Тема: Украйна

20 Септември, 2024 15:27 981 57

Зеленски: Украйна е зависима от бързите решения на нашите съюзници

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • урсула фон дер лaйен-
  • ес

Зеленски заяви, че Украйна планира да използва предложения многомилиарден заем от ЕС за противовъздушна отбрана

Зеленски: Украйна е зависима от бързите решения на нашите съюзници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че планът за победа на Украйна зависи от бързи решения, взимани от съюзниците тази година. Това изказване той направи по време на съвместна пресконференция с председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в Киев. Пресконференцията се излъчва на живо на сайта на ЕК, предаде БТА.

Зеленски заяви, че Украйна планира да използва предложения многомилиарден заем от ЕС за противовъздушна отбрана, енергетика и вътрешни покупки на оръжия. По-рано в социалната мрежа Екс Фон дер Лайен обяви, че ЕК ще предостави на Украйна нов заем в размер до 35 млрд. евро (39 млрд. долара).

"Безмилостните руски атаки означават, че Украйна се нуждае от непрекъсната подкрепа от страна на ЕС", написа фон дер Лайен в публикацията в Екс. "Това е още един голям принос на ЕС за възстановяването на Украйна", добави тя.

“Искам да Ви благодаря за допълнителната енергийна подкрепа от 160 млн. евро за зимата", обърна се той към Фон дер Лайен. Зеленски отбеляза, че 100 млн. от тях идват от замразени активи. Продължават атаките срещу критично важна инфраструктура, всеки ден се хвърлят стотици управляеми бомби, каза още Зеленски. Много ценим вашата подкрепа и институцията ЕС. Благодаря за всички проекти, свързани с тази подкрепа, подчерта той.

Киев и Брюксел трябва да действат възможно най-бързо, за да демонстрират силата на Украйна и ЕС, подчерта Зеленски и предупреди, че не бива да се допуска възможността "агресорът да се адаптира" към санкционния натиск. Той призова да продължат да се налагат ограничителни мерки срещу Русия. Нуждаем се от истински дълготраен мир, а не просто от замразяване на конфликта, каза още украинският президент.

Русия отхвърли "плана за победа" на украинския президент Володимир Зеленски като опит да задържи Запада на негова страна и заяви, че това няма нищо общо с търсенето на начини за дипломатическо или политическо разрешаване на конфликта, предаде Ройтерс. Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова заяви пред репортери, че планът изглежда като користен ход на украинския лидер, когото Москва обвинява, че се опитва да въвлече Запада в пълномащабна война срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 4 Отговор
    Украйна помоли Румъния да сваля руски безпилотни самолети.Съвсем го закъсаха с ПВО
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    3 41 Отговор
    Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация са поискали от Владимир Путин нова мобилизация на стотици хиляди руснаци! От военното министерство признават че за 2 години и 7 месеца военна операция са загубили 1 милион убити и ранени руски войници и загубите на руската армия са повече от попълненията. Путин засега е отказал защото се опасява от бунтове на близки на мобилизираните. Точната статия във факти -
    Все по-ясно обаче е, че ако руската армия не увеличи значително изпратените войници на фронта в Украйна, няма да може да постигне поставените цели за капитулация на Киев.

    Сега Путин е под силен натиск, тъй като за близо 1000 дни война руските въоръжени сили са загубили около 1 милион души убити и ранени. Мобилизацията за Путин може да има сериозни политически последици. В същото време Русия губи повече войници на бойното поле, отколкото може да наеме, за да ги замени.

    Коментиран от #10, #17, #18, #39

  • 3 А па

    24 2 Отговор
    Зеленски , от стоката на Брендо !
  • 4 Град Козлодуй

    12 8 Отговор
    Господин Путин е Цар Падишах Император Султан и Властелин на Планетата

    Коментиран от #9

  • 5 Гост

    24 3 Отговор
    Ти, л.кей такъв, направи 0крайна зависима от всичко и от всички.
  • 6 Вярно

    27 3 Отговор
    Украйна е зависима.
  • 7 Съюзници

    16 2 Отговор
    Ли станаха партньорите.ще има бой по манерките
  • 8 Запада гледа сеира на путин

    4 30 Отговор
    и накрая ще го издумка!

    Коментиран от #19

  • 9 Град Козлодуй

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    Вие не Сте Козлодуйския Вие Сте Многониковата Копейка Трол Нощен Пазач за Прехрана Самотен без Семейство Жена Деца Нищо Вие Сте Нещастен Многоникова Копейка Трол 😅🤘🤘🤘

    Коментиран от #16

  • 10 Имам

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Новина ! Може да се именуваш само ТопИдиот , защото си универсален такъв ! Не само български !
  • 11 Зелник

    16 1 Отговор
    Всички гАйдружинките те подкрепят.
  • 12 Гост

    5 25 Отговор
    Щом Путин стигна до там да целува Корана публично при последното си посещение при Кадиров, значи е доста отчаян.

    Коментиран от #21, #25

  • 13 Диана

    20 3 Отговор
    Разбира се, че е зависима - тя никога не е била и няма да бъде независима, явно...
  • 14 Русосифилистик - обичам путлер на задна

    4 21 Отговор
    Мизерна раша е атакувана. Унизявана и гаврена . На запад всичко е спокойно. Весел и щастлив живот, забавления и радост. В мизерна раша въздушни тревоги хехехе,огнени взривове,евакуация на стотици хиляди цивилни от домовете им, унищожени летища,военни и командни пунктове...блатата са в ужас

    Коментиран от #44

  • 15 Путин каза:

    17 16 Отговор
    " Вие , руските генерали, да не сте тъпи като табуретка, та искате да воювате с НАТО"?
  • 16 Професор

    19 11 Отговор

    До коментар #9 от "Град Козлодуй":

    Господин Козлодуец! Русия е 144 милиона население. По данни на преброяването в тази страна от 2020 г.жените са 52 процента а мъжете 48. След като Путин за 2 г.и 8 месеца чувализира и инвалидизира над милион млади руски мъже между 18 и 40 години ,много рускини останаха вдовички или са моми но няма вече мъже за тях. Много ми пишат ако е възможно да емигрират в България или други цивилизовани държави. Пишат -" Наши мужчиньй погибли в Украине" . Сега ти е шанса Козлодуйски да си вземеш някоя рускиня. Само трябва да й пратиш покана и й платиш виза. За 3 месеца от пенсията си ще отделяш и събереш за нея. При комунизма предимно роми пращаха дървосекачи в Коми,Сочи и Сибир и всеки ром се връщаше с една рускиня от там защото и тогава в Раша живота бе кошмар. Така че Козлодуец може да си на 66 г.и немощен но сега ти е шанса да си прибереш в стаичката млада руска мома или вдовичка. Ще има трилъра "дьрт козeл млада върба лющеше"

    Коментиран от #20, #22, #24, #45

  • 17 Гост

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Моментално ли трябва да повярваме на спуснатото? Нямаме ли никакво право на съмнение? Кой е източникът? Може ли да го проверим или ако се осмелим ще ни обявите за путин0фили? Най-вече да обясниш, кога Р0сия е казвала, че целта й е капитулация на Киев? От началото на тази война р0снаците казват единствено, че "ще продължи до постигане на поставените цели". От тогава, до ден днешен, аз се чудя, какви са тези цели и къде са обявени? Няма нищо по въпроса, освен пепеде билските изфабрикувани сънища и гадаенето им на шарен боб.
  • 18 Хахахаха

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Това вече го знаем.
    Всеки ден по десет пъти го пишете.

    Я кажете, по добре колко българи живеят в Одеса
  • 19 абе ти мила гледай теб

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Запада гледа сеира на путин":

    как думкат ама се намажи
  • 20 Град Козлодуй

    4 17 Отговор

    До коментар #16 от "Професор":

    Путин е Сатрап и Психопат Който Унищожи Руския Народ 👏👏👏👏
  • 21 Зелника плу на Библията

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Забрани православието в украйна. Отвърна се от БОГ.
    А БОГ всичко вижда!!!!
  • 22 Град Козлодуй

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Професор":

    Това е прекрасна новина за мен колега. До 3 години няма да останат руски мъже до 40 години а и старци като мен няма да има защото те умират млади от алкохола. Ще останат само 70 милиона рускини вдовици и моми които ще си търсят мъже да ги заплодят по целия свят. И на дърти години ще си взема една маша -алкаша да ми сменя памперса и да я гъделичкам

    Коментиран от #23, #47

  • 23 СТАМАТ С МАГАРЕТО

    4 8 Отговор

    До коментар #22 от "Град Козлодуй":

    ЩЕ ТЕ ОПРАВЯ С МИС РУСИЯ МАРИНА БАРКЕВИЧ ИЛИ ОКСАНА НЕДЗЕЛСКЬАЯ ПРИЯТЕЛКИ МИ СА И ПЛАЧАТ ЗАЩО НЕ СЕ ОМЪЖИЛИ НАВРЕМЕ ЧЕ СЕГА ВЕЧЕ МЛАДИТЕ МЪЖЕ В РУСИЯ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ. КОИТО ПУТИН НЕ УБИ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ 500 ХИЛЯДИ ИЗБЯГАХА ВЪВ ФИНЛАНДИЯ НАЛИ ПОМНИШ ИМАШЕ 50 КМ.КОЛОНА НА РУСКО-ФИНЛАНДСКАТА ГРАНИЦА. ИМАШ ЛИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ НА ВАЙБЪР? НАЛИ ЗНАЕШ РУСКИ? ТИ СИ БЛИЗО 70-ГОДИШЕН И НАВРЕМЕТО НИ ЗАДЪЛЖАВАХА ДА УЧИМ РУСКИ.. ПИШИ Й -" ЗДРАВСТВУЙ ДЕВОЧКА КАК ДЕЛА,МЕНЯ ЗОВУТЬ ВАЛЬО ИЗ КОЗЛОДУЙ БОЛГАРИИ"
  • 24 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Професор":

