3 Февруари, 2021 13:46 1 447 5

Аптеките в САЩ ще предлагат ваксини срещу коронавируса

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус

Координаторът в екипа на президента Джо Байдън по въпросите на борбата с COVID-19 Джеф Зинтс заяви, че програмата започва от 11 февруари и предвижда първоначално да бъдат предоставени общо 11 милиона дози на 6500 аптеки

Аптеките в САЩ ще предлагат ваксини срещу коронавируса  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом ще започне нова програма, предвиждаща да бъдат изпратени ваксини срещу коронавируса директно в аптечната мрежа. Тя ще бъде задействана от идната седмица, а целта е да бъде разширен достъпът на американците до препаратите.

Това съобщи съветник в Белия дом, цитиран от Ройтерс.

Координаторът в екипа на президента Джо Байдън по въпросите на борбата с COVID-19 Джеф Зинтс заяви, че програмата започва от 11 февруари и предвижда първоначално да бъдат предоставени общо 11 милиона дози на 6500 аптеки.

Той добави, че с нарастването на наличните количества обхватът на програмата може да бъде разширен, за да обхване 40 000 аптеки.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6299

    2 2 Отговор
    Скоро и у нас ЛГБТ и джендър обществата ще предлагат васкинация в домашни условия.
    Записвате се в аптеката и отбелязвате какъв пол сте, как предпочитате да Ви ваксинират, по старомодному или отзад.
    После те Ви идват на гости с иглата.
  • 2 др Гей Билтс

    1 2 Отговор
    Отрова за плъхове също се продава на всяка пряка.. 500млн до 2050г
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    1 1 Отговор
    Пиша го от началото, че скоро и тук ще е така. По-лошото е, че ще ги направят задължителни, ще ги пуснат на личните да тероризират клиентите си.
  • 4 Един

    0 1 Отговор
    А дрога кога ще предлагат?
  • 5 МИНЧЕВКУЗОВ

    0 0 Отговор
    ГЕРБ ОТДАВНА СЕ ВАКСИНИРАХА ОТЗАД !