Last news in Fakti

29 Юни, 2014 16:22 2 582 3

НАСА полетя на летяща чиния

  • наса-
  • летяща чиния

Всичко е протекло по план, докато не е дошло време за отваряне на парашута

Американската агенция за космически изследвания НАСА обяви, че провела изпитания на приличащ на "летяща чиния" апарат. Става въпрос за нова технология за приземяване на Марс. Тя ще позволи да се реши въпроса за евтини и сигурни доставки на хора и оборудване при планираните мисии за колонизация на Червената планета, предаде АП.

Балон с хелий, с големината на футболно игрище, издигна в горните слоеве на атмосферата апарата Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD) от военна база на Хаваите.

При достигане на 36 км височина се включиха ракетните двигатели до достигане на 55 км., откъдето започнало спускане към земята.

Всичко е протекло по план, докато не е дошло време за отваряне на парашута, който не е успял да се разпъне напълно. Свръхзвуковият парашут е трябвало да осигури мекото кацане на летящата чиния в Тихия океан.

Въпреки проблема НАСА изрази удовлетвореност от протичането на теста, чиято стойност възлиза на 150 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pi6o

    4 1 Отговор
    наса се подиграва с човечеството! ако на този етап наса е до това ниво на прогрес по добре да хванат да се гръмнат
  • 2 Stone Kold

    3 0 Отговор
    наса ще продължи с подигравките...те имат 2 паралелни направления едното е снабдено с извънземна технология и може на практика вси4ко дори немислимото и другото направление демек това което се вижда, което цели да покаже колко трудно и скъпо е заниманието с космоса което цели да откаже другите страни и новите косми4ески завоевания да са собственост на сащ и ако може да колонизира космоса и планетите...това според мен няма да бъде позволено от другите същества
  • 3 Монго

    1 0 Отговор
    Опааа, "Досиетата Х"...