Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 17:56 6 617 17

Най-добрите градове за покупка на жилища от пенсионери

  • франция-
  • град-
  • пенсионери-
  • покупка-
  • имоти

Атлантическото крайбрежие е за предпочитане

Най-добрите градове за покупка на жилища от пенсионери - 1
Снимка: Shutterstock

Френското издание Le Figaro проучи кои региони в страната са най-добри за покупка на жилище от пенсионери. Оказва се, че френските пенсионери предпочитат Атлантическото крайбрежие. изненада е, че места като Бордо и Нант не са сред възрастните кандидат купувачи на имоти. Идеалното място за това е Вандее. На втора позиция е Шалан с население от 20 000 души, а третото място е град Ван в Западна Франция.

Основните критерии при избора са цената на имотите. В двата първи града тя е около 2000 EUR/кв.м. Данъците, които се плащат върху имотите също са определящи за мястото, на което ще се купят. Друг фактор е цената на живота. Също така в посочените градове цените на имотите са отчели значителна промяна през последните 4 години, което доказва тяхната привлекатеност.

В посочените градове също така е много добро здравеопазването, сигурността е високо ниво, климатът е отличен, както и транспорта и инфраструктурата, а също така и социалния живот.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    10 3 Отговор
    Ще купим едно на Боко.
  • 2 Барба Ганьос

    9 4 Отговор
    Напротив най-добре в Барселона
  • 3 Грейс

    10 2 Отговор
    Още утре ще проуча пазара на тези имоти защото 50 лв са много и ще ги вложа в имот. Не че ще ми стигнат за постоя ен в околностите на София, ама да са живи и здрави децата, те ще се погрижат
  • 4 Тези схеми...

    17 3 Отговор
    Ако банките спрат да финансират строежите, всичките ще фалират до един. 2000 евро на кв.м. после защо няма раждаемост, защото младите живеят до 30г с техните.
  • 5 Къна

    19 5 Отговор
    Безмислена и вредна статия за българите в предпенсионна възраст.2000 € на квадрат никой няма да изплюе в тази затънтения френски Прованс. Ако малко от малко България се оправи с битовата(разбирай Ромска) престъпност и месна феодална власт държавата ни ше стане райско място за богати пенсионери от цял сват.Ама,надали.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 хa ха

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Къна":

    2000 евро на квадрат вървят цените в София. Какво се правиш, че е някаква непосилна сума??

    Коментиран от #9

  • 7 буци

    1 0 Отговор
    В България къде купуват пенсионерите? Знам де,ама къде би било най-добре?

    Коментиран от #8

  • 8 Грейс

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "буци":

    Има ли значение къде ще те ядат червей те?
  • 9 Къна

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "хa ха":

    София та София.Абе,в БГ нямали и други места?Била съм във Франция и знам за К’во говоря.В БГ една селска къща с реновирането ще излезе не повече от 250—300€ на квадрат.И като сметнеш ефиниията в магазина и пазарите един беден пенсионер ще си живее живота.И всички са заинтересовани от това а не да ми рекламират Франция.Там е за Англичани,над 2.5 милиона пенсии са там.

    Коментиран от #13

  • 10 хa ха

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Къна":

    сега го прочетох – меСна власт...
    Време е да се оправим с месото, че иначе зле.
  • 11 Възмутена

    5 2 Отговор
    Защо в заглавието не написахте, че става дума за пенсионери от Франция, ами дразните хората?
    Можеби не искате да ги дразните, а да им се подигравате ... ???
  • 12 е х о

    2 0 Отговор
    Пропаганда и лъжи ! Пенсионираните франсета , предпочитат Средиземноморският климат ! Атлантическото крайбрежие е ветровито и дъждовно . Там вали средно 140 дена/годишно.
  • 13 даскала

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Къна":

    Къщите в малките градове - 3 000 до 7 000 души , се движат между 20 000-35 000 € и то в добро състояние , само да се освежат . Това са къщи от 45-80 м2 , евентуално с дворно място . Но терена допълнително увеличава данък сгради .
  • 14 любопитен

    1 0 Отговор
    За какви 2000 €/м2 бълнувате ??? В градове до 20 000 души население , старо строителство е 500-800€/м2 ! При наличието на голям избор от имоти , цените са ниски . Освен това в областта Бретан , стойността на имотите е най-ниска сравнена с цяла Франция , заради ветровете и честите дъждове . Департаментът „Вандее“ е под Нант , там е също като в Бретан - вятър и дъжд до скъсване . В Нант , общините се чудят , как да спрат миграцията от района . Предоставят на желаещите да работят в района , общински жилища с нисък наем .
  • 15 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    У-у-ха ! Българските пенсионери с месечен доход от 300 лева "удариха кьоравото" !!!По груба сметка без да яде, купува лекарства и прочие разходи, след 67 години пАнсионера нашенски ще събере парите за 60 квадратни метра имот,у Франция, у Вандее!!!
    Данък за имота няма да плаща,като ще е на 140 лазарника...........
  • 16 Брокер

    2 0 Отговор
    2000евро за малко градче,то в София имотите са по ефтини
  • 17 Янко

    1 0 Отговор
    Българския пенсионер се е засилил да копува имот на френското атлантическо крайбрежие. Вселенски смях! Нашия пенсионер се чуди ще има ли днес нещо масата за ядене.
    Глупава статия.