Last news in Fakti

22 Април, 2020 10:16 11 451 42

Броят на жертвите в САЩ рязко нарасна

  • сащ-
  • жертви-
  • пандемия-
  • епидемия-
  • коронавирус-
  • ню йорк

САЩ са най-засегнатата от коронавируса страна

Броят на жертвите в САЩ рязко нарасна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ рязко нарасна с 2751 за едно денонощие, по данни на университет "Джонс Хопкинс", оповестени вчера, съобщи AFP.

В понеделник в САЩ бяха регистрирани малко над 1400 смъртни случая за 24 часа. Вчера броят на заразените надхвърли 800 000, с близо 40 000 нови случая в периода от 20:30 часа местно време в понеделник до същия час във вторник, сочат данните на университета, които непрекъснато се актуализират.

Според официалните данни, съобщавани от всяка страна, САЩ са най-засегнатата от коронавируса страна както по брой на починалите (общо 44 845), така и по диагностицираните случаи (над 820 000). Близо 75 000 американци са обявени за оздравели. Втора вълна от коронавирус се очаква да връхлети САЩ следващата зима и може да удари много по-силно от първата, защото вероятно ще пристигне в началото на грипния сезон, предупреди директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 6399

    105 6 Отговор
    Има нещо което трябва да се изясни, в Русия от началото до сега са починали 456, лека им пръст. Защо по напредналите с най добра медицина и подготовка държави измират като пилци?

    Коментиран от #8, #9, #11, #13, #14

  • 3 кака Мара

    98 10 Отговор
    Ефекта на бумеранга. Сега обаче се чудят на кого да си го изкарат. Защото с тяхната надменност на " изключителна нация" сами пренебрегнаха сериозността на вируса а сега си търсят начин да го прехвърлят на китайците !

    Коментиран от #7, #16

  • 4 Behemoth

    72 5 Отговор
    Ми те тия дебелаци са пълни с болести и вируса жъни наред...
  • 5 Болшевик

    56 5 Отговор

    До коментар #1 от "шумк":

    Не болшевишка а радост за тези които пуснаха вируса - лошото е че предвиждат 65 милиона жертви по целия свят - да си чул някой високопоставен да е заразен в краварника.

    Коментиран от #10

  • 6 Някой си

    25 8 Отговор
    Защо не пишат общия брой починали?
    И в Щатите и в Испания и в Италия?
    Защо?
    Защото пишат всеки като умрял от корона ли?
    Без значение от какво всъщност е починал?
  • 7 Груйо

    9 54 Отговор

    До коментар #3 от "кака Мара":

    Какъв начин да търсят, като е ясно като бял ден че вината е на Китайците, те са го разработили, те са го изпуснали, а и в началото го криха.

    Коментиран от #20, #25

  • 8 Дельо хайдутин

    68 5 Отговор

    До коментар #2 от "6399":

    Нямат си БЦЖ. Свети великомъченик Тодор Живков бди над нас. ХА ХА ХА
  • 9 Дельо хайдутин

    40 5 Отговор

    До коментар #2 от "6399":

    Нямат си БЦЖ. Свети великомъченик Тодор Живков бди над нас. ХА ХА ХА
  • 10 сърп и чук

    14 53 Отговор

    До коментар #5 от "Болшевик":

    Не е вярно, вирусът е пуснат от Китайците, с цел отслабване на западната икономика. Нищо чудно след тази биологична война да започна и реална такава.

    Коментиран от #17

  • 11 умен ли си

    14 67 Отговор

    До коментар #2 от "6399":

    Защото целия свят се изсипва в Америка, а в Русия никой не иска да ходи. Това достатъчно ли ти е?

    Коментиран от #15, #21, #22, #31

  • 12 Цфф

    6 17 Отговор
    Фалшиви новини.
  • 13 Медицина по американски

    64 3 Отговор

    До коментар #2 от "6399":

    На знам, дали тяхната медицина е напреднала, но е безумно скъпа. Едно раждане удря 30 000 долореса. Малцина си го позволяват. САЩ била държавата извън третия свят, в която най-голям процент от ражданията стават в домашна обстановка. Медицинските осигуровки не са задължителни. Като нямаш, се лекуваш с чайове и разтривки. Храната им отдавна е ГМО, т.н. ЕКО храни са много скъпи. На практика витамини и много други необходими на човешкия организъм вещества, американците не ги получават. От там идва и затлъстяването им. Когато не си получил нещо, жизнено необходимо, организмът си го търси. И макар, че усещаш, че си преял, ти се яде още.
  • 14 гост

    13 33 Отговор

    До коментар #2 от "6399":

    Те руснаците броят умрелите по друга методика,тяхна си.
  • 15 Без сантименти

    72 4 Отговор

    До коментар #11 от "умен ли си":

    Умния-по данни на ООН за 2018 г, Русия е на второ място по приток на емигранти след САЩ--да си знаеш...Сега по темата-факт е,че БЦЖ предпазва.Факт е,че американците като общо са с много разклатено здраве-супер дебелаци и от там следват доста хронически заболявания.Факт е,че здравната система на САЩ е само за осигурените-и то не винаги.За да те сложат на изкуствено дишане ти трябват от 24 000 до 70 000 долара-което много малко американци могат да си го позволят.Има още куп причини за високата смъртност там-но главната е,че самият политически строй е на принципа-печалба...и даже здравеопазването им е с цел печалба.Ако имаш пари-живееш...а ако нямаш-в картоненият кашон и в общите гробища..-това е американската мечта!!!

    Коментиран от #34

  • 16 дсдс

    41 4 Отговор

    До коментар #3 от "кака Мара":

    Тръмп съкрати щаба за борба със заразите преди две години. Научни работници, изписали книги по тази тема пресметнаха с точност до два дни кога и как ще се развие и разпространи като предупредиха държавата повече от месец преди да започне заразяването. Какво направи Тръмп ли? Каза че няма проблем, да си мият ръцете и това е, САЩ се справяли чудесно, много добре реагирали и др. На протести и събирания, които са подкрепяни от президента, хората са наблъскани един до друг, но според него нямало проблем, защото те спазвали отстояние един от друг. Джонсън направи същата глупост и Англия съвсем скоро ще настигне САЩ, защото смъртните случаи са резултат от безумието преди месец, а не преди ден. Джонсън трупа имунитет и стигна до интензивното, където 50% не излизат живи.
  • 17 Болшевик

    53 5 Отговор

    До коментар #10 от "сърп и чук":

    От къде го научи това че вируса бил пуснат от Китай - чичко Сорос ли ти го каза.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЛАз

    29 4 Отговор
    Нищо им няма на умрелите, важно е да стартира отново икономиката сто..двеста хиляди са нищо пред икономическия срив, който би настъпил ако не излязат всички на протест. Тръмп е велик, нацията също и ще взривят Короната с една пръдня!
  • 20 Хую

    40 3 Отговор

    До коментар #7 от "Груйо":

    И от къде ти стана толкова ясно че е пуснат от Китай - като ти дадоха едни доларчета и ти се изясни - така ли?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ттт

    35 4 Отговор

    До коментар #11 от "умен ли си":

    Номер 15 ме изпревари, но аз ще допълня. Не само, че Русия е на второ място по приток на емигранти след САЩ. Трети са Канада, четвърти и пети Австралия и Великобритания. Но в Русия идват предимно азиатци, докато в САЩ притокът на азиатци отдавна намаля. А последните 20 години най-свирепо се учи в Азия. На практика извън нея образованието много закърня.
  • 23 анонимен

    14 11 Отговор
    Бройката е много малко! Добре ще бъде да измират по 100-200 хил. на ден!!! За доброто на целия свят!!!!😀
  • 24 анонимен

    15 13 Отговор
    Бройката е много малко! Добре ще бъде да измират по 100-200 хил. на ден!!! За доброто на целия свят!!!!😀
  • 25 кака Мара

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Груйо":

    Тайван и Япония друго казват. Даже го излъчиха по техните телевизии. Нали за това привикваха китайския посланик в сената ??!!
  • 26 fatal bazooka

    18 2 Отговор
    Този грип е много странен .Професор Дидие Раул (французин) тази сутрин сподели наблюдения че вирусът атакува богатите държави , за сметка на бедните държави където е на минимум прогрес .....

    Коментиран от #27

  • 27 ттт

    26 0 Отговор

    До коментар #26 от "fatal bazooka":

    Бедните държави имат реално земеделие, богатите отдавна преминаха на ГМО продукти. Моркови по един килограм парчето, свине по 800 килограма, мляко, което шест месеца не се вкисва.

    Интересно ми е, тази версия май никой не я разглежда.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 fatal bazooka

    16 0 Отговор

    До коментар #27 от "ттт":

    Това е факт САЩ номер 1 по-наднормено тегло.Което вече е проблем и във Франция ,много деца са в специализирани заведения ,дебеларим не знам как се казваше на бг, дълго време съм тук.Уж био продукти,внимавам какво копувам дъщерята вероятно на зима ще ходи за лечение.25 деца в клса 7 от тях са в клиника проблем с килограмите.😰
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Прав си

    17 2 Отговор

    До коментар #27 от "ттт":

    Не само ГМО, но и многото Е- та . ПОЧТИ ВСИЧКИ СА КАНЦЕРОГЕНИ И ПОТИСКАТ ИМУННАТА СИСТЕМА. ВАКСИНАЦИИТЕ - също. В неразвитите държави децата не се ваксинират. Наскоро Индия изгони организацията на Бил Гейтс, тъй като от неговата полиомиелитна ваксина имаше доста увредени деца.
  • 31 Пирата

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "умен ли си":

    Бил съм много пъти в САЩ и Русия не бих живял в нито една от двете държави, има други много по добри места за живеене!
  • 32 Гого

    23 1 Отговор
    Хамерика е най алчната и ненаядена държава
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТРАБОЗЪБ

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Без сантименти":

    ТО И В БЪЛГАРИЯ СЕ ДОБЛИЖАВАМЕ ЗНАЧИТЕЛНО ДО АМЕРИКАНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И У НАС ЧЕСТО СЕ СЛУЧВА КОЙТО ИМА ПАРИ СЕ ЛЕКУВА КОЙТО НЯМА ДИ МРЕ.
  • 35 БРЦК

    6 0 Отговор
    Не вярвам на ЯНКИ .Това е първо когато говорим за Сащ . Китай предупредиха че ще обявят технически дефолт на САЩ т.ест.парите които са дали на САЩ трябва да се върнат и да имат същата стойност от датата на получаването /защото има огромна инфл.от печатане еналиване за бърза ликвидност/ .Сега САЩ са потърпевши немогат да плащат / не знам дали е така/ САМО ВОЙНА МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ САЩ ОТ ВОЙНИ ЖИВЕЯТ .КОЙТО Е НЕГРАМОТЕН ДА МЕ ПСУВА
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Боби

    1 2 Отговор
    Кой е пуснал това биологично оръжие НЕ се знае, и нема и да се разбере, но лошото в случая е че жълтите комунистически държавници УМИШЛЕНО прикриха заразата, вместо да се вслушат в думите на китайския лекар открил вируса и да се ограничи разпространението му само на територията на Китай, а не както сега в цял свят.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Венциаслав

    0 0 Отговор
    Кой казва че Русия няма добро здравеопазване или пък Българския лекар е лош лекар но да оставим това.Някой хора ще спечелят от коронавируса и това са едрите глобалисти и новият световен ред разбира се във него няма място за Русия.След 20 години всички ние ще сме натикани в новите технологии
  • 40 Венциаслав

    0 0 Отговор
    Боби никой не е прикрил заразата просто никой не е очаквал че може да му се случи.До ден днешен професор Мангъров излиза със теорията за ставен имунитет апропо самият той е привърженик на ваксинацията и то при гроб това всяка нова година Боби трябва да го ваксинират
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Лили

    0 0 Отговор
    15 номер чичко Путин ли ти каза че напират емигрантите към него? Ти защо си тук ? За дебелаците да знаете,аз съм на 55 кг,и въвФранция обиколих доста, за мой ужас по- дебели от мен не срещнах .Дебелите са араби и всякакви пришълци ,те си личат