    През соца, ромите бяха кът. Някъде през 80-те години внесоха 150 000 от Румъния, уж да работели на полето, но те взеха, че се скъсаха да работят, та още им берем плодовете на труда. В Русия пращаха електротехници, заварчици, механици..... все хора с образование, да се научат как се строят мостове, язовири, ВЕЦове, АЕЦ...... А рускините идваха тук на море и се хващаха с някой спасител на плажа. Толкова, за пепеде билските ти познания.
  • 25 Град Козлодуй

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Путин не е Християнин а Сатана
    Путин Предава Всеки за да Оцелее
    Психопат и Сатрап
    Но Края му Наближава
    Победа на Украйна 👌💯👈

    Коментиран от #27

  • 26 Няма отговор

    3 11 Отговор
    Защо Путин фалира и унищожава Русия и армията й, удвои границите на Русия с НАТО, защо жертва над 900 хиляди руски войници, няма отговор на тези въпроси. ? В тези негови умишлени действия срещу интересите на Русия, няма и никаква логика, освен ако не е агент на МИ 6 или ЦРУ :)

    Коментиран от #28

  • 27 Гост

    3 9 Отговор

    До коментар #25 от "Град Козлодуй":

    Че те рашняците са победени ХЕХИХЕ...650 хиляди напуснаха домовете си в раша и бягат от тях ,950 хиляди в екирисажите ,крематориумите пушат безспирно ,гробовете пълни в раша. Докато в Европа и САЩ всичко е спокойно ...Гражданите им по плажове и курорти ,рашняците мрат в окопите и бягат от домовете си...В Европа и САЩ има ясно утро и чиста роса по тревата . в раша смърт и погребения...Как е копейки от бунищата хохохо

    Коментиран от #32, #38

  • 28 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Няма отговор":

    Ами.... значи е агент на мишест или на цереу. Кога ще им търсите сметка и на двете дружества?
  • 29 Х. А Х. О Л

    8 2 Отговор
    Според очевидец, в първите дни на атаката на украинските въоръжени сили в района на Курск, много цивилни в град Суджи са проявили особена жестокост. Наемници от Грузия, Франция и Полша. Малцев каза, че тези наемници са се справили с населението, сравнявайки действията си с унищожаването на хлебарки, не са пощадили нито деца, нито стари хора... това са хора, подобни на зверове
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    4 1 Отговор
    КАКТО ТИ СИ ЗАВИСИМ ОТ БЕЛОТО
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 стоян георгиев

    10 1 Отговор
    Украйна 😂😂😂 каква украйна го гони тоя, това е полигон 404
  • 34 Град Козлодуй

    8 1 Отговор
    Дано се оправи г-н Зеленски ! Белото му повреди съвсем мозъка . 😟
  • 35 Баба Яга

    9 1 Отговор
    Долен брадясал дрогиран просяк. Закъсняват много да ти теглят един кинжал.
  • 36 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Фактите":

    Само си изтървал да поясниш, че нахлуването в капана не е завладяването на територията му.
    Иначе да, 3еленски е най-влиятелният политик в света. Накара сто нации да му козируват и да си опразнят запасите за него. Няма нито един диктат0р, нито император, който е успял така жестоко да опразни хазните и запасите на околните му държави, за толкова кратък период.
  • 37 И Киев е Руски

    9 1 Отговор
    Тоя мършояд още ли тежи на Земята
  • 38 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Щом р0снаците вече са победени, няма за какво да пращаме оръжия и да отделяш още една заплата.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Чичака

    3 1 Отговор
    А някои са зависими към наркотиците и ана.ното удоволствие.
  • 41 Гост

    5 2 Отговор
    От няколкостотин години Р0сия се опитва да фалира запада, за го остави без пари, без оръжия и с рехава икономика. Само агент "3елен п0тник" успя да реализира тази задача, при това само за две-три години.
  • 42 Чекмедже бабаит

    5 1 Отговор
    Познайте кои европейски държави ще връщат заема и лихвите! Бързо вкарвайте македонията на наше място
  • 43 От нас🇧🇬

