Last news in Fakti

29 Януари, 2021 20:35 2 018 53

Проф. Асен Балтов: При 1500 заразени на ден, мерките се затягат отново

  • пирогов-
  • асен балтов-
  • коронавирус

Прогноза за пандемията

Проф. Асен Балтов: При 1500 заразени на ден, мерките се затягат отново - 1
Снимка: БГНЕС

Това, че сме поръчали 4,5 милиона дози от ваксината на „Оксфорд“ няма да е пренасищане. Тя може да се съхранява при нормална температура и трайността ѝ е 30 дни. Чака се много голяма разработка след клинични изследвания на пациенти над 50 г. и това ще се добави към характеристиката на ваксината. Това заяви директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Този месец ще бъдем залети от 100 000 ваксини, следващият месец още 100 000. Това ще ни позволи да започнем да ваксинираме втора и трета фаза. Ако някой реши по-късно да се ваксинира, няма да е проблем. Т.е. фазите не са затворени", разясни той.

Той даде пример: "В Румъния 117 000 няма да могат да получат втора доза от ваксината. Това при нас няма да се случи. Израел имат договорка с Пфайзер. 135 000 души вее са ваксинирани с втора доза. Всички те имат изграден добър имунитет", разкри проф. Балтов.

"Има служители в „Пирогов“, които са си поставили втора доза от ваксината и се чувстват прекрасно. Няма нищо страшно. В един кабинет на „Пирогов“ минават по 150 пациента на ден. От личния лекар се иска да ваксинират от 10 до 20 души на ден, така че не мисля, че ще е проблем", посочи лекарят.

Балтов смята, че за една година страната ни може да навакса с ваксинационния план. "В рамките на един месец 70% от персонала на „Пирогов“ е придобил имунитет. В момента, в който ваксинираме 1,5 млн. българи, картината ще е много добра. Антителата могат да намаляват, но клетъчният имунитет остава", коментира той.

Директорът на "Пирогов" обясни при какви условия мерките ще трябва да се затегнат: "Това крехко равновесие, което сме постигнали, благодарение на либералните мерки, ако започнат да растат случаите на COVID-19, ще се наложи отново да се затворим. В някои държави в Европа не се живее. При 1500 заразени на ден, мерките ще трябва отново да се затегнат – учениците да минат на онлайн обучение, МОЛ-овете да се затворят и т.н. В противен случай може да стане страшно за здравната система. Заведенията са високо рискови места, където заразяването става по-лесно. Сега системата е доста по-подготвена. Не искаме да се натовари здравната система, но сме готови".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    38 3 Отговор
    На бас, че март месец "ще се случи"
  • 2 Оня с коня

    35 3 Отговор
    Да ми затегнеш дедовия па ти бе съсел
  • 3 ХАХАХАХАХА

    36 2 Отговор
    КАТО ЗНАЕМ ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЯ "ДАННИ" И "СТАТИСТИКИ' СИ ГИ НАДПИСВАТЕ КАКТО ВИ ДОЙДЕ, СКОРО ЩЕ ИСКАШ ДА СИ ЗАТЕГНЕШ И ХАЛКАТА, балтов, АМА В ЗАТВОРА ЩЕ ТИ Е ТРУДНО :)))) ЩЕ ТИ Я РАЗБАЛТЯТ ТАМ ЛИЛАВИТЕ СЪКИЛИЙНИЦИ :D ПЛАШИ СИ ТИ ГАРГИТЕ, ПЛАШИ
  • 4 Шпек

    17 1 Отговор
    И тоя купи 4,5 милиона дози Оксфордски ваксини каквото и да значи това.От утре може да се почне ваксинацията на ОПГ ГЕРП и до изборите да са здрави и да гласуват за някой.
  • 5 Дъртият

    7 0 Отговор
    Вируса ковид деветнадесет ще изчезне на 25 .06. 2021. Когато стане 34 ° .
  • 6 Дъртият

    25 4 Отговор
    Всички ученици в класните стаи. Вируса ще продължи да съществува , но животът трябва да продължи както преди това . Който оцелее.

    Коментиран от #7

  • 7 Дъртият отива за бира

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дъртият":

    Балтов е най обикновен ортопед. Сигурно жена му го насърчава да приказва глупости и да си вярва.

