9 Октомври, 2024 21:03 1 111 64

Орбан: Не може да се постигне стабилизиране на Балканите, ако Сърбия не бъде приета в ЕС

  • сърбия-
  • унгария-
  • ес-
  • орбан-
  • виктор орбан

По думите му работата на Унгария е да посочва проблемите и да представя предложения в интерес на мира, сигурността и просперитета на ЕС

Орбан: Не може да се постигне стабилизиране на Балканите, ако Сърбия не бъде приета в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес пред Европейския парламент в Страсбург, че не може да се постигне стабилизиране на Балканите, ако Сърбия не бъде приета в ЕС, предаде ТАНЮГ, съобщи БТА.

При представянето на програмата за дейността на унгарското председателство на ЕС той каза, че е съгласен, че разширяването на ЕС трябва да се основава на заслуги и че е убеден, че Западните Балкани и ускоряването на интеграцията им са ключът към сигурността в Европейския съюз. Той подчерта, че Балканите ще продължат да бъдат нестабилен регион, докато Сърбия не е част от cъюза.

„Няколко страни кандидатки вече изпълниха условията, но липсва консенсус сред членовете на ЕС. Дадохме обещание на страните от Западните Балкани и им представихме европейска перспектива. Време е да изпълним обещанието си. Това, което можем да направим, е да свикаме среща на върха за Западните Балкани, на която искаме да постигнем напредък“, каза Орбан в обръщението си пред Европейския парламент.

Унгарският премиер посочи още, че Европейският съюз трябва да се промени и че унгарското председателство на ЕС има за цел да бъде „глас и катализатор на промяната“.

„Най-важното е, че ЕС трябва да се промени. Унгарското председателство иска да бъде гласът на промяната и неин катализатор. Решенията трябва да се вземат от страните членки на ЕС и техните институции, а не от унгарското председателство", посочи Орбан, цитиран от ТАНЮГ.

По думите му работата на Унгария е да посочва проблемите и да представя предложения в интерес на мира, сигурността и просперитета на ЕС. В обръщението си към Европейския парламент в Страсбург Орбан каза, че конкурентоспособността е най-важният елемент на промяната.

„Целта на унгарското председателство е да се приеме ново европейско споразумение за конкурентоспособност, нов пакт за конкурентоспособност на неформалната среща на Европейския съвет в Будапеща на 8 ноември. Убеден съм, че политическият ангажимент на най-високо ниво ще осигури тласък за обрата в европейската конкурентоспособност, от който се нуждаем, препоръчвам да поставим това в центъра на плана за действие за предстоящия институционален цикъл“, заяви Орбан.

Унгарският премиер изрази подкрепата си за републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп и обяви, че ще отвори „няколко бутилки шампанско“, ако бившият американски президент се върне в Белия дом следващия месец.

Думите на Орбан идват в навечерието на посещението на лидерите на ЕС в Будапеща и по този начин премиерът на Унгария подчерта, че неговата позиция се различава от позициите на европейските лидери, съобщи днес „Гардиън“. Изданието припомня, че унгарският премиер ще приеме лидерите на ЕС на среща на върха в Будапеща няколко дни след президентските избори в САЩ, които ще се проведат на 5 ноември.

„Ако не бяхте чели докладите, финансирани от Сорос, а други независими данни, щяхте да видите, че Унгария не се справя по-зле от другите по отношение на корупцията“, каза Орбан, отговаряйки на въпроси на евродепутати в Страсбург по време на сесия на в Европейския парламент, където представи унгарската програма за европредседателство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все по-нагъл

    21 14 Отговор
    За това, че е пррррррост, знаем.
  • 2 Последния Софиянец

    9 19 Отговор
    Бай Дън каза че ако изгуби Украйна на Балканите ще има Федерация начело със Сърбия и България.

    Коментиран от #14, #27, #49

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Браво на Орбан

    13 27 Отговор
    Достоен унгарец и европеец, милеещ за Унгария и Европа!

