Тема: Украйна

12 Септември, 2024 19:55 3 692 103

ISW: Кремъл се бори отчаяно да си върне Курска област

  • русия-
  • украйна-
  • курска област-
  • донбас-
  • покровск-
  • владимир путин

Руската армия може да разчита на сравнително опитни в битки части за провеждане на щурмови операции в Курска област, въпреки че не е ясно колко ефективни ще бъдат те

ISW: Кремъл се бори отчаяно да си върне Курска област - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили започнаха контраатаки по западния край в Курска област и според съобщенията превзеха няколко селища североизточно и южно от Коренево на 10 и 11 септември. Кадри, публикувани на 11 септември, показват, че руските сили са си върнали позиции източно от Журавли (североизточно от Коренево).

Размерът, мащабът и потенциалните перспективи са неясни и е рано да се правят изводи, пишат от Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Руски блогъри твърдят, че руските сили са започнали механизираната контраатака от север близо до Коренево и че бързо са напреднали в Снагост. Няколко руски източника дори твърдят, че вече е превзет.

ISW не е видял потвърждение на тези твърдения и ще продължи да следи ситуацията.

Руската армия може да разчита на сравнително опитни в битки части за провеждане на щурмови операции в Курска област, въпреки че не е ясно колко ефективни ще бъдат тези операции, тъй като тези части са силно деградирани и възстановявани многократно, като 155-та военноморска пехотна бригада.

Също така не е ясно дали руските сили разполагат с достатъчно сили, необходими за пълното отблъскване на украинските сили, или за защита срещу украински контраатаки в Курска област. Руското военно командване вероятно е разположило само елементи от военните части.

Руските сили може да възнамеряват временно да разделят украинския пробив в Курска област, преди да започнат по-организирани и добре оборудвани усилия за изтласкване на украинските сили от руска територия. В момента руските сили провеждат контраатаки по западния край на украинската издатина в Курска област, в район, който до голяма степен се състои от полета и малки населени места. Руските сили може да работят за установяване на по-благоприятни в тактическо отношение позиции по време на тези първоначални контраатаки, преди да започнат по-широка контранастъпателна операция срещу украинските сили, действащи североизточно от Коренево и близо до Суджа.

Руските сили може да възнамеряват да напреднат към международната граница югоизточно от Снагост, за да усложнят съществуващите украински логистични маршрути и позиции за огнева поддръжка по-близо до международната граница, преди да започнат по-мащабна контранастъпателна операция.

ISW ще продължи да оценява въздействието на руските контраатаки през следващите дни .

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Лами пристигнаха в Киев на 11 септември. Те повториха подкрепата си за Украйна, но не изясниха настоящата политика на Запада относно способността на Украйна да нанася удари по военни обекти в Русия с оръжия, предоставени от Запада.

Украинският премиер Денис Шмигал се срещна с Лами на 11 септември и подчерта, че Украйна все още чака разрешение от Обединеното кралство да използва предоставени от Обединеното кралство оръжия с голям обсег за удари по военни обекти в Русия.

Байдън заяви на 10 септември, че администрацията му "разработва това", когато беше попитан за потенциални планове за премахване на ограниченията на САЩ върху използването на оръжия с голям обсег на действие от Украйна в Русия.

Китай продължава да рекламира своя алтернативен мирен план за войната в Украйна. Министърът на външните работи Ван И се срещна със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу в Санкт Петербург на 11 септември. Пекин ще продължи да насърчава собствената си визия за прекратяване на войната на Русия в Украйна и ще се стреми да убеди други страни да подкрепят мира в КНР план.

По време на срещата Шойгу потвърди подкрепата на Русия за съвместния мирен план между КНР и Бразилия.

Представители на КНР рутинно рекламират мирния план между КНР и Бразилия и позволяват на руските служители да се представят като желаещи да преговарят с Украйна добросъвестно, въпреки последователните изявления на Кремъл, които директно отхвърлят преговорите или по друг начин показват, че Русия ще преговаря само при условия, които означават пълна капитулация на Украйна.

Турският президент Реджеп Ердоган повтори подкрепата си за Украйна на 11 септември. Ердоган изнесе виртуална реч на Четвъртата среща на върха на Международната платформа за Крим на 11 септември, в която подчертава подкрепата си за териториалния суверенитет, независимост и автономия на Украйна. Той заяви, че Крим трябва да бъде върнат на Украйна съгласно международното право.

Двама анонимни американски служители заявиха пред CNN на 11 септември, че администрацията на президента Джо Байдън не е променила позицията си - забрана украинските сили да използват осигурени от САЩ ракети ATACMS за нанасяне на удари в Русия. Забраната е факт, въпреки редовните призиви на Киев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    19 77 Отговор
    Снощи в Кремъл е починал Владимир Владимирович Путин, след като памперса му се е спукал и се е удавил между стените на Кремъл. Москва е залята, тече евакуация на оцелелите. В район Москва събират помощи за залетите с кафеви руски ценности
    Дмитри Медведев също се е удавил

    Коментиран от #7, #14, #35, #61, #69, #89, #95

  • 2 Аз съм веган

    8 34 Отговор
    Ако спрат бягат, може и да успеят
  • 3 ТАСС

    18 60 Отговор
    Снощи Путлер започна яростни ракетни атаки по десния фланг на Лас Вегас, но му се спука памперса и се е удави
  • 4 Kaлпазанин

    52 6 Отговор
    Отчаяно🤔🤔🤔🤔🤔🤔вие сте отчаяни ,
  • 5 да питам

    15 45 Отговор
    как върви контранастъпа на ватата в Курска област?! щото ВСУ са навлезли през границата на територията дето взривиха мостовете.

    Коментиран от #11, #93

  • 6 Пропагандата за глупаци на САЩ

    62 7 Отговор
    е голяма работа! имат хората за тотални глупаци, все едно са избирателите на ПП и ДБ! :)) Едните отчаено настъпват, а другите прелитат стотици километри в час! :)))
  • 7 не лъже

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    Да вярно е и последният софиянец го потвърди!

    Коментиран от #15

  • 8 Милиционерииии МУАХАХХАА

    13 19 Отговор
    Курск за 3 дни МУАХАХАХХА ХАХАХА
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2025 година

    14 39 Отговор
    ISW: Кремъл се бори отчаяно да си върне Москва и Санкт Петербург
  • 11 Рошко

    53 5 Отговор

    До коментар #5 от "да питам":

    Те хубаво са влезли ама сега не могат да ги изнесат
  • 12 отчаяно ,отчаяно

    56 7 Отговор
    Ама половината укри ще гледат кокичетата отдолу напролет .

    Коментиран от #70, #81

  • 13 институт за изследване на лъжата

    51 11 Отговор
    отчаяните руснаци бият като маче у дирек мотивиранте всу
  • 14 Баас

    31 8 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    Що се спука на баща ти кондома е въпроса хахаха

    Коментиран от #82

  • 15 Kaлпазанин

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "не лъже":

    В Козлодуйо е истината
  • 16 и аз тъй думам

    44 8 Отговор
    Руснаците освободиха за два дена десет селища в Курска област и отблъснаха четири опита на ВСУ да пробият границата .

    Коментиран от #18, #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 не лъжи

    2 10 Отговор

    До коментар #16 от "и аз тъй думам":

    не са десет, 20 са.

