Last news in Fakti

17 Декември, 2020 11:11 9 249 8

Тези две неща качват цените на жилищата

  • франция-
  • жилища-
  • цени-
  • балкон-
  • тераса-
  • пандемия-
  • коронавирус

Имоти с балкони и тераси с 10% по-скъпи

Тези две неща качват цените на жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата във Франция, които разполагат с балкони или тераси, вече се търгуват с 10% повече спрямо същите имоти без тях. Данните са от изследване на компанията Meilleurs Agents, проведено в 11 от най-големите френски градове. Аналогично изследване проведено през месец май показва ръст на цените от 8.8%.

Несъмнено разлика в цената е имало винаги, но след 17 март, когато Франция въведе първата карантина, ценността на жилищата с открити пространства значително се повиши. Сега стойността се е повишила с 1.3 процентни пункта спрямо времето от първия локдаун.

„Да имат жилище с балкон или тераса много от купувачите искаха и преди пандемията, но след месец май това желание стана още по-голямо. В големите градове клиентите са готови да платят повече за тази привилегия. Тенденцията обаче достигна пика през лятото и в момента наблюдаваме нейното отслабване, което може да е предвестник на връщане на ситуацията отпреди пандемията през следващите няколко месеца“, казва Барбара Кастильо-Рико, ръководител на отдела за икономически изследвания в Meilleurs Agents.

При всички положения, продължаващата криза вече доведе до промяна на критериите на поне 20% от купувачите, решили да придобият жилище. Наличието на балкон или тераса е сред основните фактори при 21% от респондентите, както и големината на жилището за 19% от анкетираните.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жак Фреско

    11 1 Отговор
    Образованието в момента насърчава чувството за собственост в младите до преяждане! Докато образованите си остават галоши след като завършат цените ще се повишават и затворите и лудниците ще се множат!
  • 2 Банка

    8 1 Отговор
    В България само се вдигат.
  • 3 Бягство

    18 0 Отговор
    Следващата тенденция ще е дом далече от града, сред природата и чистия въздух.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рентиер

    5 5 Отговор
    Мислех да си продам вилата на 40км. от София с път ток и собствен водоизточник насред планината но катастрофалната промяна в начина на живот на хората ме накара да се откажа... Знае ли човек какво още предстои в бъдеще !? Току виж се наложило да се изтеглям в планината...

    Коментиран от #6

  • 6 грого

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Рентиер":

    И какво ще ядеш във вилатат ти в планината? Ще се изгърбиш от работа една година само да я приведеш във ред и да разкопаеш малко гртадинка, а докато порасне продукцията за ядене?? Ще береш мушмули. Много млади хора го мислят това, хоп къща в село около софия, планинско, че да е по-ветино и следп ървата зима с подвити опашки в панелката на мама, на чисто и топло. Не всеки може да издържи да живее в къща с по-спартански условия. Който може ще е щастлив и здрав.

    Коментиран от #7

  • 7 Рентиер

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "грого":

    Заглавието ми не е случайно... Това първо. Второ на вилата ми условията не са спартански а тежък,,Барок"обзавеждане + още много екстри и трето защо трябва да копая аз като си има хора за всичко(ако някога се стигне до там въобще) ? И последно тук не живея в,, панелка''! Просто написах че се отказах да продавам вилата поради промяна в световната обстановка. Чистия въздух разходките в гората прекрасните гледки съчетани с много добрите условия за живот се откроиха много рязко на фона на градския живот... Особено тази година!!! (между другото има и перфектно зареден голям магазин на 4 км. от къщата така че и това пречи да не се копаят градини или др. фермерски дейности!
    Поздрави!
  • 8 Ана

    8 1 Отговор
    Рентиер, темата е за жилища основно в големи градове. Второ, да разбирам ли че правите безплатна реклама на селската си къща, която сте смятали да продавате, а явно не сте могли ?! И трето, жалко че covid 19 е причината да разберете нуждата от това, прирофата да присъства в нашия живот.