Last news in Fakti

23 Декември, 2020 13:52 2 330 5

Д-р Недялко Калъчев: С 25 на сто ще се завишат данните за заразените с COVID-19

  • коронавирус-
  • антигенен тест-
  • д-р недялко калъчев

Антигенните тестове са безмислени при контактни лица

Д-р Недялко Калъчев: С 25 на сто ще се завишат данните за заразените с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

„След като антигенните тестове бяха приети от надзорните органи и сертифицирани, те са доста надеждни, много рядко са фалшиво-положителните резултати при тях“, каза в предаването „Преди всички“ по БНР д-р Недялко Калъчев, собственик на една от големите лаборатории в София във връзка с приравняването на антигенните на PCR тестовете.

"И досега сме докладвали в Единния информационен портал данните за антигенните тестове и тестовете за антитела, но те не влизаха в статистиката.

С 25 на сто ще се завишат данните за заразените с COVID-19 с отчитането и на антигенните тестове, още повече, че и НЗОК започна да заплаща PCR тестовете, хората си правеха по-често тестове, а сега и антигенните тестове, които са евтини, така че съотношението между данните от двата вида тестове се променя.

Препоръчвам на хората, които са контактни, да не си правят антигенен тест - безсмислено е, те трябва да си направят PCR тест, а хората с отрицателен антигенен тест, които имат клинична картина, имат и контакт, трябва да бъдат повторени с PCR тест", заяви още д-р Калъчев.

Д-р Калъчев коментира, че отдавна са разбрали, че има опити за фалшифициране на лабораторни резултати на PCR тестове, още когато Гърция поиска такива тестове за влизане в страната.

"Променихме тогава вида на хартията, холограмен стикер, сложихме връзка с базата данни, което не беше много редно на такъв тип резултат."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zizi TOP

    6 1 Отговор
    Скоро не беше излизала новина за корона вирус
  • 2 Прав си

    5 0 Отговор
    За това бай Недялко, но тези неща ги знаем от много месеци вече. И аз минах и то много трудно, на 46 съм. Без съпътващи заболявания. Пазя баща с инсулт и майка ми. Дори не ми звъннаха по телефона да ми кажат резултата. Нито Великото РЗИ, никой!!! Само от клиниката ми звъннаха и то там. Загубих близък и трябва да се пазим поне до лятото. Хубави Коледни празници на всички. Бъдете здрави
  • 3 Аз40

    4 0 Отговор
    "отдавна са разбрали, че има опити за фалшифициране на лабораторни резултати на PCR тестове"
    Запишете си го в червено-синия тефтер това, агитка! Не само, че има опити, а ги фалшифицират и всички го знаем.
  • 4 Миризлив пор

    1 0 Отговор
    А защо трябва да са на хартия като може заинтересовани институции да имат достъп да ни проверяват.
  • 5 Матей

    0 0 Отговор
    Още ли ще ги завишават,закъде повече,хареса им да измислят бомбастични числа,гледат към тавана и казват --10 хил. заразени днес,хубаво число,150 починали ,все от ковид,прекрасно.Доц.Мангъров за хиляда и първи път им казва,а не се правят на халтави и улави,да оставят природата да си свърши работата,без истерясване,а пък ония нямат спирачки.Руският прогностик Катасонов пък отива по-далече,заявява,че целия тоз цирк е часто от колосален сатанински план за въвеждане на нов световен ред,глобо-фашизъм.Статията е в Скандално БГ.