Днес е по-трудно от всякога да подберем диета, с която да отслабнем или просто да поддържаме здравословен начин на живот.
Има толкова много различни хранителни режими, като всеки от тях има свои вариации според сезона или според подредбата на звездите, че на човек му е трудно да избере сам. Освен това никоя диета не е универсална и ако не познавате собственото си тяло и метаболизъм има опасност да постигнете обратен на желания ефект.
Именно тук на помощ идват диетолозите и специалистите по хранене. След като направят някои изследвания и ви прегледат, те могат да изготвят специално за вас и вашите нужди правилната диета и да изготвят списък с храните, които са най-полезни и най-подходящи за вас.
Не са много обаче, хората, които се допитват до диетолог при започване на диета, макар те да могат най-добре да помогнат при избора на храни. Но кои са храните, които самите те не биха си купили за себе си и семействата си?
Канала "OMG Facts" във vbox7 е събрал на едно място част от продуктите, които е почти невъзможно да видите на масата на един диетолог:
Някои видове ориз
Тук става въпрос преди всичко за белия, но има и други видове ориз, които имат висок гликемичен индекс и биха довели до покачване на телесното тегло. Ако все пак държите на този източник на въглехидрати, по-добре се насочете към кафявия или черен ориз.
Сосове
Въпреки че си слагаме изключително малко количество кетчуп, барбекю сос или горчица, по-добре е да не го правим. Всички те съдържат добавена захар, която е пречка при отслабването, а и при всеки здравословен режим.
Сушените плодове
Уви, сушените плодове не са просто сушени плодове. Те се обработват със серен диоксид. Забелязвали ли сте, че насекомите не проявяват интерес към сушените плодове? Има защо. Сред техниките за обработката им се използват газови или бензинови пещи, ускоряващи процеса на сушене.
Грозде
Причината диетолозите да избягват гроздето е, че този плод си е направо бонбон от природата - вкусен е, но съдържа страшно много захар. А никой не яде просто едно зрънце.
Неправилно сготвена риба
Рибата е скъп продукт и съдържа изключително важни Омега-3 мастни киселини. Но цялата ѝ полезност се "изпарява" при неправилното ѝ приготвяне. Единствените правилни начини за готвене на риба, пазещи полезните ѝ свойства, са варенето и печенето.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Консуматор
Коментиран от #3, #4
13:42 11.12.2019
2 Радо
14:26 11.12.2019
3 ИМПЕРИАЛИСТ
До коментар #1 от "Консуматор":
Статията се отнася за СКЪПАТА риба, ако не сте схванал внушението!14:31 11.12.2019
4 Цеко сифоня
До коментар #1 от "Консуматор":
Точно така. Човек трябва да си слуша тялото, а не тъпи съвети . Диетолозите са разболели не един и двама наивници. Щом нещо ти се яде или пие, значи тялото има нужда от това. Най-важното обаче е с нищо да не се прекалява.14:37 11.12.2019
5 LR Моника Белучи
16:15 11.12.2019
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.