    Коментиран от #9, #50

  • 8 ШКАФА

    22 2 Отговор
    КАЗВАМ го за ++десети път....COVID-19 не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните... Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни...
  • 9 Сигурно

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дъртият отива за бира":

    И май го боли зъб и куцА
  • 10 Жената на балтов към балтов

    22 1 Отговор
    Стой си на задника и ми носи голямата си заплата докато не влезеш в затвора.
  • 11 Бакалин

    15 2 Отговор
    По прости сметки, то не остана вече кой да се заразява вече, освен ако не ни лъжете от самото начало за действителните бройки.
  • 12 НеДа

    26 1 Отговор
    Както ви казах глобалистите никога няма да позволят да сме свободни както преди Корона истерията. Не 1500, 15 000 могат да ги изкарат на ден. Ще се стигне до гражданска война.
  • 13 Носът му е дълъг

    13 1 Отговор
    Като на Пинокио
  • 14 Ввв

    14 1 Отговор
    Дано сте разбрали, че ще ни отпуснат след като ги затегнем задълго.
  • 15 Мангъров е човекът 💞Без страх напред

    17 2 Отговор
    При мен от 100 легла 84 са свободни... Много страшен този COVID-19
  • 16 истина е

    20 1 Отговор
    Няма доктор , който да не ламтее за пари .Това е заболяване при кооето няма лечение !
  • 17 Исли

    10 1 Отговор
    Организирано е убийството на блатов и кумчев на 3 02 2021
  • 18 Господин Балтов

    12 1 Отговор
    Говори в проценти а не в заразени..... Защото ако направите над 3500 теста ще го постигнете. Не правете гражданите на луди.... Или поне аз не съм.

    Коментиран от #20

  • 19 Гери

    17 1 Отговор
    Този корумпиран Балтов та той ние като съседи го знаем какъв е а тия в Пирогов сиговорат легенди за неговите схеми та той ще казва 1500 или нещо друго ами ако скочи този народ

    Коментиран от #24

  • 20 Господин Балтов Съжалявам Балтов 30000

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Господин Балтов":

    Говори в проценти а не в заразени..... Защото ако направите над 3500 теста ще го постигнете. Не правете гражданите на луди.... Или поне аз не съм.

    Коментиран от #31

  • 21 Цецоо

    14 1 Отговор
    БАЛТОВ = ПЪЛЕН БОКЛУК
  • 22 08400

    16 1 Отговор
    Бай Асене вие сте един обикновен шарлатанин назначен от Боко Тиквата за главна калинка на Пирогов! Бай Асене май не схващаш, че Българският народ е на предела на търпението си и ако прекрачите границата ще ви помете некадърни боклуци! ОСТАВКА пропаднал ГЕРБЕР!
  • 23 Този лично

    21 1 Отговор
    Този лично ще го линчувам след изборите.Това не са лекари,клели се в хипократовата клетва а престъпници с бели престилки.Всяка лъжа,която има за цел масова психоза, се наказва от закона със затвор.Ще гласувам за тази партия,която премахне диктатурата и върне суверенитета на Бъллгария.Не съм съгласен да ми се налага нещо от еврогейския Брюксел или от джендърите от САЩ`.Да си върнерм свободата и държавата.
  • 24 Това :„ние като съседи го знаем какъв е”

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гери":

    Какво значи уважаеми Гери?
  • 25 Хора, набийте си го в кухите кратуни!

    17 0 Отговор
    Хора, набийте си го в кухите кратуни! Не ви трябва никаква ваксина за вирус измама! Не се опитвайте да се разболеете нарочно, защото на ваксината точно това и е действието - да ви разболее, за да може организма да си изгради имунитет! Вируси винаги е имало и ще има! Не виждате ли, че чувалите с трупове ги няма! Има само умъртвени хора от некадърните лекари, положили "хипократовата" клетва, ама сигурно отзад та напред! Също така има нарочно обявявана в ефир статистика на починалите от какво ли не, но вече само от "ковид" измамата, която до сега не е обявявана, с цел да психяса и да се стресира населението, и само да приеме хомота на робството, което ни гласят! Бъдете умни и мислете с главите си! А и въобще не гледайте телевизия и не слушайте радио, за да не ви промиват мозъците с лъжи и измами разни идиоти - кунчевци, кантарджиевци, ангеловци, мутафчиевци................! :(
  • 26 Лелее

    16 0 Отговор
    Не искам пари , коли , дворци ...
    Да ви видя във затвора искам !
    Това да не са консерви бе ?
    Ваксини ми складирали ...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Лелее

    9 0 Отговор
    150 човека на кабинет викаш ?
    Не от ваксините , от КЕША се чуствате
    “Прекрасно “ !!!!!
  • 29 Потърсихме мненията на доц. Атанас Мангъ

    11 0 Отговор
    Потърсихме мненията на доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница в София и на хомеопата д-р Румен Стойчев. Морбили и Салмонела, много по опасни от COVID-19 категоричен бе доц. Мангъров
  • 30 Iviviv

    13 0 Отговор
    Ортопед говори за вируси стига бе омръзна ми вече спрете се.
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Господин Балтов Съжалявам Балтов 30000":

    при този 4,5%,който е от 2 дена за да достигнат до 1500вирусоносители трябва да Тестват 33320 човека.Няма възможност да се извърши в бг такова тестване!Забелязах,че бг-професорите пак започнаха да-ТЕСТУУУват...Пази ме ...От такива професори...
  • 32 Туй е Човекът

    8 0 Отговор
    Който коли и беси Българският народ и ни заплашва че сме чумави а не само леко настинали
  • 33 Инкубационният период При COVID-19,

    5 0 Отговор
    Инкубационният период При COVID-19, варира в рамките на 1 до 3 седмици, но средно е около 15-18 дни. След преболедуване се придобива траен имунитет срещу заболяването, а повторни епизоди са рядкост.
  • 34 кхлжйлгжй

    10 0 Отговор
    Този нали не е министър?Не се ли среща някъде по улицата.За поздрав питам.

    Коментиран от #35

  • 35 Аз ВЧЕРА

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "кхлжйлгжй":

    Се разхождах и духна силен Ковид Вятър и една Ковид Цигла падна и ме уцели в Десятката ама мойта картуна е здрава и счупи циглата
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Абе ................товa многоточие е

    0 8 Отговор
    Нецензурен коментар към всички горе пишeщи!!МАРТ 2020г.ръкопляскaxте за лекарите!!!МАРТ 2021г. плюeте лекарите!!!Е това е БЪЛГАРИЯ!!!
  • 38 Да осъдим

    5 0 Отговор
    Балтов Асанов че иска да ни Карантинира в пандиза и то целият Народ ,който не открабнал и стинка от Евро фондовите
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ЦК на ГЕРБ

    5 0 Отговор
    И на 1 април -бам !!! Карантина в цялата държава !!! И отменяме изборите ! Мъдрец е другаря Борисов!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Васил

    3 5 Отговор
    Даже и 600 на ден са много за нашата държава направете си сметка за един месец 18 хиляди как ви се струва дали са малко? Отварянето на детските градини и училищата е огромна грешка за втори път я правят май са уникални тъпаци.

    Коментиран от #46

  • 43 Пловдив

    6 0 Отговор
    Професорче! Нямам претенции да съм голям капацитет в медицината като теб, и някои твои плешиви, и мустакати колеги(които насаждат паника и страх в населението) , но защо не обясните, колко хора дневно умират от яденето на кренвирши, салами, македонски и леонски наденици, бял хляб, снаксове, чипсове, вафли, шоколади с палмови мазнини(които се разграждат при температура над 40градуса?!?), пиенето на безалкохолни напитки, с глюкозо фруктозен сироп, аспартам и др.Предлагам да ги сравним с броя на починалите от вируса и да направим равносметка. Апропо:Дали тогава ще забраните със закон, гореописаните продукти?!?
  • 44 7596

    2 0 Отговор
    Цитира данни от други страни ! Въпроса е на какъв език ги чете?
  • 45 хахаха

    3 0 Отговор
    щабара и на теб ти плащат ясно е
  • 46 блаблабла

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Васил":

    а ти преди знаел ли си колко са били не си знаел и си живял щастрило пак са били толкова не информирания
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кой си ти

    4 0 Отговор
    Бе Мърш@ че ще командваш ,кой те е избрал ,аз не избрах Бойко но циг@ните го избраха
  • 49 Провинция

    4 1 Отговор
    Това, че ваксинираните се чувстват прекрасно в момента, както казва Балтов, съвсем не означава, че и за в бъдеще ще е така. Твърде рано е да се проявят евентуални странични ефекти и усложнения, така че, да се правят подобни обобщения е несериозно.
  • 50 Д-р Хаус

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дъртият отива за бира":

    Балтов е част от медицинската и фармацевтична мафия,която в невъзможността си друго да направи срещу един ПРИМИТИВЕН организъм какъвто е " короната" " затяга" мерките!! Ха ха ха!!
  • 51 Маршал

    2 0 Отговор
    Кой е спечелил война с отбранителна тактика?? Не може войната с вирус да бъде спечелена с маски, затваряне в къщи,криене под юргана " локдауни" и т.н. Вирусът трябва да се локализира и унищожи с атака !! Оръжието?? Да кажат инфекционистите и вирусолозите!!!
  • 52 Ники

    0 0 Отговор
    Само угодничи на власта с мненията си.Явно се се стяга политик да става
  • 53 кочо

    0 0 Отговор
    този човек не е лекар а политик.няма нищо по-лицемерно от това да заявиш.ние затваряме защото се грижим за здравето на хората.здравето се лекува във болничните заведения а не извън тях.още няма страна по света да е заевила със какви лекарства се секува ковит 19.а ваксините са измама.