    Коментиран от #8

  • 5 ТаУмВзе

    9 12 Отговор
    Орбан не се е усетил, че Сърбия си джитка със Русия и не й дреме за разпадналата се вечеринка евро съюзче! ХАХАХАХХА Или да му се припомни, че тва е краварски проект, още след 2рата Световна война де. Нещо са го настъпили лошо Орбан, за да дудне такива глупости.

    Коментиран от #11

  • 6 Да бе мирно стояло

    6 7 Отговор
    Не би българин на сръбска територия отново видяло.
  • 7 Онбашията

    21 14 Отговор
    Сърбия е изконем български враг и най-верния лакей на Русия в Европа. Скоро няма място в ЕС, не и докато спонсорира анти-българската си политика в Северна Мънкидония
  • 8 Диди

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "Браво на Орбан":

    Информирайте се,за да не се излагате .

    Коментиран от #9

  • 9 Ами не виждам

    9 19 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    някой да те спира да се инфорнираш, за да знаеш, че Орбан защитава интереса на Европа от продажни политици които я съсипват! Браво на Орбан!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Бийк

    12 8 Отговор
    Чеки бе Орбашенко нали иска в Евразийската кочина и е приятелче на късият орк
    Никой не му ще мнението
  • 11 Диди

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Престъпникът Орбан мпного добре е запознат с политиката ,но явно вие не сте. Преселете се да живеете в Африка,Русия,Китай. Мисля че най много ще ви хареса животът в Северна Корея. Явно сте толкова заблуден … ,,Краварският Свят”няма нужда от индивиди като вас.

    Коментиран от #23, #35

  • 12 На сапун

    16 9 Отговор
    ТОЗИ БОКЛУК ПАК ТРЪГНАЛ ДА РЪСИ АКЪЛ ?!?! КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТЕБЕ БАЛКАНИТЕ ? ЗАЩОТО СИ НЯМАШ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ ЛИ ? МАТРЬОШКА МРЪСНА . НЕ Е СПРЯЛ ДА БЪЛВА АНТИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИКИ ! МИЗЕРНИК

    Коментиран от #20

  • 13 Слободан Милошевич

    5 4 Отговор
    А ти пита ли нЕкой в Сърбия дали иска да го таkoват, приемат, де?
  • 14 Пръв на село

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти вярваш ли на деменции?
  • 15 Диди

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ами не виждам":

    Единственото,което Престъпникът Орбан защитава е ограбените пари на Европейските данъкоплатци.Няма перфектна политика в никоя държава, но този арогантен индивид може само своите ограничени унгарски поддръжници да омайва и лъже.Вие кои причини имате за да поддържате диктаторската му ,,пишман политика”.? Не пишете за миграцията. Миграцията никъде не се харесва. Колкото и да се спори за това.

    Коментиран от #19

  • 16 Защитава

    10 9 Отговор

    До коментар #9 от "Ами не виждам":

    Интересите на
    Путаран .

    Други интереси не защитава.
    Орбан .

    Коментиран от #21

  • 17 6543

    9 9 Отговор
    Ние мислим как да разкараме унгария от ЕС, той мисли как да вкара още един троянски кон. Сърбия никога няма да влезе в ЕС
  • 18 Сърбия

    11 6 Отговор
    И Северна Македония
    Нямат място е Европа.

    Орбан и Шизо
    Ни стигат като
    Руски Изтривалки.
  • 19 Ами

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    на фоина, че Орбан казва истината за продажните политици в Европа, които я затриват заради интригите на САЩ, показва единствено, че лъжеш! А гледайки детските и глупави опорки, просто отвращава от дете ударило дъното да тиражира лъжите на САЩ, против бъдещето си! После как нормален човек да не се отвращава от САЩ?

    Коментиран от #26, #55

  • 20 Диди

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "На сапун":

    Поздравления за написаното.

    Коментиран от #25

  • 21 Ами глупаво е да се лъже

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "Защитава":

    А и доста гнусно! А и отвращава от споснорите на лъжи САЩ! За разлика от безродниците, българите сме европейци и ни боли да гледаме продажни политици да съсипват Еврлопа и България, заради интригите на САЩ! На Орбан голямо браво, за достойнството да се бори с лъжата и НПОтата на САЩ в Европа!

    Коментиран от #30

  • 22 Хе хе

    6 8 Отговор
    Този се е надъхал да вкарва още руски подлоги в ЕС хе хе хе
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мдаааа

    8 7 Отговор
    Не може .. Петолъчки в Е С не могат да са повече от теб и Фицко ...
  • 25 На сапун

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    Поздравления от кокоши мозъци не приемам.

    Коментиран от #33

  • 26 Диди

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ами":

    Орбан е мошенник и престъпник. Милиони е заграбил. Накратко. Ако човек има идеали за животът,добре. Дори ако не споделям вижданията .идеалите му.Но, мошенник,престъпник да мисли че самият той е този, който ще поучава ЕС , това е наглост,кротеск.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Хмхмхмхмхм

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Каква федерация те е патила, ве- България НИКОГА няма да стане руски федерален субект- набийте си го това в главите във възраждане...Един файтон предатели и изменници на България не са българския народ. Русия да ни връяа изконните български градове Велики Болгар и Биляр, както и съкровището от погребението на кан Кубрат, което от украинската Малая Перешчепина, е иззето от руснаците и стои сега в техните музеи...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дали е заграбил или не

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Диди":

    е въпрос на унгаците и техният съд, а не на лъжите и ниско интелигентната пропаганда и лъжи на това дъно на САЩ! А това, че Орбан има достойнството да казва истината за породажните политици които съсипват и продават Европа на САЩ, ние българите можем само да му благодарим!

    Коментиран от #39

  • 30 Диди

    2 7 Отговор

    До коментар #21 от "Ами глупаво е да се лъже":

    Браво на Орбан че краде парите на европейците? Вие нормален сте? Що за простотия? Тежко и горко на България от такива ,,умници” като вас.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 УФСЪ

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Диди":

    Кой го доказа, бе? Осъден ли е? Абе такива като теб лесно се обработват от всеки. Мисли бе. Тази тенджера отгоре дрънчи на кухо.

    Коментиран от #41

  • 33 Диди

    3 6 Отговор

    До коментар #25 от "На сапун":

    От простак се очаква просташко изказване. Не боли,само дето той,индивидът нищо не усеща.Такъв ще си остане.

    Коментиран от #36

  • 34 стоян георгиев

    8 8 Отговор
    Орбан отново е на страната на най големите български врагове.другаре ближете му пак топките.
  • 35 Европеец

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Мислех да не ти отговарям, ама карай по-леко, много се изхвърлила нещо..... И защо според теб Орбан е престъпник..... Аз бих казал, че престъпници са тия с извратеното евроатлантическо съзнание..... А какво е евроатлантизъм, да ми кажеш, че аз съм от тия простите, А ти явно си отива умните....

    Коментиран от #50

  • 36 Иван

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Диди":

    Ти си най-проссстото парче тук. Нападаш, обиждаш политици без доказателства. Ограничена работа. Тъпооотия до шия. За съд си.

    Коментиран от #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Диди

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "МараТъпото":

    Нали знаете,на ти ще говорите на жена си или на мъжът си😂 Дали е престъпник или не,е информирайте се сам.Не съм ви секретарка.Орбан за пореден път се изложи в Европейският Парламент, но получи отговорът който заслужаваше. Напусна Парламента ,,наакан”. Що се отнася че е коруптен,знае се от години,само дето вие не сте разбрал.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Факт

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Диди":

    Затова не знам, защо един безродник се напъва да гнуси българите, продал бъдещето си на САЩ и борещ се да затрива Европа и България! Ако знаеше колко жалко и тъпо изглежда един лъжец, щеше да го е гнус, че е уударил такова дъно! На Орбан голямо браво за достойнството да се бори със лъжите и злото САЩ затриващи Европа!

    Коментиран от #44

  • 43 Имаш ли идея

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Диди":

    колко жалко изглежда някой ударил дъното да си продаде бъдеще на онова зло САЩ и да вие жално и тъпо евтини и глупави лъжи по форумите? Отвращава както от себе си, така и от спонсора на лъжи САЩ! После как хората да не се отвращават от САЩ?

    Коментиран от #51

  • 44 Абе не се занимавай

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Факт":

    с туй същество. Бавно е.

    Коментиран от #46, #53

  • 45 Диди

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Иван":

    Обиждам политици? Наистина? Днес в ЕС казаха на Орбан че е Диктатор и коруптен. А такива като вас,които защитават тези мошенници ,как да ви наричат? Това,което чета по постове ме ужасява. Никъде в Света няма перфектна политика,но такива престъпници като Орбан не понасям,както и негови поддръжници.
  • 46 Забавно ми е

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Абе не се занимавай":

    да го провокирам това нищо да вие лъжите и да гледат хората какво зло е САЩ и какви безродници си продават бъдещето и лазят в краката на хората!
  • 47 ха ха ха...

    4 4 Отговор
    Орбан: Не може да се постигне стабилизиране на Балканите, ако Сърбия не бъде приета в ЕС

    Може, може! Ако Унгария бъде изключена от ЕС
  • 48 Руски крепостник

    3 4 Отговор
    Да бе, още едно руско прокси в ЕС! Да ходят в брикс, братята сърби.
  • 49 Муш Муш

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Личи ти.че си падаш по батковци и резани салами
  • 50 Диди

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Европеец":

    Бла бла.Всеки има право на мнение,колкото и различно да е то. Що се отнася за корупцията на Орбан,още преди години унгарците го критикуваха за крадени пари,раздадени по родата му и т.н. Останете си с вашето мнение. Писах по горе за държанието му в ЕС , както и за отговорът който получи днес. Орбан е един никой,който от години показва недоволство от ЕС. Мизерник.
  • 51 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Имаш ли идея":

    Лозунги.😂

    Коментиран от #54

  • 52 Хахахаха

    4 0 Отговор
    Къв ЕС за вас бе копейкиии? Вън от ЕС бееее! Путлера да ви взима в руския съюз бе, къде се натискате за ЕС, предатели?
  • 53 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Абе не се занимавай":

    Имате в предвид себе си нали.Същество.😂
  • 54 Лозунги,

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Диди":

    ама отвращаващи от безросдник, продал си бъдещето, страната и Европа на злото САЩ!
  • 55 Хахахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ами":

    Орбан говори за продажните политици в Европа???? Ти за същия Орбан дето взе милиарди от путлера ли пишеш, да не се бъркаме нещо?

    Коментиран от #57

  • 56 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Орбан болонката на Путлер иска още един троянски кон Сърбия в ЕС.
  • 57 Ами не пиша

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "Хахахаха":

    за по детски глупавите лъжи на злото САЩ, щото първо е тъпо, а второ и жалко някой да вие в лъжи! Нали? После как хората да не ги е гнус от САЩ!

    Коментиран от #58, #59

  • 58 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ами не пиша":

    Отговори за Орбана, аз за него ти пиша, не за САЩ?

    Коментиран от #60

  • 59 Хахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ами не пиша":

    Орбана, що не изкара Унгария от ЕС? Нали не му харесва?

    Коментиран от #61

  • 60 На Орбан само голямо браво

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    че се бори с лъжите на НПО-тата на САЩ и съсипването на Европа от тях и купените от тях политици!
  • 61 Ами щото

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Хахахаха":

    за разлика от безродниците, които продават Европа и съсипват с лъжите и интригите на САЩ, Орбан е европеец!

    Коментиран от #63

  • 62 Денис

    3 0 Отговор
    Голямата игра на копейката Орбан е да вкара в ЕС копейката Вучич -разделяй ЕС прокарвайки проруски интереси!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тлъст, ама достовен

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Денис":

    А не жалък безродник продаден на злото САЩ и виещ жално и тъпи евтини лъжи! Браво на Орбан мислещ за Унгария и Европа!
Новини по държави: