Last news in Fakti

25 Май, 2014 11:13 1 014 0

Маргарита Попова гласува в Токио за ЕП (обновена)

  • маргарита попова-
  • европейски парламент-
  • токио-
  • евроизбори

Тя определи това като едно от най-вълнуващите гласувания

Гласувах да стане проектът Европейски съюз по-скоро такъв, че наистина да мога да разчитам реални възможности за отстояване на българския национален интерес.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която е на посещение в Япония и упражни правото си на глас за изборите за Европейски парламент в избирателната секция в българското посолство в Токио.

Като едно от най-вълнуващите гласувания определи Маргарита Попова вота, защото по думите й "сме много далеч от България и това го прави по-специален".

„Гласувах за това проектът Европейски съюз да стане такъв, че наистина да мога да разчитам реални възможности за отстояване на българския национален интерес“, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова днес в Токио. Вицепрезидентът упражни правото си на глас в изборите за български представители в Европейския парламент в избирателната секция в сградата на българското посолство.

По-късно Маргарита Попова се включи в традиционния празник на българската роза в Япония. На 15-ия благотворителен прием „Празник на розата“ специален гост беше съпругата на министър-председателя на азиатската държава Акие Абе.

В тържеството участие взе и Хироши Харада, който е дългогодишен вносител на българско розово масло и продукти в Япония. Пред гостите на събитието той представи България, като направи паралел между красивата природа на двете страни. „Важно е човек да носи розите в сърцето си“, добави той в приветствието си и анонсира, че 2-и юни ще бъде обявен за Ден на розата в Япония. „Пожелавам си след време да празнуваме и 25-та годишнина на това красиво събитие“, каза още той.

Избраната за „Царица Роза 2013“, Юлия Попова връчи от името на кмета на Казанлък Галина Стоянова почетна грамота на Хироши Харада, с която изказва благодарност за популяризирането на българската маслодайна роза в Япония.

На приема бяха представени продукти от българско масло, сладко от рози, розова вода. Певиците от японския ансамбъл „Лиляна“ поздравиха гостите в посолството с изпълнения на български народни песни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: