Last news in Fakti

22 Април, 2020 07:28 2 291 10

Тръмп: Спираме имиграцията за 60 дни

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • имигрант-
  • коронавирус

По думите на американския президент по-нататък могат да бъдат въведени и допълнителни мерки в тази област като целта е защита на работните места на американците

Тръмп: Спираме имиграцията за 60 дни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че обявеното по-рано от него временно спиране на имиграцията към Съединените щати ще бъде с продължителност 60 дни и ще обхване хората, които се опитват да получат т.нар. зелена карта:

„Това спиране ще бъде в сила в продължение на 60 дни, след което ще бъде направена оценка на нуждата от въвеждане на промени или удължаването му въз основа на икономическите условия в дадения момент. Указът ще се отнася единствено за хората, които се опитват да получат статут на постоянно пребиваващи, или с други думи тези, които искат да вземат зелени карти, и няма да обхваща влезлите временно на американска територия.“

По думите на американския президент по-нататък могат да бъдат въведени и допълнителни мерки в тази област като целта е защита на работните места на американците:

„Спирането на новата имиграция ще ни помогне и да запазим жизненоважни медицински ресурси за американските граждани, ще съхрани платежоспособността на здравната ни система и ще донесе облекчение за хората без работа.“

Доналд Тръмп заяви, че вероятно ще подпише документа по-късно днес и по думите му в него ще има определени облекчения. На въпрос какво ще се случи със сезонните работници в селското стопанство, много от които са имигранти, президентът каза, че фермерите няма да бъдат засегнати.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сггсгс

    10 3 Отговор
    Само простаците и глупендерите ходят в клозета сащ ! В кравария няма болнични ,майчинството е само 90 дни и не е платено ! Платен отпуск почти няма (по усмотрение на работодателя - инквизитора ) Цедят те като лимонче и накрая като ония клетници те ровят в общ трап (островчето до село Ню йорк)!!!!
  • 2 Бесен Язовец

    4 0 Отговор
    Спират вноса на работна ръка, че клошарите скочиха с 30% и кашоните вече са дефицит!
  • 3 Фридман

    6 0 Отговор
    Спират и парите на НПОтата които им обслужват пропагандата соросите по Сеета останаха без работа!
  • 4 Министър Калинка 🐞

    5 0 Отговор
    Айде бригадири, хванете се за палците.
  • 5 сггсгс

    7 0 Отговор
    Време е затворено общество и бхк да отечат в канала ! А техните членове и симпатизанти публично екзекутирани !
  • 6 дядо Койчо

    2 0 Отговор
    Дядя ви го сарбът дъртите провиснали мъда за тея хамерикански чумави прасета!
  • 7 дядо Койчо

    1 0 Отговор
    Дядя ви го сарбът дъртите провиснали мъда за тея хамерикански чумави прасета!
  • 8 Абсурдистанска реалност.

    2 0 Отговор
    Търсете махнатото видео във фейсбук с боко-диктатора на което лъсва цялата схема с корона вируса.
  • 9 Ха ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор
    Жълтия демонстрира мускули 🤣
    Ти само гледай другите държави да не спрат
    имиграцията на кравари от фащ.
  • 10 Последно

    1 1 Отговор
    спираме ли я или не? То стана като тука има тука нема.