    6 1 Отговор
    Айде стига бе съюзниците ли ще ти водят войната?? Вече ЕС народите си дадоха всичко оръжие пари и ти купиха островната храна продукция американците и те дадоха няколко долара за богатството което натрупа от просия то и пра внуците ти ще го имат САМО ЦЕНАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ УКРАЙНЦИ НЕЯ НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА ПЛАТИ САМО БОГ ЩЕ ТЕ СЪДИ ТЕБ БЕЗВЕРНИКО🤑
  • 44 Чичака

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Русосифилистик - обичам путлер на задна":

    Много е спокойно на запад... Всеки момент на всякъде може някой да те клъцне, ръгне или литнеш с него във въздуха...
  • 45 Град Козлодуй

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Професор":

    Господин професоре! Населението на Украйна е по-малко от 14 милиона, жените са 70 процента, а мъжете 30 процента. След като Зеленски реши да се бие до последния украинец и направи инвалид повече от милион млади украински мъже на възраст от 18 до 40 години за 2 години и 8 месеца, много украински жени останаха вдовици или девици и избягаха в чужбина, но за тях вече няма мъже в техните страна и те отчаяно започнаха да търсят мъже в други страни, включително и България. Много украински жени ми пишат дали е възможно да емигрират в България или други цивилизовани страни. Пишат: „Нашите загинаха в Украйна“, сега нямаме достатъчно мъже, но искаме да се оженим дори за българска циганка. Сега имаш шанс Козлодуйски да вземеш украинка х. o x l u sh k u. За това не ви трябва нищо, просто напишете обява и тя ще скочи в леглото ви. Не напразно скочиха на Майдана през 2014 г. и написаха лозунги на плакати: Искам да се присъединя към ЕС и дантелени гащички, сбъдвайте мечтата на украинките, имате шанс. Така че, професоре, може да сте на 66 години и да сте болен, но сега имате шанс да поканите младо украинско момиче или вдовица в стаята си. Ще има трилър "мръсна коза, почистена млада върба". Сбъднете мечтата на една украинска жена, не се срамувайте!
  • 46 Превод

    0 5 Отговор
    Дайте ! Нашата уста не е за тази лъжица, но от глупост и вашите насърчения се захванахме ...
  • 47 Х. А Х. О Л

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Град Козлодуй":

    Старый пердун, смени памперс
  • 48 Абе ли бехте "незалежни"?

    5 3 Отговор
    Умирате от страх от "руска зависимост", ама американската и западната ич не ви плаши?
    Ама много сте "независими" бе!
  • 49 Град Козлодуй

    3 5 Отговор
    На официалния сайт на словашкото село Смилно, област Прешов, е обявена кампания за набиране на средства в помощ на жителите на Курска област. Общинските власти решиха да осигурят цялата възможна помощ „в противовес на инициативата на министър-председателя на Чешката република Петра Фиала“. Да припомним, че той подкрепя идеята за снабдяване на въоръжените сили с боеприпаси. Подобна инициатива в Смилно се нарича желание за унищожаване на целия славянски народ.

    „Нека подкрепим бежанците от Курска област, като събираме стоки от първа необходимост за народа на Русия, за разлика от „инициативните митинги“ на чешката Фиала за закупуване на боеприпаси за продължаване на изтреблението на славяните“, казва депутатът. призив към гражданите

    Коментиран от #56

  • 50 Град Козлодуй

    1 4 Отговор
    В чест на 80-ата годишнина от словашкото народно въстание, в което руските войници ни оказаха огромна помощ, нека сега помогнем поне с нещо, така че близо до важния град Курск, където се случи повратната точка и пътят към победата над се очерта фашизмът, окончателна победа над „бандеризма“, пише в сайта на селото.
    От началото на кампанията Смилно, където живеят малко над 700 души, е събрало 26 628 евро. Властите благодариха на всички участници в събранието от името на „стотици хиляди семейства на потомци на герои в Русия, които са дали живота си във Втората световна война, включително за словаците“.

    Коментиран от #52

  • 51 Европейски гражданин

    4 1 Отговор
    Зеленски разказа играта на късия, дърт кремълски фюрер...
  • 52 Х А Х О Л

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Град Козлодуй":

    Това е честта и славата на словаците! Никой няма право да маха паметника на червеноармейците – Славин! И навсякъде в Европа рушат...и са страхотни, верни приятели! благодарение на тях! Това не са предатели украинци, а истински приятели
  • 53 Налудник

    1 0 Отговор
    "Украинският президент Володимир Зеленски..."
    ----
    Кой? Я пак?
  • 54 Смешник

    2 0 Отговор
    Русия може само да приеме плана за капитулация на Зеленски
  • 55 АУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "И Киев е Руски":

    НРАВЕТЬСА , НЕНРАВЕТЬСА ....... НАТО ПРИБЛИЖАЕТЬСА 😱😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 крокодил

    1 0 Отговор
    Отново глупостите на зеленото човече...
Новини по държави: