2 Октомври, 2024 06:19 798 2

Взрив край пистата за рулиране затвори японско летище

  • япония-
  • експлозия-
  • летище

То се намира на мястото на бивша въздушна база на японския императорски флот

Взрив край пистата за рулиране затвори японско летище - 1
Снимка: YouTube

Експлозията е избухнала близо до пистата за рулиране на летището в японската префектура Миядзаки, като е повредила асфалтовата настилка, съобщават местни медии. Пистата е затворена и полетите са отменени.

Според вестник Asahi площта на щетите е около 7 квадратни метра. Официална причина за разрушаването на асфалтовата настилка все още не е обявена, но според редица публикации службите за спешна помощ са получили сигнал за взрив.

Кадри от предаване на живо от летището, извършено от телевизионния канал TBS, в 07:58 местно време показаха как парчета асфалт и пръст се разпръскват настрани, а димът се издига в небето .

Asahi пише, че според информацията на полицията неексплодирали боеприпаси са били открити преди това на летище Миязаки. Летището се намира на мястото на бивша въздушна база на японския императорски флот.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    1 0 Отговор
    КИМЧО, МАЙ СЕ Е ОЛЯЛ С ДЖЕПАНЕТО?🚀🚀🚀💀😱
  • 2 дедо..

    2 0 Отговор
    Браво на ким-пуснал е с парашуте невзривени..взривчатки та джапанките да ги активират.
Новини по държави: