократичния".
  • 30 отчаян русофил

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Kaлпазанин":

    Русия да му мисли понеже е една от най-бедните и мизерстващи държави на тоя свят потънала в изостаналост.Вие петата колона сте рядко мозъчно увредени.Как въобще си въобразяваш,че руския обор като спре ладите и балалайките за света ще успее да трогне някой ?
  • 31 да си знаеш

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Русия не може да отговори с нищо,защото е една мижава хлебарка във всяко отношение.

    Коментиран от #32

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "да си знаеш":

    🇺🇲ОТпосолствоТО🇺🇲
    така ли ви учат:

    "ДА СИ ЗНАЕШ❗"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания