2 Октомври, 2024 10:43 941 15

Хусите изстреляха три ракети "Кудс 5" срещу израелски позиции

  • хуси-
  • ракети-
  • израел-
  • изстреляха

Нападението идва в контекста на ескалиращите конфликти в региона и солидарността с палестинците

Хусите изстреляха три ракети "Кудс 5" срещу израелски позиции - 1
Снимка: БГНЕС

Йеменските хуси атакуваха военни позиции дълбоко в Израел, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на военния говорител на групировката, Яхя Сари, цитирано от News.bg.

Изстреляни са три крилати ракети "Кудс 5".

Израелската армия не е докладвала за ракетен обстрел от Йемен.

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси многократно са изстрелвали ракети и дронове срещу Израел в знак на солидарност с палестинците, откакто войната в Газа започна с нападение на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври.

Хусите предупредиха, че непрекъснатата подкрепа за Израел от Съединените щати и Великобритания ще постави техните интереси "под огън".

"Няма да се поколебаем да разширим военните си операции срещу израелския враг и тези, които стоят зад него, докато агресията срещу Газа и Ливан не приключи," подчерта Сари.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иран изстреля 400 ракети

    29 3 Отговор
    Железният купол е пробит!

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 2 Третата световна започна!

    15 0 Отговор
    Носете си новите дрехи!
  • 3 БРАВО

    24 4 Отговор
    Хусите са едни от малкото отговорни хора, които не ги е страх да се противопоставят на циoниcтите заради гeнoцида, който извършват над палестинците. Другите само приказват, ама доставят оръжие и оказват логистична подкрепа на циoниcтите.

    Коментиран от #11

  • 4 Червената шапчица

    11 0 Отговор
    Кандидатите за вицепрезидент на САЩ си направиха учтив дебат... Белгия ще се забави с доставката на обещаните изтребители F-16 за Украйна, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на министъра на отбраната в оставка Людивин Дедондер... - Людивик Дедо-вия се прави на гарикат нешо....
  • 5 ФЕН

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "Иран изстреля 400 ракети":

    Ха хаха щети се ама не става с таква разлика в оръжията ....едните са от 70-те на минали век другите са от преди 10 г. Нещо ка то хуси те изстреляли 3 ракети но никой не ги е засекли даже от страната да изчезнат ....демек паднали още Йемен . Нещо като втората армия ....без аналоговата ! С високо точните ракети ....демек по не посоката север или юг насочат пък където стигне/падне!
  • 6 Железния купол ако е базиран на ракети

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иран изстреля 400 ракети":

    Да свалят други ракети е обречен защото има максимум ракети който може да свали след което става безполезен,,виж ако прото е базирано на супер мощен лазерен лъч лъчи който да правят фигура в небето която е непробиваема тогава може и да има 100% непробиваемо про но въпреки това може да се пуснат отражатели и ракетата да мине
  • 7 Последния Софиянец

    0 9 Отговор
    Хусите използват нашите моряци за жив щит в пристанището.Пратили са ги на Румен Радев да ги даде на НАТО да не удрят там.

    Коментиран от #12

  • 8 Хуси Хути

    3 12 Отговор
    Ще ядът израелски лобути
  • 9 Джудас

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иран изстреля 400 ракети":

    Иран може би е изстрелял 400 ракети, но до Израел достигнаха 181 ракети от които 95% бяха свалени, няколко се взривиха на открити площи! Не четете, не вярвайте и не разпространявайте фейк нюз!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много.отговорни няма що

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "БРАВО":

    В Йемен е глад и мизерия. Единствено разчитат на помощ от САЩ да не умрат от глад. Вместо са инвестират в собствената си държава парите отиват за оръжие и армия.

    Коментиран от #14

  • 12 Коровиев

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Какво са изпратили на фатмака че не се разбира, моряците ли? Куха глава пълна с пропаганда...
  • 13 Чичо Ганчо

    5 0 Отговор
    Имали - изстреляли.
    Ние кво да изстреляме, като си подарихме и долните гащи на укрите?
  • 14 т-п трол соросоиден

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Много.отговорни няма що":

    В Йемен мюсулманите са шиите, й са заобиколени от сунити. Саудитите, които са сунити, ги бомбят от близо десетитие, с любезната подкрепа най-вече на ФАЩ. Ти на това ако му викаш помощ, значи си за лечение.
  • 15 Тома

    5 0 Отговор
    Браво на хутите