    Коментиран от #49

  • 19 Бат Ман

    32 6 Отговор
    Като чета за толкова значими загуби (почти една дивизия), барабар с бойната техника, за толкова кратко време, и веднага си правя изводи за тъжното състояние на укронатовската подготовка за война - показатели, клонящи към пълен слаб (2) по отношение на стратегия, архаична тактика на местните щурмове, непрофесионална подготовка на войските, слаби оперативни възможности за противовъздушна отбрана, неясна цел и за самото военно ръководство на терен относно извършваните полеви маньоври. Със сигурност преките разходи за тая хайдушка ПР акция са от порядъка на десетки милиарди долари, а косвените - навярно ще отидат към някакво напълно нерационално число...
  • 20 дон Вито

    31 6 Отговор
    Кремъл е сграда.
    А руската армия отчаяно и безнадежно побеждава.
    Капиш??
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 българин

    8 28 Отговор

    До коментар #17 от "Аре са....":

    Помним как бяха 100 човека, после 1000, след това суджа наша, разни селяни и ловни дружинки, ахмаци с калпаци. Няма такива смешници като рашките и безполезните им тролове.

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пак казвам

    32 4 Отговор
    Трябва ви психиатър в тази редакция!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гробар

    21 9 Отговор

    До коментар #22 от "българин":

    Зеленото еврейче разката майката на тъпите укри.

    Коментиран от #34

  • 27 Троляка изпадаше в екстаз,

    23 5 Отговор
    че фашиста зеленски направи тази безсмислена авантюра, която на всеки беше ясно, че ще завърши пагубно за Улраййна! Жалко за момчетата дето загинаха заради фашисткият режим!
  • 28 Руската армия е

    8 19 Отговор
    Пръд.ня.
  • 29 Бамзе

    23 3 Отговор

    До коментар #23 от "Цъ.......":

    Ами дай сега да заплачем за Саш че си готвят съдбата на самоубиеца. Руснаците се накървавиха, а това означава само зло за ония, които имаха дързостта да им скочат. Като са такива самоубийци да скачат на сръхтехнологична ядрена сила като Русия по подобен начин, ще си получат заслуженото, според както се полага. Казано шеговито, какво е бил виновен айсбергът, че Титаник сам и от много излишен кураж се е натресъл на пътя му?... Титаникът си е плавал с презумпцията, че неминуемото ще му се размине. Господ е трябвало да го пази според очакванията и заклинанията, нали?? ;))
  • 30 Дрън , дрън , та пляс

    26 6 Отговор
    Нещата в Курск изобщо не са ,,отчаяни ,, дори напротив ...Рамбовците на зеленото и там няма да ги бъде ...Невярващите скоро ще се убедят ..
  • 31 Внимание, тече перманентна психоатака

    17 4 Отговор
    Пак същите опорки откъм Козяк , разбира се, на конкретни въпроси тролетарските труженици предпочитат да не отговарят...
  • 32 Сандо

    15 3 Отговор
    Заглавието ми прозвуча като всеизвестното оправдание:"Пия с отвращение".
  • 33 Гост

    16 5 Отговор
    Толкова отчаяно се борят руснаците, че окраинските плачат да им върнат децата и мъжете от руски плен
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Добро утро.

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    Войната е в Русия.
  • 36 тия, които провокират войните

    13 6 Отговор

    До коментар #34 от "българин":

    Руски високоточни бомбени удари по укро казарми на Купянското направление - предполага се, че загиналите са стотици

    Коментиран от #38

  • 37 Ачо

    6 9 Отговор
    Руснаците ги копаят вертикално.Не може да им се хване броя.
  • 38 българин

    4 13 Отговор

    До коментар #36 от "тия, които провокират войните":

    знаем бе, стигнахте Ламанша.

    Коментиран от #41, #43

  • 39 111

    12 5 Отговор
    Отчаянието е пълно, но американското
  • 40 Ачо

    3 15 Отговор
    Говорят че за всяка ватенка укрите имат вече по 2 броя дронове.

    Коментиран от #87

  • 41 Сметах,сметах

    4 9 Отговор

    До коментар #38 от "българин":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ако са искали, да ходят на Ламанша

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "българин":

    Не им трябва! Беж за нова опорка!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Сократ

    17 1 Отговор
    Чак пък отчаяно. От военна стратегия хал хабер си нямате. С това отчаяние, колко хиляди укри дадоха фира? И не само. Ама и франсета, пшеки, ингилизи, америкоси. А вие си пишете, лошо няма.
  • 46 Кремъл не се бори отчаяно да си върне

    19 2 Отговор
    Курска Област, Яко са Насмели ВСУ из Шубраците! ВСу са се разделили на малки групи и като зайци бягат и се крият из Горите! До 1 Октомври ще бъде Зачистена Курска област от ВСУ!?

    Коментиран от #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДОСТ

    13 2 Отговор
    ЛЪЖАТ. ЛЪЖАТ. РУСИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА СРЕЩУ УКРАЙНА. И ТО В СКОРО ВРЕМЕ.

    Коментиран от #62

  • 49 Хъхъхъ

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "не лъжи":

    Подразделенията на групировката войски „Север“ в рамките на два дни освободиха десет населени места в Курска област: Апанасовка, Бяхово, Вишневка, Викторовка, Взапное, Гордеевка, Краснооктябрское, Обуховка, Снагост и 10-ти октомври.
  • 50 МИТ

    12 1 Отговор
    Хем са очаяни, хемизтласкват украинците от Покровск и бавно и методично завземат всичките пет провинции, а за Курска област е въпрс на време тези няколоко батальона на Укрите да бъдат прочистени от тях, как руската армия воюваща в Украйна с 700 000 войници и с убите над 500 000 да извади 90 000 групировка с над 400 кораба за учиния с Китай който с най голямата армия и флот извади 4 кораба и шепа войници за учинията с Русия
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Краварски лъжи

    11 1 Отговор
    Говедарите с измисления институт на лъжата 5589
  • 53 Който влезък в Курска област, няма

    12 1 Отговор
    излизане! Или пленник или Покойник! Покойници и пленици общо 20 000!!това щее Равносметката!!! Ще има и беследно изчезнали???
  • 54 Кон за кокошка

    14 3 Отговор

    До коментар #51 от "Какви групи Ман шв'ест'ер?)))))":

    С размерит на една София.....
    Както каза шефа на Пентагона.... неправилен ход за украинците Дадоха земи за трилиона, а се мъчат да вземат блато край границата. Чети си шефа, бре.

    Коментиран от #68

  • 55 А50

    14 2 Отговор
    Западната пропаганда е предвидима: Руснаците се борят отчаяно, а oкpa.йнците отстъпват славно
  • 56 Путин, В. В.

    6 3 Отговор
    Отчаяно, отчаяно... Е колко пък да се бори отчаяно?
  • 57 RUСКА🐻

    10 2 Отговор
    отчаяно :D:D:D ЛЕЛЕ КАКВИ ТЪПНИ РАЖДАТ ОТХОДНИТЕ ВОДИ НА ЗАПАДналите
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Пада Млатене по ВСУ в Курска област

    10 1 Отговор
    Съотношението на силите е 3/1 - 4//1 за Руската армия!! Бригади морска пехота и полкове Десанчици Почистват ВСУ!?? До 1 10 щее Зачистено?

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Путин, В. В.

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "ДОСТ":

    Че ние я спечелихме още на 24 февруари 2022 година! Иначе нямаше да я започваме!
  • 63 Тигре Тигре

    10 1 Отговор
    Отчаяно,отчаяно колко да е отчаяно?Хохххлята мрррат като мухи,вече над 12000 тру Па има в Курска област,много от тях полско говорящи,англоговорящи,а на последък и испаноговорящи.Очевидци споделят ,че вонята която се носи е ужасна.На никой не пожелавам да я изпита.
  • 64 Тигре Тигре

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "Пада Млатене по ВСУ в Курска област":

    Нека бъдем по скромни,ген Апти Алаудинов каза ,че ще отнеме още 1 до 3
    месеца за да бъде зачистена напълно армията на сатаниста Даджал от Курска област.Уики ще ви отговори кой е Даджал.

    Коментиран от #74

  • 65 Ново място

    3 2 Отговор
    И няма да успее. Джуджето трябва да се крие все по- далеко и по- дълбоко.
  • 66 пилците се броят на есен

    4 5 Отговор
    Рано е още да се говори за успехи както на руснаци, така и на украинци. Руската контраатака е насочена от северозапад на югоизток, но други украински войски навлязоха от украинска територия в гръб на руските войски в Курска област и така руснаците в момента са между два огъня.

    Коментиран от #67

  • 67 Меги от Тервел

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "пилците се броят на есен":

    Вярата крепи глууу Пака...

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 а ти от снощи вечер не си

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    станала от играчката си така си е поела че хирург и проктолог се чудят как да е извадят
  • 70 Ами да....

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "отчаяно ,отчаяно":

    То и ти това ще гледаш на пролет.

    Коментиран от #85

  • 71 Хаха

    6 2 Отговор
    Ех ФАКТИ писахме , че Украйна свалила руски самолет! Но само вие разполагахте с тази достоверна информация! Айде стига пропаганда!
    То вярно е, че и бинарния зъл жълтопаветник му трябва малко радост в сивия живот, ама вие прекалявате, бе

    Коментиран от #91

  • 72 1111

    3 7 Отговор
    Курска област е вече украинска територия,раша докато се лута в покровск, Украйна ще вземе още някой областен град
  • 73 ха ха ха...

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "Меги от Тервел":

    Много правилно, особено вярващите в Путин и непобедимата Русия.

    Коментиран от #77

  • 74 Остави Аптито...

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Тигре Тигре":

    Той е в тик-ток, а ахмаците са при девиците.

    Коментиран от #78, #79

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Умният човек следва истината

    6 2 Отговор

    До коментар #73 от "ха ха ха...":

    Ако тя е на страната на Путин днес, жалко за глупаците, които не са с него!
  • 78 Аз съм Гомил

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Остави Аптито...":

    А теб къде те на Пъват лакирано дженн Диии?
  • 79 Тигре Тигре

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Остави Аптито...":

    Ти па сигурно си при Манн Аффитте.
  • 80 шаа

    12 0 Отговор
    "ISW: Кремъл се бори отчаяно да си върне Курска област"

    Чак пък отчаяно ... по-скоро институтчето (и пърхащите около него мисирки) е отчаяно, понеже всичките му прогнози се провалиха, а съветите му се оказаха ялови
  • 81 Шойгу

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "отчаяно ,отчаяно":

    Много точен и образен коментар, една лека забележка, не половината, а поне 3/4.
  • 82 Природата си знае работата

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Баас":

    За да видят хората истински кре.ен на живо.
  • 83 Хаха,

    4 1 Отговор
    колко пък да е отчаяно ?! По десетина населени места на ден прочистват от пушечното месо...
  • 84 Тити

    1 4 Отговор
    Рашистите трябва да забравят за Кърска област.

    Коментиран от #86

  • 85 баба Мара

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ами да....":

    Нещо искаш да ми кажеш ли ?
  • 86 реру

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Тити":

    Тити освен че фъффффлишшш,кавалли въртиш ли?
  • 87 Абе,

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ачо":

    имат по два дрона ,ама плейстейшъните са им кът нещо...
  • 88 Краси

    5 1 Отговор
    По елементарна пропаганда като в този сайт няма. Трябва да си неграмотен за да повярваш. Лъжи, лъжи и пак лъжи.
  • 89 Отчайваща

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    глуповетина. Може ли подобни простотии да се оставят, а повечето опити за по-изразна критика посолствоТО да се изтриват?

    Коментиран от #97

  • 90 инфо

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Цъ.......":

    Добре, видяхме, и какво от това. Или за нататък не ви стига мисълта. А ако случайно "прозрете" ще установите пълното безмислие на прословутата "курска операция" на ВСУ.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Коко

    1 4 Отговор
    Ти да не си за рашистите. Подкрепяш агресора и подпалвача на ненужни войни. Както на времето Хитлер. Безсмислено, не е богуудобно, няма нищо общо с христянството, а пък се кълнете в православието. По объркани човекоподобни едва ли има.
  • 93 ДА ТИ ОТГОВОРЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "да питам":

    НАВЛЕЗЛИТЕ СА МЪРТВИ
  • 94 Отчаян

    5 0 Отговор
    В този сайт, някога, ще има ли новини, които да не си противоречат. Един път “ISW: Кремъл се бори отчаяно да си върне Курска област”, друг път “ В клопка! Руската армия затваря украинците край Покровск“. Кое заглавие е по- вярно?
    Иначе, журналистиката е на ниво, и то какво.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 айде стига

    4 1 Отговор
    с тези изхвърляния: 1. украинците покриха малка част от Курска област, така че да се твърди, че руснаците се борили да си върнат областта е повече от манипулативно - все едно някой да окупира тоалетната ви и да твърди, че е превзел целият ви тристаен апартамент. 2 какво означава отчаяно, след като ги оставиха около месец да се разхождат из руските гранични села. Ясно е, че рано или късно руснака ще ги погне, няма да ги остави на своя територия, очевидно момента е дошъл.

    То бива сервилничане, ама всичко си има граници
  • 97 дедо ви

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Отчайваща":

    Така е! Простотията се толерира !
  • 98 Че е трудно и отчаяно няма съмнение

    1 0 Отговор
    Но че xoxолите ще бъдат не отблъснати а yнuщожени до "крак" е сигурно. Изчакайте до ноември.
  • 99 касапина

    0 0 Отговор
    Никой не вярва на (ISW)
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Поглед.инфо

    1 0 Отговор
    Видяхме руснаците да докарват войски от Калининград, Мурманск и Далечния изток. Масово изтегляне от Донбас няма.

    Днес руски източници говорят за могилизирани 12,500 укри и близо 100 танка.

    Представяте ли си да е вярно?! Това е една четвърт от всички укри в Курска област и то от най-елитните им подразделения.

    Ало е вярно, не знам дали е така, това означава, че Укростан яде много бой в Русия, но предполагам, че такъв е планът на президента Зеленски.

    Коментиран от #102

  • 102 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Поглед.инфо":

    Погледнато исторически за 3-ти път чужда армия навлиза в Курск, а ако погледнемпредните 2 влизания ще получат точно Курск , само че без с-то и к-то:).
    Някой проосраинец да ми обясни като ти свърши горивото и боекомлекта на 2-рия ден , кой ще ти докара снаряди и дизел и откъде???
    Съответно зарязваш техниката , грабваш миномета и отиваш да се криеш в гората , докато още имаш сандвичи. .....а на 5-тия ден минаваш на хапчета и на 6-тия вече не знаеш кой ден е днес и откога си тук!
    То да не е да цъкаш обратни на реалността коментари от дивана и да питаш Киев за 3 дни -кога?
  • 103 Знайко

    1 0 Отговор
    Има и един много тънък момент, който незнайно защо никой не обсъжда. Сякаш на никой не му направи впечатление , че цялата стомаха на света в един момент се озова на руска територия , а не ми е ясно с тези цени на енергията кой в европа и фащ ще развива металургия и откъде ще внася суровини за нея?
    Превеждам като за НЕ-умни хора: имаш завод за снаряди и персонал, който да го обслужва но нямаш материали и енергия за да произведеш каквото трябва!?
    В тоя ред на мисли рашките имат наличен скраб да изкарат още 2 войни, без да палят пещите и да горят коксови въглища.
    КОйто разбрал -разбрал, който не- ще е вечно изненадан от събитията.
    Аз лично очаквам Раша да прати модерни оръжия на съседите на Израел , за да победи запада и на този нов фронт. А за да победи и на китайския фронт трябва само да изпрати няколко чертежа.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания