24 Април, 2020 12:30 1 077 0

Феновете на Локо Пд с нова похвална инициатива в битката с COVID-19

  • локомотив пловдив-
  • фенове-
  • коронавирус-
  • футбол

Организираха за поредна година акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване

Феновете на Локо Пд  с нова похвална инициатива в битката с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Продължават инициативите на привържениците на ПФК „Локомотив” (Пд) във връзка с борбата срещу коронавируса и по повод Великденските празници.

Фенклуб „Локомотив Пловдив”, заедно с Районен център за трансфузионна хематология - Пловдив, организираха за поредна година акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 17.04.2020 г. в Кръвен център – Пловдив. Няколко десетки привърженици на клуба са се отзовали на тази дата, проявявайки милосърдие и човечност в този изключително тежък за българската медицина период.

Друга инициатива на феновете на клуба е кампанията, наречена „pLOVEdiv срещу COVID 19”, за събиране на средства, които ще бъдат използвани за закупуване на оборудване (реанимационни легла и консумативи, видеоларингоскоп, бактерицидни лампи и др.). То е предназначено за Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД, Пловдив, която поема основния поток от заразени от коронавирус в областта. Кампанията е подкрепена от режисьора Илиян Джевелеков, европейския шампион по бокс Даниел Асенов, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, четвъртата в света в тройния скок от Пекин 2015 - Габриела Петрова, Димитър Илиев - футболист №1 на България за 2019 година, Организация „Трибуна Спортклуб“ и др.

Установен е контакт с болницата, за да се разбере какви са належащите нужди и какво реално може да бъде закупено в момента, предвид дефицита в световен мащаб на много от необходимите консумативи и апаратура. От производители е договорирано оборудване за 21 880 € (40 000 лв.), като до момента са събрани към 5 400 €. Който иска да подкрепи инициативата, може да разбере по какъв начин от Интернет-страницата „Фенклуб Локомотив Пловдив”, където ще намери link към платформата на HelpKarma Fundraising, а именно: https://bg.helpkarma.com/help/551587038970

Болницата има неотложна нужда от тази помощ.

Със съпричастност, солидарност и единство ще минем през това изпитание!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА