Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 10:19 3 673 15

Отварянето на заведенията задълбочава загубите

  • рим-
  • италия-
  • заведения-
  • ресторанти-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • загуби

Тази ситуация е в полза само на държавата, разказва управител на ресторант в Рим

Отварянето на заведенията задълбочава загубите - 1
Снимка: Shutterstock

За повечето собственици на барове и ресторанти в историческия център на Рим отварянето отново е по-скоро проблем, отколкото облекчение. След натрупване на дългове в продължение на месеци, един предприемач е отворил само един от двата си ресторанта в момента, но това не му е от полза, тъй като местоположението му е в район на столицата, базиран единствено на туризма, съобщава „Евронюз“, предаде агенция БГНЕС.

“Всички ние, които отворихме бизнес на този площад, смятаме, че това е фалшиво отваряне. Хората не са се върнали в офисите. Тази ситуация е в полза само на държавата, а не на нас. Разходите по поддръжката вървят, а приходи няма. Поне бих сервирал кафета, тъй като както виждате тук няма никой “, обяснява Вион Кери, управител на ресторант „Джорди”. На няколко метра е „Пиаца Навона“, едно от най-емблематичните и туристически места в италианската столица. Площадът е неразпознаваем и пуст. „Домициано“ е единственият ресторант, който е отворен отново само с двама от 35-те служители, които са работили преди настоящите ограничения.

“Решихме да отворим, за да дадем знак, че сме живи. Макар и без много надежда. Тук няма никой и без клиенти няма приходи. Наистина губим пари”, обяснява Мауро Пицути, управител на ресторант “Домициано” Собствениците на повечето фирми тук искат помощ, за да оцелеят.

“Историческият център на Рим е пуст. Не можем да разчитаме на туризма, защото, както виждате, това е напълно безсмислено”, заключава Пицути. Единствените клиенти са местните жители, които излизат в ограничени часове, за да избегнат поне за малко неизбежното седене у дома. „Прекрасно е да излезем и да направим нещо различно. Болно ни е да сме вкъщи и гледаме телевизия по цял ден!“, каза млада римлянка. В област Лацио, както и в по-голямата част от страната, правилото за жълтата зона ще остане в сила две седмици. След това ще бъдат прегледани данните за локалната честота на инфекциите. Очаква се, че новите ограничения допълнително ще навредят на сектора на хотелиерството.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    38 5 Отговор
    Тъжна картинка и всичко това заради един измислен китайски грип.

    Коментиран от #15

  • 2 Max

    34 1 Отговор
    Геноцид!
  • 3 Мъдър

    32 2 Отговор
    Гледайте още повече телевизия и съвсем ще откачите. Но нали това е целта... тя ще се достигне макар и бавно. Колосален геноцит, тих и незабелязан, бавен, но мощен и сигурен, траен и необратим. Вие какво мислите?
  • 4 АБВ

    9 14 Отговор
    Край на мързела и висенето по кафета ,отивате да работите на село.
  • 5 Леле

    16 23 Отговор
    И тука нашите ресторантьори напъват да отварят. И какво? Кой ще им влезе в ресторантите? Единици са вече тия които мислят, че няма вирус и са безсмъртни. А пък ако някой влезе на тия ресторанти в кухните и да види как и с какви продукти се готви ще изпадне в шок.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 6 Къде е

    19 0 Отговор
    човешкото в човека вече? Няма го, губи се и то завинаги. Ще мине ужасно дълго време, не е в обозримото бъдеще за да почне раждането на новите хора, които отново някак си да върнат човешкото в човека.
  • 7 www

    26 1 Отговор
    Гледайте още телевизия по цял ден и се оплаквайте...Ми четете книги,бе хора!Играйте шах,табла,карти,настолн и игри и пр.Слушайте музика.Телевизията е вредна.

    Коментиран от #9

  • 8 Айман

    12 1 Отговор
    Ционистите виждат, че номера с пандемията не им се получава и вият на умрело. Много пари хвърлиха в тая парлама, ама населението на света се оказа не до там овчо.
    Скоро на клепоухите с косматите уши ще им се види нанагорно.
  • 9 Дедо Пенс

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "www":

    Я си пляскударим бабичката ...
  • 10 английскатв

    6 0 Отговор
    Има нещо недоизказано от " Евронюз" и " италианския им бар-овец"- английска телевизия междудругото. Не е ли пак Англия, дето либерал глобалист премиера им обяви " локдаун от новия щам на щама на щамовете и рещама на рещамовете на трансдженщама на трансджен ваксината".

    Недоизказаното е, кой нормален бизнесмен ще си отвори заведението на загуба и без клиенти? В такъв случай ще изчака още месец да се стопли и хората сами ще го потърсят да отвори.
  • 11 Клиент

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Леле":

    Напротив! Аз до сега не съм срещал някой, който вярва в измамата ковид. Може би приятелите ми и клиентите на фирмата ми са по-интелигентни и за това не вярват.
    А в кухните на кръчмите готвят със същите продукти които и ти купуваш от магазина. Да, тия продукти са боклуци, но няма други. За това пък има банани. Демокрация разииийййш ли?
  • 12 Max

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Леле":

    Явно никога не си бил в качествен ресторант.

    Коментиран от #13

  • 13 Леле

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Max":

    Говорим за масовите заведения. Сигурно в ресторанта на Шератон готвят с качествени продукти. Обаче в общия случай на обикновените градски ресторанти не е така. Готви се с най-долнокачествените продукти с абсолютно неясен, най-често криминален произход. Обаче това изобщо после не се отразява на цената. Цената си е екстра качество.
  • 14 NikNay

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Леле":

    Бегай и се закопай бе хипохондрик . Живей и остави другите да живеят.
  • 15 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "тарикату":

    Даже не е китайски ами масонски