14 Септември, 2024 04:49 935 7

Папа Франциск отправи упреци към Тръмп и Харис: Те са против живота

  • папа франциск-
  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • аборти-
  • мигранти

Главата на Ватикана коментира отношението им към мигрантите и абортите

Папа Франциск отправи упреци към Тръмп и Харис: Те са против живота - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Папа Франциск заяви, че двамата кандидати на президентските избори в САЩ през ноември - републиканецът Доналд Тръмп, който „отхвърля мигрантите“, и демократката Камала Харис, която „убива деца“, като защитава правото на аборт, са „против живота“, предаде АФП, цитирана от dariknews.bg​.

„И двамата (кандидати) са против живота. Независимо дали става въпрос за този, който прогонва мигрантите, или за този, който убива деца. И двамата са против живота“, заяви Франциск пред журналисти в самолета на връщане към Рим от дългата си обиколка в Азия и Океания.

Докато летеше обратно към Рим от обиколката си в четири държави в Азия, аржентинският йезуит беше помолен по време на пресконференция в самолета да даде съвет на американските избиратели католици. Франциск подчерта, че не е американец и няма да гласува, предаде АП.

Не бяха споменати поименно нито кандидатът на републиканците Доналд Тръмп, нито кандидатката на демократите Камала Харис. Но въпреки това Франциск се изрази остро, когато бе помолен да даде оценка на позициите им по два горещи въпроса в американските избори - абортите и миграцията - които са от голямо значение и за Католическата църква.

„Убийци и терористи": Доналд Тръмп засили днес нападките си срещу мигрантите, обвинявайки съперничката си от Демократическата партия Камала Харис, че иска да превърне САЩ в „бежански лагер“, предаде АФП, цитирана от БТА.

„Американските деца са на произвола на варварски престъпници“, заяви кандидатът на републиканците за президентските избори в САЩ на пресконференция от голф курорта си в покрайнините на Лос Анджелис.

Бившият президент, който цяла седмица прави тиради срещу мигрантите, повтори невярното твърдение, че хаитяните в Спрингфийлд, щата Охайо, крадат кучета и котки, за да се хранят, отбелязва АФП. „Ще организираме масови депортации“ в това малко градче в Охайо, обеща милиардерът, като не обърна внимание на факта, че много от тези мигранти имат разрешения за пребиваване.

Седемнадесетгодишният мъж постави имиграцията - основна грижа за избирателите според социологическите проучвания - в центъра на новата си кандидатура за Белия дом. Ако спечели на 5 ноември, той обещава да се бори с незаконната имиграция чрез масови депортации.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винаги лъгаха

    6 3 Отговор
    Арогантността на Сащ им пречи да станат нормална държава!
  • 2 Винаги лъгаха

    4 2 Отговор
    Независимо кой е президент решенията се взимат от Донорската група.
  • 3 Този

    7 5 Отговор
    Ненормален старец не е никакъв фактор . Това за абортите да го разправя на африканците. Да ти дава акъл тоя дето никога не е имал деца, не е редно . Съвременното общество си планира живота. Толкова деца колкото може да отглежда. А не цял отбор бедност.

    Коментиран от #5

  • 4 Ццц

    1 2 Отговор
    Значи този папа го отсвирваме като руска пропаганда! Бива ли такива неща да говори? Хората толкова се старят да поддържат мира по света, а той така да говори? 🤣
  • 5 ама продължавал

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Този":

    с опитите да забременее
  • 6 Атеистът

    2 1 Отговор
    Дъртият минндил в бяло пак се изхожда по важни въпроси извън неговата компетентност. По-нахален и неадекватен папи досега не е имало ...
  • 7 Архимандрисандрит Бибиян

    1 0 Отговор
    Най са убави теа кои ка пепича мият крака на мигранти.